Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ακύρωση της συνθήκης της Λωζάνης μέσω Ιρακινού Κουρδιστάν και Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Πανικός στη ΝΔ για την αποκάλυψη.






ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ


Η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι δεν επιθυμεί την αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης και συνεπώς να αλλάξει τα συνορά της. Από ότι φαίνεται αυτό δεν αληθεύει και το βλέπουμε σε δύο περιπτώσεις:


1. Ιρακινό Κουρδιστάν


Με τη δημιουργία Γενικού Προξενείου στο Ιρακινό Κουρδιστάν το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών έθεσε σε αμφισβήτηση τα υπάρχοντα σύνορα του Ιράκ και κατ'επέκταση την ισχύ της συνθήκης της Λωζάνης. Μη ξεχνάτε ότι η Τουρκία με πάτημα τη συνθήκη της Λωζάνης, η οποία αναγνωρίζει σύνορα μόνο μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας αλλά όχι μεταξύ Ιρακινού Κουρδιστάν και Τουρκίας, απειλεί να παρέμβει στο Ιρακινό Κουρδιστάν όπως έκανε στη Συρία.
2. Τουρκική Ένωση Ξάνθης


Με τη ντροπολογία Παν. Καμμένου που ψηφίστηκε απο το ΣΥΡΙΖΑ. τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ η Τουρκική Ένωση Ξάνθης έχει την ευκαιρία να νομιμοποιηθεί, αφού μόνο για λόγους "εθνικής ασφάλειας" τα Ελληνικά δικαστήρια μπορούν να απορρίψουν την νομιμοποίηση της.



Καμμία σαφής αναφορά δεν υπάρχει σε μη νομιμοποίηση λόγω διεθνών συνθηκών στην ντροπολογία που ψηφίστηκε.

Δεν πρέπει να ταυτίζεται η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ που μιλάει για Συνθήκη της Λωζάνης με αυτό που τελικά ψηφίστηκε, στο οποίο δεν υπάρχει ρητή αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης. Να μη κοροϊδεύουν με τεχνάσματα τον Ελληνικό λαό τα βουλευτάκια της ΝΔ. Η ΝΔ έχει ευθύνη στο ακέραιο για αυτό που ψήφισε.

Υπάρχουν νοήματα που δεν είναι εύκολα αντιληπτά για τον καθένα π.χ. η αναφορά σε "Εθνική ακεραιότητα" στη ντροπολογία δεν σημαίνει Συνθήκη Λωζάνης. Ο Σαμαράς δεν ντρέπεται με αυτούς που έχει μαζέψει; Δεν βλέπει τη παραπλάνηση που κάνουν; Έχει προσωπική ευθύνη.

ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΔ ΑΥΤΟ. Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΑΥΤΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ KAI OXI ΤΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ.


ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΕΛΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΤΑ ΤΣΙΚΟ. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΑΝΤΕΧΕΙ;

Το τραγικό είναι πως ο Παν.Καμμένος δεν ψήφισε την τροπολογία που ο ίδιος κατέθεσε αλλά δήλωσε "παρών", κάποιο πουλάκι του μίλησε φαίνεται και διεσώθη. Υπενθυμίζω ότι η συνθήκη της Λωζάνης δεν δέχεται την ύπαρξη Τουρκικής ή άλλης μειονότητας στην Ελλάδα, παρά μόνον θρησκευτικές μειονότητες.
ΚΟΤΖΙΑΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ





Πολλές φορές έχω γράψει, ότι όλα τα κόμματα είναι παρέα και για τους τύπους διαφοροποιούνται μεταξύ τους. Η συνθήκη της Λωζάνης που καθορίζει τα σύνορα της Ελλάδας αποδείχτηκε τελευταίος τους στόχος. Έτσι, κάτω απο την αψιμαχία για το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για τους gay πέρασε σαν Δούρειος Ίππος η έμμεση κατάργηση της ισχύος της συνθήκης της Λωζάνης.

Η ντροπολογία Καμμένου πέρασε στα γρήγορα με 248 ψήφους υπέρ και 37 ψήφους κατά. Μια παρέα όλοι.

Κανείς δεν ξέρει τί μνημόνια έχουν κρυφά υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και κανένας στη Βουλή δεν ρωτάει. Η ΝΔ συχνά κωφεύει ή αποχωρεί απο συζητήσεις και έτσι περνάνε πολλά αντεθνικά νομοσχέδια. Οι θεατρινισμοί Γεωργιάδη έχουν γίνει βαρετοί. Όλα αυτά δείχνουν τη παρασκηνιακή συννενόηση που υπάρχει, γνωστή ως διαπλοκή.

Οι εμπλοκές με τη Τουρκία στο Αιγαίο είναι ένα παραμύθι. Ένας πόλεμος δεν γίνεται με αερομαχίες αλλά με πυραύλους. Η Τουρκία έχει THAAD, τί να τους κάνει τους S-400 αν η Ρωσία δεν της δώσει τη σχετική τεχνολογία; Εκτός απο αυτό το ιστολόγιο, πού αλλού έχετε ακούσει αυτό για τους THAAD; Πουθενά. Δεν ξέρετε το γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου