Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Για πρώτη φορά κινηματογραφήθηκαν μπλε αστραπές, από το διάστημα.





















Για χρόνια οι επιστήμονες συννέλεγαν στοιχεία για τους κόκκινους κεραυνούς,τα μπλε τζετ,και εξωτικά είδη ηλεκτρικών εκκενώσεων, που προέρχονται από καταιγίδες.
Μόλις μία εβδομάδα μετά την άφιξή του στον διεθνή διαστημικό σταθμό, Ο Δανός αστροναύτης ,Ανδρέας Mogensen, κατέγραψε την καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχουν μπλε αεριωθούμενοι κεραυνοί και αστραπές.




Το Εθνικό Διαστημικό Ινστιτούτο της Δανίας έχει πλέον δημοσιεύσει τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας πολλά χιλιόμετρα σε κλίμακα, με μπλε φλας γύρω από 18 χλμ υψόμετρο, ακόμα και μια παλλόμενη μπλε λάμψη που φτάνει τα 40 χλμ. 

Ένα βίντεο που καταγράφεται από τον Ανδρέα, που πέταξε πάνω από τον κόλπο της Βεγγάλης, με 28 800 km/h στο σταθμό, δείχνει τα ηλεκτρικά φαινόμενα σαφώς – το πρώτο του είδους του.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω δει ποτέ μπλε κεραυνούς, που πυροβολούν όπως αυτό», είπε ο 


«Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω δει ποτέ μπλε κεραυνούς, που πυροβολούν όπως αυτό», είπε ο Mogensen.
Το βίντεο δείχνει επίσης ένα αραχνοειδές κουβάρι κόκκινο,με ξωτικά που αναβοσβήνει πάνω από τα σύννεφα. Οι δορυφόροι έχουν τεκμηριώσει τέτοια φαινόμενα και παλαιότερα, αλλά ο Mogensen είχε πολύ καλύτερη θέα των φαινομένων.


Η στενή μελέτη των φαινομένων αυτών, ονομάζονται παροδικά φωτεινά συμβάντα, θα μπορούσε να


Η στενή μελέτη των φαινομένων αυτών, ονομάζονται παροδικά φωτεινά συμβάντα, θα μπορούσε να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πλήρως πώς η ατμόσφαιρα εξυπηρετεί σαν ασπίδα ενάντια στη διαστημική ακτινοβολία.
 

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα-, αλλά ακόμη περισσότερο, που οι ερευνητές θα είναι σε θέση να διερευνήσουν αυτές τις ενδιαφέρουσες καταιγίδες με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα,» δήλωσε ο Mogensen σήμερα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Corfiatiko.blogspot.com

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου