Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

O Winston Churchill πίστευε στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής



Ο Winston Churchill, πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μιλούσε για διαστημικά ταξίδια και εξωγήινη ζωή.

Ο Winston Churchill, ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της παγκόσμιας ιστορίας, σκεφτόταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του, όπως αποδεικνύεται από ένα άρθρο του που είχε γραφτεί το 1939 και ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τον αστροφυσικό Mario Livio.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Winston Churchill έδειχνε το πόσο πρωτοποριακή ήταν η σκέψη του, καθώς είχε γράψει και άλλα άρθρα στα οποία φαινόταν το έντονο ενδιαφέρον του για την εξέλιξη της επιστήμης σε όλους τους τομείς.

Οι απόψεις του Winston Churchill για τη ζωή στο σύμπαν ήταν ιδιαίτερα προχωρημένες και ταιριάζουν ακόμα και στη σημερινή αποχή, αφού πίστευε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρχει ζωή μόνο στη Γη, ενώ σημείωνε ότι σε οποιοδήποτε πλανήτη υπάρχει νερό σε υγρή μορφή θα μπορούσε να υποστηριχθεί μία πολύπλοκη μορφή ζωής.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία στη συλλογιστική του Churchill είναι ότι μοιάζει πολύ με τον τρόπο σκέψης των επιστημόνων του σήμερα, καθώς μιλά για τη σημασία της απόστασης ενός πλανήτη από τον ήλιο, ενώ εκτιμά ότι συστήματα όπως το ηλιακό είναι εφικτό να υπάρχουν και σε άλλες γειτονιές του σύμπαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου