Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλη σχισμή ανοίγει στο Northern Cape, Νότια Αφρική


Picture










Μια μεγάλη σχισμή γης έχει ανοίξει μεταξύ των πόλεων της Daniëlskuil και Kuruman στο Βόρειο Ακρωτήριο, Νότια Αφρική μετά από έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή στις αρχές του μήνα.



 Η σχισμή εξακολουθεί να αυξάνεται και πλησιάζει επικίνδυνα κοντά στο δρόμο R31 μεταξύ των δύο πόλεων, ο οποίος έχει πλέον επίσημα κλείσει.
Η ρωγμή ανακαλύφθηκε στις 6 Ιανουαρίου, το 2017, μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες από τις οποίες τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Από την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, είχε περίπου 300 μέτρα μήκος και ήταν 30 μέτρα βαθιά. Βρίσκεται περίπου 55 χιλιόμετρα νότια της Kuruman. 

Σύμφωνα με την SABC , η σχισμή έχει ανοίξει στο όρος Καρμέλ Farm, μια περιοχή που δεν είναι ξένη προς τέτοια φαινόμενα, «αλλά αυτή η τρύπα τέρας ξεπερνά οτιδήποτε. Το νερό συνεχίζει να ρέει σε αυτό, ακόμη και τη δημιουργία ενός καταρράκτη».

Το κλείσιμο του δρόμου οφείλεται σε μια φυσική καταβόθρα που έχει αυξηθεί σε μέγεθος και πλησιάζει έτσι το σύνορο του δρόμου.
Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για την καρστική τοπογραφία της, ένα τοπίο που σχηματίζεται από τη διάλυση πετρωμάτων, όπως ο ασβεστόλιθος, ο δολομίτης και ο γύψος. 
Χαρακτηρίζεται από υπόγεια συστήματα με καταβόθρες και σπήλαια.Η καταβόθρα Boesmansgat (επίσης γνωστή ως "Τρύπα τουΜπούσμαν "), ένα από τα βαθύτερα σημεία κατάδυσης σε σπηλιά γλυκού νερού στον κόσμο, βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα στα βόρεια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου