Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ













Προς το παρόν φαίνεται να κερδίζουν οι πραξικοπηματίες που μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, ενώ έκλεισε και η κρατική τουρκική τηλεόραση

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκιά όπου είναι σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ.


Οι αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, η κρατική τουρκική τηλεόραση έκλεισε, ενώ πριν από λίγο ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα «για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στρατιωτικοί εισήλθαν στο κτίριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας, του TRT και παρουσιαστής του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού, σημειώνοντας ότι επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.

Ο παρουσιαστής ανέφερε πως θα καταρτιστεί νέο Σύνταγμα το συντομότερο δυνατόν.
Πρόσθεσε ότι η δημοκρατική τάξη και ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους βρισκόταν υπό απειλή από τη σημερινή κυβέρνηση. Διευκρίνισε ότι την εξουσία στην Τουρκία ανέλαβε ένα «συμβούλιο ειρήνης», το οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Ο παρουσιαστής ανέφερε πως το «συμβούλιο ειρήνης» δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί η δημόσια τάξη. Η ελευθερία των πολιτών είναι εγγυημένη από το «συμβούλιο ειρήνης» ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής ή γλώσσας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού


Επίσης, άρματα μάχης βρίσκονται στους δρόμους της Άγκυρας καθώς και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχουν διακοπεί οι πτήσεις, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Όλα αυτά ενώ νωρίτερα ακούγονταν πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μεταδίδει τώρα την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ασφαλής και βρίσκεται για διακοπές στην Αλικαρνασσό.

Τανκς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου