Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Εγχειρήσεις μέσω Κοσμικής-Συμπαντικής Ενέργειας


























Αν κάποιος αναζητήσει πληροφορίες στο διαδίκτυο για τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, θα μείνει έκπληκτος (και μάλλον συγχυσμένος) μπροστά στην πληθώρα των διαθέσιμων άρθρων.

Ο σύγχρονος άνθρωπος απογοητευμένος από τη συμβατική ιατρική και την αδυναμία της να λύσει χρόνια και συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα, έχει στραφεί στις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, ελπίζοντας στο θαύμα. Διαστατικοί χειρουργοί, ψυχική χειρουργική, έννοιες σχετικές καινούργιες για την κουλτούρα του ανθρώπου της Δύσης, που παρόλα αυτά στηρίζονται σε γνώσεις χιλιάδων ετών. Πού όμως σταματά η αλήθεια και αρχίζει το ψέμα;




Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ

Είναι σημαντικό, για όποιον ενδιαφέρεται να εξετάσει το θέμα της ψυχικής χειρουργικής και των επεμβάσεων με τα χέρια, να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου όντος.

Όλα τα οργανωτικά συστήματα της φύσης λειτουργούν με βάση μια επταπλή δομή. Παραδείγματα αποτελούν οι 7 πλανήτες, τα 7 χρώματα της Ίριδας, οι 7 μουσικές νότες, οι 7 οικογένειες του Περιοδικού Συστήματος των χημικών στοιχείων, οι 7 στιβάδες του ατόμου κ.λ.π. Ο άνθρωπος ως μέρος της Φύσης, εκφράζεται μέσα από 7 διαφορετικά επίπεδα.

Το Σύμπαν, και κατ’ επέκταση ο άνθρωπος, δεν είναι μόνο αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας. Η ίδια η σύγχρονη επιστήμη μας οδήγησε στην αντίληψη της ύπαρξης αόρατων επιπέδων στο Σύμπαν με υπόσταση και ενεργειακά πεδία. 
Ο άνθρωπος, λοιπόν, διαθέτει 7 φύσεις ή φορείς, που του επιτρέπουν να δρα σ’ αυτά τα Κοσμικά επίπεδα.

Τα επίπεδα αυτά ονομάζονται: αιθεροφυσικό, ενεργειακό, συναισθηματικό, νοητικό, ανώτερο νοητικό, διαισθητικό, βουλητικό. Στην προκειμένη περίπτωση θα μας απασχολήσει περισσότερο το αιθεροφυσικό επίπεδο, αν και στο γεγονός ότι ένα μέρος του σώματός μας νοσεί, συμμετέχουν περισσότερα του ενός επίπεδα, με εξαίρεση τα ατυχήματα.

ΤΟ ΑΙΘΕΡΟΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Πρόκειται για το τραχύτερο, το πιο υλικό μέσο έκφρασης του ανθρώπου, που είναι το σώμα του. Ονομάζεται αιθερο – φυσικό, γιατί τα συστατικά που το αποτελούν είναι δύο: η ύλη και η μορφή. Όταν η ενέργεια, που χαρίζει στην ύλη τη μορφή που έχει, παύει να υφίσταται, τότε η ύλη χάνει τη δομή και την οργάνωσή της, καταρρέει και αποσυντίθεται. Η ενέργεια αυτή ονομάζεται αιθερική. Πρόκειται για ένα είδος ηλεκτρομαγνητικής δύναμης και όλα τα αντικείμενα, εφόσον έχουν μορφή, διαθέτουν και αυτήν την ενέργεια.

Η αιθερική ενέργεια για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι. Εμφανίζεται σαν ένα λαμπερό φωτοστέφανο, ένα λαμπερό περίγραμμα γύρω από τα αντικείμενα.

Η σύγχρονη επιστήμη όμως, με τη φωτογραφική μηχανή Κίρλιαν μπορεί να φωτογραφίσει την αιθερική ενέργεια που περιβάλλει και συγκροτεί το ανθρώπινο σώμα. Η αιθερική ενέργεια διοχετεύεται στο σώμα ακολουθώντας γραμμές δύναμης, που σχηματίζουν ένα περίπλοκο δίχτυ καλωδιώσεων.

Ένας τύπος αυτής της ενέργειας, σύμφωνα με τον εσωτερισμό, είναι ο 2ος αιθέρας ή διπλό αιθερικό. Ονομάζεται έτσι γιατί έχει τη μορφή του φυσικού σώματος, αλλά με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος και γι’ αυτό το λόγο εξέχει μερικά χιλιοστά από το φυσικό σώμα. Ο ρόλος του δεν είναι να σκεπάσει το σώμα σαν ένας μανδύας, αλλά ουσιαστικά το διαπερνά και λειτουργώντας σαν ένα ηλεκτρομαγνητικό δίχτυ, οργανώνει το πολύπλοκο κυτταρικό σύνολο. Αν αυτός ο αιθέρας πληγωθεί, τα ζωτικά δεσμά διαλύονται. Έτσι σε περιπτώσεις τραυματισμού όπως δημιουργείται στο φυσικό σώμα μία πληγή, ταυτόχρονα σχίζεται και ο αιθέρας, γιατί αυτά δεν λειτουργούν ξεχωριστά αλλά ως σύνολο – δομή.

Οι περισσότερες ασθένειες οφείλονται σε πρόβλημα, καταστροφή ή κατάρρευση κάποιου τμήματος αυτού του ενεργειακού δικτύου, που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία κάποιου οργανικού συστήματος. Λέγεται ότι σε περιπτώσεις όγκων έχουν παρατηρηθεί πραγματικά «σπασίματα» του αιθέρα.

Ο ρόλος, λοιπόν, ενός θεραπευτή είναι να επέμβει στο ενεργειακό δίκτυο και να αποκαταστήσει τις ζημιές. Ο βελονισμός για παράδειγμα ενεργεί πάνω στις γραμμές δύναμης του ενεργειακού δικτύου, που ονομάζονται μεσημβρινοί κι έτσι χαρίζει στον οργανισμό τη χαμένη του ισορροπία και υγεία.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ

Τις τελευταίες δεκαετίες έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί οι χειρουργοί των Φιλιππίνων για τις εγχειρήσεις – θαύματα. Οι άνθρωποι άρχισαν να συρρέουν κατά χιλιάδες στις Φιλιππίνες αναζητώντας την πολυπόθητη ίαση, κυρίως όσον αφορά στον καρκίνο.

Στις εγχειρήσεις αυτές υπνωτίζουν τον ασθενή αντί να χρησιμοποιήσουν το αναισθητικό της κλασικής ιατρικής και ψηλαφούν με τα χέρια τους όλο το σώμα. Όταν εντοπίσουν το μέρος του σώματος που νοσεί, το χέρι τους εισχωρεί μέσα στο ανθρώπινο σώμα δημιουργώντας μία μικρή τομή και αφαιρεί το άρρωστο κομμάτι, με πολύ μικρή απώλεια αίματος. Στη συνέχεια μέσω της αναπνοής ή ψηλαφώντας την τομή, αυτή κλείνει, χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι. Η διάρκεια της επέμβασης είναι πολύ μικρή και ο ασθενής, αμέσως μετά, μπορεί να φύγει και να συνεχίσει φυσιολογικά τις δραστηριότητές του.

Ο θεραπευτής για να φέρει σε πέρας αυτού του είδους τις επεμβάσεις χρησιμοποιεί την Κοσμική – Συμπαντική ενέργεια. Λειτουργεί, δηλαδή, σαν ένα κανάλι μέσω του οποίου διοχετεύεται η Συμπαντική ενέργεια και θεραπεύει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το ερώτημα που τίθεται στην προκειμένη περίπτωση, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο θεραπευτής έχει το Σύμπαν με το μέρος του, είναι το εξής: γιατί ενώ ο θεραπευτής λαμβάνει την αρχική ώθηση από το λεπτότερο, ενεργειακό επίπεδο στη συνέχεια επεμβαίνει στο φυσικό σώμα και δεν διορθώνει τη βλάβη στο ενεργειακό επίπεδο, ώστε να πετύχει τη θεραπεία;

Αυτό θα μπορούσε ίσως να είναι το βασικό ερώτημα, ακολουθούν όμως και άλλα ερωτήματα που σχετίζονται με την ηθική υπόσταση του θεραπευτή, την ειλικρίνεια και την αυταπάρνηση, χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει και που συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ενεργειακών θεραπειών, την εκπαίδευσή του με ενεργειακές ασκήσεις και την παρατήρηση της ενέργειας, τη φύση της Κοσμικής ενέργειας που χρησιμοποιεί για να θεραπεύσει κ.ά.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον που προκάλεσαν αυτού του είδους οι «εγχειρήσεις» κινητοποίησαν πριν από δύο περίπου δεκαετίες τις αρχές και κάποιοι από τους διάσημους αυτούς χειρουργούς συνελήφθησαν για απάτη. Αποδείχθηκε ότι κάτω από το τραπέζι του χειρουργείου έκρυβαν ένα δοχείο με όργανα ζώων, τα οποία εμφάνιζαν με ταχύτατες κινήσεις κατά τη διάρκεια της επέμβασης, έτσι ώστε το κοινό που παρακολουθούσε να πιστέψει ότι πραγματικά έχουν αφαιρέσει κάποιον όγκο ή ένα μέρος του οργάνου που νοσούσε.

Παρ’ όλα αυτά το ενδιαφέρον για τις επεμβάσεις αυτού του τύπου εξακολούθησε να υπάρχει. Και η αλήθεια είναι ότι όσο υπάρχει ο ανθρώπινος πόνος, πάντα οι άνθρωποι θα καταφεύγουν σε ακραίες λύσεις(;) και πάντα θα υπάρχουν εκείνοι, που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Πέρα απ’ αυτά όμως, οι ενεργειακές θεραπείες υπάρχουν και δεν πρόκειται για «θαύματα» αλλά για φυσικά φαινόμενα. Είναι αποτελεσματικές γιατί αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως σύνολο και δεν προσπαθούν να θεραπεύσουν μόνο το φυσικό του σώμα αγνοώντας την αιτία που προκάλεσε την ασθένεια. Επίσης μέσω της ενεργειακής θεραπείας ο ίδιος ο οργανισμός ωθείται στο να εισέλθει στη διαδικασία της αυτοθεραπείας.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στις θεραπείες αυτές παίζει η ηθική ποιότητα του θεραπευτή και η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ θεραπευτή και ασθενή. Ο θεραπευτής πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ασθενή και ο ασθενής πρέπει να είναι ανοικτός, δεκτικός, να έχει θετικές σκέψεις και συναισθήματα και πάνω απ’ όλα να πιστεύει στη θεραπεία του.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

•GIORGIO A. LIVRAGA, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
•Γ. Α. ΠΛΑΝΑΣ, ΤΑ 3 ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
•www.omplace.com
•www.esoterica.gr
•www.friendsofthecasa.org
•www.omakoio.gr
•www.supernatural.gr
•www.anthropologymatters.com
•www.innerlighttherapies.co.uk
•www.newlifemanagementclinic.com
•www.drbrucegoldberg.com
•www.theangeliclighthouse.org/modalities.html
•www.metamind.net/enigmaipsysur.html
•www.metamind.net/enigmaipsysur.html
•www.anubuddha.com/surgery.html
•www.lifepositive.com/pranic-healing.html
•www.holistic-centre.com/therapy/psychic_surgery.htm
•www.askclaudia.com/psychicsurgery.htm
•www.therapies.com/surgery/williamuk.htm
•www.internationalholistictherapiesdirectories.com/whatispsychicsurgery.htm
•http://en.wikipedia.org/wiki/Psychic_surgery
•www.bccancer.bc.ca/PPI/UnconventionalTherapies/PsychicSurgery.htm
•http://skepdic.com/psurgery.html
•www.imachination.com/healer/
•www.crystalinks.com/psychic_surgery.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου