Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Διεθνής ΜΚΟ χωρίζει το Αιγαίο στη μέση!



Κάτοικοι της Σάμου αναφέρουν συχνά ότι έχουν γίνει μάρτυρες μιας εκ των προτέρων γνώσης από πλευράς μελών ΜΚΟ σχετικά με τον ακριβή τόπο και ώρα άφιξης ομάδων μεταναστών που επιβαίνουν σε λέμβους.


Μάλιστα αναφέρονται στην ύπαρξη μιας τηλεφωνικής γραμμής κλήσης σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, η οποία απαντά 24 ώρες το 24ωρο και την οποία μπορούν να καλέσουν μετανάστες που κινδυνεύουν στη θάλασσα. Μέσω της κλήσεως γίνεται εντοπισμός του στίγματος της σκάφους και συντονισμός του έργου της διάσωσης των επιβαινόντων.
Το νούμερο αυτό είναι το +33486517161 και βρίσκεται στην πόλη του Στρασβούργου. Είναι, δε, γνωστό στους προσφυγικούς κύκλους καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, δίνεται στους μετανάστες στην Τουρκία, από όπου ξεκινούν.
Μια έρευνα στο Διαδίκτυο αποκαλύπτει τη δράση, τα τελευταία τρία χρόνια, ενός ευρέος διεθνούς δικτύου οργανώσεων και ακτιβιστών, γνωστού ως «Watch the Med-Alarmphone», που υποστηρίζει τη ζωή και τα δικαιώματα των προσφύγων που διασχίζουν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ε.Ε .
Πρόκειται συγκεκριμένα για μια διαδικτυακή χαρτογραφική πλατφόρμα η οποία, μέσω της τηλεφωνικής κλήσης εντοπίζει τα σκάφη που βρίσκονται σε κίνδυνο, με τη βοήθεια δεδομένων των smart phones των επιβαινόντων, δορυφορικών εικόνων, αλλά και των αναφορών των επιβαινόντων, για να συντονίσει ακολούθως τη διάσωση των τελευταίων ειδοποιώντας την αρμόδια Λιμενική Αρχή, καθώς και πλησίον πλέοντα διασωστικά σκάφη ΜΚΟ.
Τέλος, ζητείται από αυτόν που έκανε την κλήση, να επανακαλέσει στην περίπτωση καθυστέρησης από πλευράς Λιμενικού η στην περίπτωση βίαιης συμπεριφοράς και προσπάθειας επαναπροώθησης από πλευράς διασωστών, ώστε να υπάρξει σχετική πληροφόρηση των ΜΜΕ και άσκηση πιέσεων.
Όλοι, ειδικά οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, γνωρίζουμε την αυτοθυσία που επιδεικνύουν τα στελέχη του Λιμενικού μας, δουλεύοντας 24ωρες βάρδιες και σώζοντας νυχθημερόν ανθρώπινες ζωές.
Είναι απορίας άξιον οτι όσο και να ψάξει κανείς στις ιστοσελίδες της συγκεκριμένης ΜΚΟ (αλλά και άλλων), δεν βρίσκει κάτι που να αφορά στην επαίσχυντη, κυνική και ιδιοτελή στάση της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν στο θέμα του μεταναστευτικού.
Ενώ η Ελλάδα, από το έλλειμμα της, δηλαδή το στέρημα του ελληνικού λαού, προσφέρει ό,τι μπορεί, οι εν λόγω σελίδες δεν έχουν έναν καλό λόγο για τη χώρα μας.
Αντίθετα, ασχολούνται με το να προβάλλουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τις δήθεν καθυστερήσεις του ελληνικού Λ.Σ. και την στρατιωτικοποίηση των νησιών ΜΑΣ που επιφέρουν απώλειες ζωών και ταλαιπωρίες σε αφιχθέντες μετανάστες.
Παραδόξως, αυτές τις ενστάσεις περί στρατιωτικοποίησης των νησιών προβάλλει και η Τουρκία, στις προσπάθειες της αλλαγής του στάτους κβό του Αιγαίου Πελάγους.
Ένα άλλο «παράδοξο» στην ιστορία αυτή, είναι και ο διαδραστικός χάρτης που προβάλλει στην ιστοσελίδα της η ΜΚΟ Watch the Med. Εαν στο λινκ που παρατίθεται επιλεχθεί η εμφάνιση των Ζωνών Έρευνας και Διάσωσης, τότε ο χάρτης ο οποίος εμφανίζεται, «παραδόξως» πάλι, έχει χωρισμένο το Αιγαίο κατά τα «γούστα» της Άγκυρας, δηλαδή στον 25ο παράλληλο!!!
Δύο χάρτες με τις αξιώσεις τις Άγκυρας. Τυχαίο;






Σε πρόσφατο δημοσιευθέν άρθρο του Υποναυάρχου του Λ.Σ. ε.α. Παπανικολόπουλου Νικόλαου υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η Τουρκία προτάσσοντας, την τεχνολογική υπεροχή της στο Αιγαίο, διεκδικεί μεγαλύτερη εμπλοκή στον ευαίσθητο τομέα της Έρευνας και Διάσωσης (SAR), απαιτώντας τον έλεγχο του εναέριου και θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό.
O 25ος Μεσημβρινός διχοτομεί το Αιγαίο. Ξεκινά από τα παράλια του Νέστου ποταμού, δυτικά της Ξάνθης, διέρχεται δυτικά της Λήμνου, περνά σε απόσταση αναπνοής από το Στενό του Καφηρέα (Εύβοια), διασχίζει την Τήνο και καταλήγει δυτικά στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τρέχουσες εξελίξεις
…Με μία ασυνήθιστη, για τα διμερή και διεθνή δεδομένα, ενέργεια, Ελλάδα και Τουρκία απέσυραν ταυτόχρονα πριν λίγες μέρες τις πλήρως αντιτιθέμενες αγγελίες τους (ΝΟΤΑΜ) που είχαν εκδώσει στις 3 Δεκεμβρίου 2015 για θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, χωρίς να εκδώσουν νέες και χωρίς να εξηγήσουν δημοσίως την αναγκαιότητα αυτών των κινήσεων.
Οι αποσύρσεις αυτές για το επίμαχο θέμα της θαλάσσιας ‘Ερευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο, καθώς οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου συνεχίζονται, συμπίπτουν χρονικά με την πρόταση (7-12-2015) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για τη διαφύλαξη της συμφωνίας «Σένγκεν», τη μετατροπή της Frontex σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, η οποία θα μπορεί να παρεμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους. Μέχρι τέλος του 2015 η πρόταση αναμένεται να λάβει την έγκριση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε και να τεθεί σε εφαρμογή το 2016.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει γίνει δημοσίως γνωστό, αν οι ξαφνικές και σιωπηλές κινήσεις Αθήνας και Άγκυρας για τις επιχειρήσεις SAR στο Αιγαίο είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ευρωπαϊκών κινήσεων και παραινέσεων προς τις δύο πλευρές και που αποσκοπούν.
Το σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι επί μισό αιώνα διεκδικούν, με πάμπολλους τρόπους, την ανατροπή του status quo στο Αιγαίο με τη διχοτόμηση ή τη συνεκμετάλλευσή του. Και διεκδικώντας αυτοί, νομοτελειακά, εμείς πάντα κάτι δίνουμε….
Ευχόμαστε, να μη συμβεί το ίδιο και τώρα με αφορμή το προσφυγικό.»
Αυτό που βλέπουμε λοιπόν από πλευράς των μεγάλων ΜΚΟ, είναι μια πολύ επικριτική στάση και ρητορική εναντίον της Ευρώπης που δεν διασφαλίζει ασφαλή περάσματα για τους πρόσφυγες, με στομφώδεις εκφράσεις, όπως «Φρούριο-Ευρώπη» κλπ, οι οποίες σε καμμιά περίπτωση δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα αφού, στην κυριολεξία, όποιος θέλει μπαίνει.
Ο ανθρωπισμός των ΜΚΟ αυτών, έχει γίνει μια πολύ επικερδής επιχείρηση εκτός από εργαλείο ανώδυνης διεκπεραίωσης άνομων γεωπολιτικών σχεδιασμών, όπως η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του μεταναστευτικού και η μετατροπή του ευρωπαϊκού νότου σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη.
Ήδη στη Λέσβο έχουν χωρίσει το νησί σε ζώνες ευθύνης.
Η International Rescue Comitee, στη Λέσβο, έφτιαξε πρόσφατα καταυλισμό φιλοξενίας άνω των 2.000 ατόμων κόστους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ..
Ο δε διευθυντής της εν λόγω οργάνωσης, Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του Τόνι Μπλέρ και του Γκόρντον Μπράουν, δίνοντας θετική ψήφο στη διεξαγωγή όλων των πολέμων που δημιούργησαν τους πρόσφυγες που δεχόμαστε τώρα, λαμβάνει 410.000 ευρώ προσωπικές ετήσιες απολαβές για να τους ανακουφίζει…
Για όσους γνωρίζουν Αγγλικά, δείτε τα βίντεο του γνωστού υπέρμαχου των δικαιωμάτων των προσφύγων, του Άγγλου Έρικ Κέμπσον, που κατηγορεί τις μεγάλες ΜΚΟ και ειδικά την προαναφερθείσα για Bullying και προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της προσφυγικής κρίσης για αποκόμιση οικονομικών κερδών.
Στο θέμα της ανεξέλεγκτης δράσης των ΜΚΟ πρέπει να μπεί ένας φραγμός. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να λειτουργούν, διότι παρατηρούνται φαινόμενα τα οποία δεν συνάδουν με τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα τους. Δεν μπορεί να ψέγουν ντόπιους γιατί κάλεσαν ένα ταξί για να μεταφέρει πρόσφυγες, παίρνοντάς τους τη δουλειά.
Πόσο μάλλον να ρίχνουν νερό στο μύλο της επεκτατικής και αδηφάγου εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου