Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Οι γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους στην Αυστραλία θα εξαιρούνται των επιδομάτων πρόνοιας για παιδιά .

ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΑΙΔΙ


Άνοδος των «αντιρρησιών εμβολιασμού» καταγράφεται στην Αυστραλία




Οι γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους στην Αυστραλία θα εξαιρούνται των επιδομάτων πρόνοιας για παιδιά και οικογένειες, διακινδυνεύοντας την απώλεια ποσών που ανέρχονται σε 15.000 δολάρια ανά παιδί ετησίως.
Το μέτρο, που αναμένεται να εφαρμοστεί από την πρώτη Ιανουαρίου 2016 χαιρετίζεται ως μια ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει από την άνοδο των «αντιρρησιών εμβολιασμού», που εκμεταλλεύονται τα «παραθυράκια» του συστήματος διακινδυνεύοντας τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μπορεί το 90% των παιδιών κάτω των πέντε ετών να συμμετέχει στο πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού της Αυστραλίας, όμως ο αριθμός των αρνητών εμβολιασμού σημειώνει ραγδαία αύξηση, τα τελευταία χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι 39.000 παιδιά κάτω των επτά ετών δεν είναι εμβολιασμένα - αριθμός κατά 24.000 μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της περασμένης δεκαετίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου