Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΡΙ UFO ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ……..ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ




Θεωρώ ότι οι αναφορές στις εμφανίσεις των UFO, που μας έρχονται από παλαιότερες εποχές, είναι πιο γοητευτικές και ενδιαφέρουσες διότι δεν μπορεί κανείς να τις ελέγξει, ενώ συγχρόνως μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την εξέλιξη της τεχνικής των περιγραφών καθώς και την τεχνολογική εξέλιξη των περιγραφόμενων οχημάτων που εμφανίζονται.

Η 10ετία του ΄60 είναι για εμένα μια περίοδος που βρίθει από περιγραφές παράξενων γεγονότων. Η δε επικρατούσα ψυχροπολεμική κατάσταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και την τότε ΕΣΣΔ, ευνοεί στην ανάπτυξη κλίματος υποψίας και συγκεχυμένου φόβου για τα μελλούμενα. Η τεχνολογία εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς ενώ προετοιμάζεται πυρετωδώς η Διαστημική εποχή. Η υπόθεση Blue Book έχει τελειώσει ενώ κάποια «ξέφτια» του περιστατικού του Roswell διεγείρουν ακόμη την ανθρώπινη φαντασία.
Γύρω στα τέλη του ΄60, σχετικές σφυγμομετρήσεις έδειξαν ότι το 51% των αμερικανών πίστευε ακράδαντα στην ύπαρξη και προέλευση των ΑΤΙΑ (UFO). Συγχρόνως μια άλλη σφυγμομέτρηση έδειχνε ότι ένα ποσοστό, αναλόγως ηλικίας, 69%-73%, πίστευε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έκρυβαν την αλήθεια στο ευρύ κοινό και όλα αυτά σε μία κοινωνία μάλλον ορθολογιστική και μηχανιστική.Τελικώς τα συγκρινόμενα ποσοστά σφυγμομέτρησης έδειξαν ότι μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων, πίστευε ότι «κάτι» συγκάλυπτε η κυβέρνηση, παρά ότι υπήρχαν «ΑΤΙΑ». Φυσικά μία τέτοια δημιουργημένη «ατμόσφαιρα» είχε και τα ανάλογα δικαιολογητικά της. Η ιστορία για τις προσπάθειες συγκάλυψης των γεγονότων, ξεκινά με τον Ray Palmer. Αυτός επιφορτίστηκε με την αποστολή συγκάλυψης αμέσως μετά τον θάνατο του σμηναγού Mantell και τις περίπτωσης των δύο ερευνητών του περιστατικών στο Mary Island.Το περιστατικό αυτό συναίβει πίσω στα 1948.

Όμως η προσπάθεια του Palmer ενδυναμώνεται με την περίπτωση του κατόπιν λαμπρής καριέρας επί σειρά ετών ταγματάρχη Ε.Α των πεζοναυτών Donald E.Keyhoe. Ο Keyhoe ήταν πιλότος και ένας εμπειρότατος συγγραφέας θεμάτων σχετικά με την αεροπορία. Κάποτε συνόδευσε τον Charles Lindberg σε ένα γύρο των Η.Π.Α. Αργότερα στα 1949 ο Keyhoe έγραψε ένα άρθρο για το περιοδικό TRUE σχετικά με τους «Ιπτάμενους Δίσκους». Ο Keyhoe έκτοτε μετατρέπεται και αποδεικνύεται σε έναν αληθινό θιασώτη της υπόθεσης «ΑΤΙΑ». Γι’αυτόν η υπόθεση ΑΤΙΑ έγινε σκοπός της ζωής του. Ο Keyhoe έχοντας φίλους στην πολεμική αεροπορία, πίστευε ότι θα είχε εύκολη πρόσβαση σε θέματα σχετικά με τις έρευνες γύρω από τα «ΑΤΙΑ». Μάταια όμως. Όπου και να αποτάθηκε, για εκμαίευση πληροφοριών δεν έβρισκε παρά έναν τεράστιο τοίχο να ορθώνεται σε κάθε προσπάθεια του.Τότε του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η αεροπορία κρατούσε σαν επτασφράγιστο μυστικό αποδείξεις της εξωγήινης προέλευσης των «ΑΤΙΑ».
Το άρθρο του «The flying sources are real» που δημοσιεύτηκε στα 1950 από το περιοδικό TRUE ξεπέρασε κάθε αναμενόμενη πώληση και πλήθος αναγνωστών. Φυσικά μέσα στο άρθρο του δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την πολεμική αεροπορία για συγκάλυψη γεγονότων και αποδείξεων σχετικά με τα «ΑΤΙΑ».
Στα 1938, ο ηθοποιός Orson Welles, παρουσίασε μια ραδιοφωνική εκπομπή βασισμένη στο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Wells με τίτλο "Ο πόλεμος των "Κόσμων". Όπως είναι γνωστό το βιβλίο αυτό είχε σαν θέμα την επιδρομή αριανών στην γή. Το έξυπνο τρικ της εκπομπής εκείνης ήταν ότι το σχετικό ραδιοφωνικό έργο του Welles, μεταδόθηκε με τέτοιο τρόπο, που έμοιαζε με τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων. Ο πανικός που μεταδόθηκε μεταξύ των ακροατών της σχετικής εκπομπής ήταν απερίγραπτος. Χιλιάδες πίστεψαν ότι την συγκεκριμένη στιγμή, η περιοχή τους είχε υποστή επιδρομή εξωγηινων. Εφόσον οι ακροατές θορυβήθηκαν τόσο πολύ, ο Keyhoe σκέφτηκε τι κακό θα δημιουργείτο εάν επισήμως γινόταν μία διαπίστευση της ύπαρξης ΑΤΙΑ. Κατά συνέπεια η πολεμική αεροπορία σκοπίμως να συγκάλυπτε την «μεγάλη αλήθεια».
Ακόμα και σήμερα αρκετοί ισχυρίζονται ότι η προσπάθεια συγκάλυψης έχει σαν αίτιο την αποφυγή «μαζικού πανικού»

Ο Keyhoe έγραψε πολλά βιβλία γύρω από τα «ΑΤΙΑ». Επίσης έγινε διοικητής της NICAP(National Investigations Committee for Aerial Phenomena), η οποία για αρκετά χρόνια ασκούσε μεγάλη επιρροή σε όλους τους οργανισμούς και ομάδες έρευνας περι των ΑΤΙΑ.

Εκτός των δραστηριοτήτων του Keyhoe οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου για δεκαετίες, υπήρξε ακόμα μία περίπτωση δημοφιλούς μαρτυρίας από κάποιον Selas Newton. O Newton ισχυριζόταν ότι ήταν κάποιος εκατομμυριούχος από το Τεξας, παραγωγός πετρελαίου αλλά και ερευνητής των ΑΤΙΑ. Τούτος ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας λόγω κάποιας ιστορίας που διηγήθηκε και η οποία ανήκε σε κάποιον μυστήριο επιστήμονα φίλο του, «Μr Gee». Ο δόκτωρ Gee του διηγήθηκε ένα συμβάν κατά το οποίο τρία ιπτάμενα αντικείμενα συνετρίβησαν σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. Ένα τέταρτο ιπτάμενο αντικείμενο που προσγειώθηκε στην περιοχή του ατυχήματος, πιθανότατα για περισυλλογή επιζώντων, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί όταν στην περιοχή έφτασαν οι Αρχές. Τα συντριβέντα οχήματα υποτίθεται ότι περιείχαν τα νεκρά σώματα 34 επιβατών από τον πλανήτη Αφροδίτη (!!!!!!!!). Σύμφωνα λοιπόν με τις διηγήσεις του Newton, σώματα και συντρίμμια συλλέχτηκαν από τις κυβερνητικές αρχές και απομακρύνθηκαν. Το όλο συμβάν ουδέποτε απέκτησε δημοσιότητα προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση πανικού. Ο Franscis Broman ένας επιστημονικός εισηγητής του πανεπιστημίου του Denvor κάλεσε τον Newton για μία διάλεξη στην τάξη του. Ο Βroman φυσικά, δεν κάλεσε τον Newton διότι πίστεψε στα λεγόμενα του, αλλά γιατί ήθελε περισσότερο να κάνει ένα πείραμα ελέγχου της ικανότητας των φοιτητών του να κρίνουν τα γεγονότα. Όπως ήταν αναμενόμενο το κοινό της τάξης υποδέχτηκε την ιστορία με γέλιο και ειρωνείες. Όμως η διάλεξη του Newton στο πανεπιστήμιο του Denver του απέφερε μεγάλη δημοσιότητα. Μήπως αλήθεια κάτι ανάλογα δεν συμβαίνει και επί των ημερών μας; Κάποιος ευφάνταστος, κάτι ξεστομίζει, το κοινό «τσιμπάει» και αυτομάτως ο «κάποιος» γίνεται ερευνητής, αποκτά φήμη και δημοσιότητα. Αλλά ας δούμε την συνέχεια της ιστορίας του Newton. O Νewton είχε κάποιο φίλο ονόματι Frank Scully, o οποίος στα 1959 εκδίδει ένα βιβλίο «Behind the flying sources» το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. O Scully διέθεσε μεγάλο μέρος του βιβλίου του στην ιστορία του Newton κατηγορόντας συγχρόνως την κυβέρνηση για συγκάλυψη της αλήθειας. Ο Sckally, αργότερα, ανακάλυψε ότι ο δόκτωρ Gee δεν ήταν άλλος από κάποιον κύριο Gebaur, ο οποίος μαζί με τον Newton, πολύ αργότερα των γεγονότων με τις ιστορίες των περί «ΑΤΙΑ», συνελήφθησαν με την κατηγορία «προσπάθειας προώθησης μίας άχρηστης συσκευής ανίχνευσης πηγαδιών πετρελαίου».
Όσο και ανόητη να ήταν η ιστορία του Newton «ζει» ακόμα και σήμερα. Το 1973 το τηλεοπτικό κανάλι NBC αφιέρωσε ένα πρόγραμμα μιας ώρας στην συγκεκριμένη ιστορία του Newton. Στην ουσία όμως τίποτα καινούριο δεν ειπώθηκε και η αρχική ιστορία παραμένει αναλλοίωτη και ανεξερεύνητη μέχρι των ημερών μας.






(Who is Who) Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗΣ, είναι γεννημένος στην Αθήνα και κάτοικος Ν. Σμύρνης. Είναι πτυχιούχος Ανωτέρας Σχολής Ηλεκτρονικών και κάτοχος Αδείας «Ραδιοηλεκτρολόγου Β», καθώς και κάτοχος 3ων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Από το 1981 εργάστηκε ως καθηγητής Τεχνικής Εκπαίδευσης, ενώ το διάστημα 1981-1993, είχε συγγράψει 11 τεχνικά πονήματα για τις ανάγκες κυρίως της σχολής που δίδασκε. Στο διηνεκές του χρόνου, τόσο από πλευράς κατάλληλων γνώσεων όσο και εμπειρίας καλύπτει όλους τους τομείς των συμβατικών ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών εφαρμογών. Τα τελευταία χρόνια, συνεργαζόμενος με μεγάλη εταιρία Η/Υ ασχολήθηκε με την αμφίδρομη επικοινωνία (εκπομπή – λήψη) μέσω δορυφόρου. Η πρακτική ασχολία του με την έρευνα του αγνώστου και των παράξενων φαινομένων ξεκινά στην ουσία στα 1970. Έχοντας συλλέξει πλήθος πληροφοριών, ασχολείται με πειράματα παραφυσικής ή καλύτερα παραψυχολογικών φαινομένων. Στο εργαστήριο αναπαράγει ελεγχόμενες καταστάσεις ύπνωσης, φωτογραφίσεις με μέθοδο Kirlian, επικοινωνίας με φυτά κτλ. Μετέχει σε εξερευνήσεις περιοχών με φήμη εμφάνισης παράξενων συμβάντων, όπου με πρακτικές μεθόδους και την βοήθεια συσκευών, γίνονται μετρήσεις μαγνητικού πεδίου, διαγωγιμότητας εδάφους, φωτογραφίσεις με υπέρυθρο φιλμ, φασματοσκοπικές αναλύσεις φασμάτων συχνοτήτων κλπ. Έχει πάρει μέρος σε εκδηλώσεις της «Ελληνικής κοινότητας του Μεταφυσικού», με θέμα «το φαινόμενο των Chemtrails»ενώ σειρά άρθρων του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Strange. Από το 2013 συνεργάζεται και με την ομάδα της Ερ.Ε.Ν.Ζω.

Nikos Apostolopoulos Ερ.Ε.Ν.Ζω (Έρευνα Εξωγήινης Νοήμονος Ζωής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου