Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Το πρώτο τηλεχειριζόμενο αεροδρόμιο στον κόσμο



Την πρώτη προσγείωση αεροπλάνου μέσω της χρήσης του συστήματος Remote Tower Services, το οποίο αναπτύχθηκε από την ίδια και την LFV, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Saab.

Το εν λόγω σύστημα πλέον χρησιμοποιείται κανονικά στο αεροδρόμιο του Ερνσκέλντσβικ, με έλεγχο από το ειδικό κέντρο της LFV στο Σούντσβαλ, σε απόσταση άνω των 150 χλμ.


Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και καιρό πάνω στην ανάπτυξη επιχειρησιακών και τεχνολογικών λύσεων για έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας εξ αποστάσεως, και το εν λόγω επίτευγμα αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, καθώς η LFV και η Saab είναι οι πρώτες ευκαιρίες στον κόσμο που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

«Οι Remote Tower Services είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Είμαστε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που λαμβάνει επιχειρησιακή έγκριση στον κόσμο και υπάρχει πολύ ενδιαφέρον μεταξύ των πελατών μας στη Σουηδία και ανά τον κόσμο» δήλωσε ο Όλε Σούντιν, γενικός διευθυντής της LFV.

To σύστημα περιλαμβάνει κάμερες και αισθητήρες στο αεροδρόμιο, που στέλνουν σε πραγματικό χρόνο σήματα σε ένα κέντρο ελέγχου. Εκεί οι εικόνες και οι πληροφορίες προβάλλονται σε οθόνες και είναι δυνατός, ως εκ τούτου, ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας όπως και από έναν κανονικό πύργο ελέγχου- με τη διαφορά πως οι χειριστές βρίσκονται αλλού.

Η LFV έλαβε την έγκριση από την αρμόδια σουηδική αρχή στις 31 Οκτωβρίου 2014, και το αεροδρόμιο του Ερνσκέλντσβικ είναι πλέον το πρώτο τηλεχειριζόμενο αεροδρόμιο στον κόσμο. Αναμένεται να ακολουθήσουν τα αεροδρόμια του Σούντσβαλ-Τιμρά και του Λίνκεπινγκ.

ΠΗΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου