Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ντροπή...Σε παγκάκι θα την βγάλει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αντώνης Μπουγιούρης

Ντροπή...Σε παγκάκι θα την βγάλει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αντώνης Μπουγιούρης

Σαν άλλος Τομ Χανκς ο Αντώνης Μπουγιούρης θα ζήσει το δικό του terminal στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής απο την Σύρο θα περάσει τη νύχτα σε κάποιο παγκάκι, αφού λεφτά δεν υπάρχουν.





Ο Αντώνης Μπουγιούρης είναι ένας από τους ιστιοπλόους μας που θα πάρουν μέρος στο κύπελλο «Princesa Sofia» στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Το ταξίδι για την Ισπανία δεν θα είναι καθόλου απλό, όπως ενδεχομένως να φαντάζονται οι περισσότεροι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας θα πετάξει αύριο από την Αθήνα στη Ζυρίχη και θα διανυκτερεύσει εκεί, όχι σε κάποιο ξενοδοχείο αλλά σε παγκάκι του αεροδρομίου μέχρι να έρθει η ώρα να αναχωρήσει για τον τελικό του προορισμό, την Ισπανία. «Αύριο πετάω από Αθήνα για Ζυρίχη. Το βράδυ θα τη βγάλω στο αεροδρόμιο. Κι άλλες φορές έχει συμβεί. Η ομοσπονδία δεν πληρώνει τίποτα κι ενώ είμαι συνέχεια στις δύο πρώτες θέσεις έχω να πάρω πάνω από δέκα χρόνια οδοιπορικά. Στους περισσότερους αγώνες πληρώνω με δικά μου χρήματα και σε κάποιους συνδράμει οικονομικά ο όμιλός μου, ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος όμως επίσης έχει οικονομικό πρόβλημα», τόνισε ο Μπουγιούρης στο Sportsfeed, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές, που δεν περνάει βέβαια μόνο ο ίδιος αλλά πάρα πολλοί ιστιοπλόοι μας.
Για οικονομικούς λόγους μάλιστα δεν θα πάρει μαζί του το δικό του σκάφος αλλά θα νοικιάσει ένα από την Ισπανία, αφού είναι πιο οικονομική επιλογή. «Θα αγωνιστώ με ένα τυχαίο σκάφος, καθώς δεν είναι πολύ σημαντικός αγώνας για μένα αυτός. Είναι αγώνας προετοιμασίας. 
Πάω να αγωνιστώ με τυχαίο σκάφος, τυχαία υλικά και πάω την τελευταία στιγμή. Θα φτάσω μεσημέρι και την άλλη μέρα πέφτω», πρόσθεσε ο πολύπειρος ιστιοπλόος, που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής τον περασμένο Οκτώβριο στην κατηγορία λέιζερ μάστερ. 
Μεγάλος του στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Καναδά, όπου θέλει έστω και υπό αυτές τις συνθήκες να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Λόγω των οικονομικών δεν θα πάω σε κανένα παγκόσμιο κύπελλο, ενώ οι αντίπαλοί μου θα τρέξουν άλλα δύο παγκόσμια κύπελλα πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εγώ αυτό πρέπει να το καλύψω με προπόνηση αλλά δεν καλύπτεται. Αν δεν βρω χορηγό δεν θα πάω πουθενά, παρά μόνο στο παγκόσμιο γιατί δεν πληρώνει κανείς. Τα έξοδα για το παγκόσμιο που γίνεται στον Καναδά ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ και θα συνδράμει ο όμιλός μου αλλά δεν θα μπορέσω να πάω με αξιόλογα υλικά», συνέχισε ο Μπουγιούρης. Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη αλλαγής του νόμου για τις χορηγίες: «Θα πρέπει να περάσουν μία ρύθμιση για τους αθλητές ερασιτεχνικών αθλημάτων που είναι στις Εθνικές ομάδες, ώστε να εκπίπτουν οι χορηγίες από την εφορία και να έχουν κίνητρο οι εταιρείες να δίνουν χορηγίες. Τώρα δεν δίνει κανείς».

Sportsfeed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου