Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Ευαγγέλιο των παρτίδων της Παναγίας» βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε 1.500 χρονών βιβλίο.



Ένα αρχαίο ευαγγέλιο έχει ανακαλυφθεί στις σελίδες ενός μικρού βιβλίου που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα.









Το κείμενο, που ονομάστηκε το «Ευαγγέλιο των παρτίδων της Μαρίας» είναι γραμμένο στην Κοπτική και περιέχει χρησμούς που θα έχουν χρησιμοποιηθεί για την παροχή υποστήριξης και τη διαβεβαίωση προς τους ανθρώπους που αναζητούν βοήθεια για προβλήματα.

Δεν είναι ένα ευαγγέλιο με την παραδοσιακή έννοια, διότι δεν διδάσκει κατά κύριο λόγο για τον Χριστό, και ο μεταφραστής του υποδηλώνει ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να ξαναγράψει τον αρχαίο ορισμό και τον σκοπό των ευαγγελίων.
Το κείμενο μελετήθηκε από τον καθηγητή Anne-Marie Luijendijk από το Πανεπιστήμιο του Princeton.
Ο καθηγητής Luijendijk είπε: ότι οι άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει το βιβλίο  αναζητούσαν «καλά νέα» για το μέλλον τους και «το γεγονός ότι αυτό δεν είναι ένα ευαγγέλιο με την παραδοσιακή έννοια δίνει αρκετούς λόγους για να ρωτήσετε σχετικά με την υποδοχή και τη χρήση του όρου« ευαγγέλιο »στην Ύστερη Αρχαιότητα ».


 Το «Ευαγγέλιο των παρτίδων της Μαρίας»   δεν περιέχει παραδοσιακές χριστιανικές διδασκαλίες, και υπάρχουν λίγες, ή καθόλου, αναφορές στην βασιλεία του Θεού ή τον Ουρανό, θαύματα, η εκκλησία, ή αιώνια ζωή.




Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τέτοιου τύπου Ευαγγέλια- βιβλία μπορεί να έχουν αποδοκιμαστεί από τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΠΤΙΚΗ και την προέλευση του Ευαγγελίου ο συγγραφέας άγνωστος


Κοπτικά ήταν η γλώσσα που ομιλείται στην Αίγυπτο από το 2ο αιώνα μέχρι τον 17ο.

 Προέρχεται από ένα μείγμα ελληνικών και επτά δημοτικά σημεία και λέγεται ότι  έχει δημιουργηθεί από τα ανώτερα τμήματα της Αιγύπτου. Η γλώσσα είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με  ιερογλυφικά
σενάρια.

Το Ευαγγέλιο των παρτίδων της Μαρίας δόθηκεSackler Μουσείο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρνττο 1984 από Beatrice Kelekian, στη μνήμη του συζύγου της, Τσαρλς Δικράν Kelekian, αλλά η καταγωγή του βιβλίου είναι άγνωστη.

Ο κώδικας 160 σελίδων, περιέχει μια σειρά από 37 σύντομα κείμενα και τα μέτρα μόλις 3 ιντσών (75χιλ) ψηλός και 2,7 ίντσες (68,7 χιλιοστά) σε πλάτος.

Ένα πρόσωπο που επιδιώκει μια απάντηση σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα ή ανησυχία, δεν  έχει παρα να ανοίξει το βιβλίο σε μια τυχαία σελίδα για να διαβάσει μια δήλωση στην οποία θα χρησιμεύσει ως μια απάντηση.

Κάποια αποσπάσματα:

«Αυτός που θα πάει προς τα εμπρός (ή: θα  το επιδιώξει) με όλη την καρδιά του, θα αποκτήσει αυτό που επιδιώκει.

«Μόνο να μην είναι δύο μυαλά».

Ένας χρησμός έχει ως εξής: «Σταματήστε να είστε σε δύο μυαλά, ο άνθρωπος, αν αυτό το πράγμα θα συμβεί ή όχι. Ναι, αυτό θα συμβεί!

«Να είστε γενναίος και δεν είναι δύο μυαλά. Επειδή θα παραμείνει μαζί σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα λάβετε τη χαρά και την ευτυχία. »


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου