Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Έζησε ως νάνος και ως γίγαντας! Ο Rainer υπέφερε από κάποια ασθένεια;;



Πολύ λίγα στοιχεία είναι γνωστά για τη ζωή του Adam Rainer, αλλά η περίπτωσή του είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι του ιατρικού ιστορικού.

Γεννήθηκε στο Graz της Αυστρίας το 1899, και καθώς μεγάλωσε και ωρίμασε, έγινε εμφανές ότι το ανάστημα του ήταν σημαντικά μικρότερο από του μέσου ανθρώπου.




Είχε χαρακτηριστεί ως νάνος, αφού είχε ύψος 1,18 μέτρα το 1920, στο 21ο έτος του.






Αλλά μετά τα 21, το ύψος του Adam ξαφνικά άρχισε να αυξάνει με εκπληκτικό ρυθμό, και χωρίς καμία συγκράτηση.










Στην ηλικία των 32 χρόνων, το ασυνήθιστα χαμηλό ανάστημα του, αυξήθηκε σε ένα ασυνήθιστα ψηλό ανάστημα, αγγίζοντας τα 2.18 μέτρα!


Μεταξύ 25 Αυγούστου του 1930 και 23  Μαιου του  1931  ο Adam Rainer εξετάστηκε από τον Δρ Α Mandl και τον Δρ Φ Windholz και βρέθηκε να είναι 7 πόδια 1 ίντσες (216 cm) ψηλός με μια μόνιμη άνοδο στο ύψος του . 
Κατά τη διάρκεια αυτών των εξετάσεων ένας όγκος υπόφυσης βρέθηκε, προκαλώντας υπερπαραγωγή της αυξητικής ορμόνης. 

  
Ο Rainer υπέφερε από ακρομεγαλία και έδειξε πολλά εξωτερικά σημάδια ακρομεγαλία? ασυνήθιστα μεγάλα χέρια και τα πόδια, προεξέχοντα μέτωπο και το σαγόνι, παχύτερα χείλη και τα δόντια του ήταν πιο φαρδιά από το κανονικό. Αποφασίστηκε ότι η επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου θα είναι το καλύτερο σχέδιο δράσης, αν και η πιθανότητα επιτυχίας θα είναι μικρό, . 




Στις 2 του Δεκεμβρίου 1930 Adam Rainer εγχειρίστηκε από τον καθηγητή Ο Hirsch. Λίγους μήνες μετά την επέμβαση (20 Μαίου 1931) Rainer μετρήθηκε ξανά. Το μόνιμο ύψος του ήταν το ίδιο με το προηγούμενο measurment 6 πόδια 9,1 ίντσες (206 cm), αλλά η κύρτωση της σπονδυλικής στήλης του ήταν πιο σοβαρή, αναφέροντας ότι εξακολουθεί να αυξάνεται και η λειτουργία για να σταματήσει την ανάπτυξη του είχαν αποτύχει.

Αυτός ο απίστευτος συνεχής ρυθμός ανάπτυξης (περίπου 3,6 εκατοστά το χρόνο) εξάντλησε το σώμα του και τον καθήλωσε στο κρεβάτι.



Όταν πέθανε το 1950 είχε φθάσει σε  ύψος 7 πόδια 8 ίντσες (233,7 εκατοστά) ή ακόμη και 7 πόδια 10 ίντσες (238,8 εκατοστά), σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων μετά το θάνατό του.

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου