Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο νέος παγκόσμιος « πελοποννησιακός πόλεμος» Ανατολής και δύσης



Η Μόσχα πιθανόν έχει ήδη μετακινήσει πυρηνικά όπλα στην χερσόνησο της Κριμαίας, καθώς επίσης και στον στρατηγικής σημασίας ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, κοντά στην περιφέρεια των χωρών του ΝΑΤΟ, σε πιθανή παραβίαση της Συνθήκης Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων του 2010, αναφέρει πηγή του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων WND.

Η κίνηση αυτή στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα προς το ΝΑΤΟ για τον περιορισμό της «προώθησης του » στα ανατολικά, σύμφωνα με το νέο στρατιωτικό δόγμα της Μόσχας, που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο.

Μια αμερικανική δημοσιογραφική πηγή που έχει εργαστεί στο παρελθόν σε κυβερνήσεις των ΗΠΑ για θέματα πυρηνικών όπλων, δήλωσε στο WND ότι, μια τέτοια «συσσώρευση οπλικών συστημάτων» στην Κριμαία περιλαμβάνει και πυρηνικά όπλα, και υπάρχει το ερώτημα κατά πόσο αυτή η κίνηση , παραβιάζει την συνθήκη START του 2010, δεδομένου ότι Κριμαία προσαρτήθηκε από Ρωσία.

Αν δεν έχει μετακινήσει στρατηγικά πυρηνικά όπλα στην Κριμαία, η Μόσχα πιθανότατα μετακίνησε μαζικά τακτικά πυρηνικά, είπε η ίδια πηγή.

Η Μόσχα πολύ πιθανό να έχει ήδη μετακινήσει πυρηνικά όπλα και στο Καλίνινγκραντ και στην Κριμαία, αλλά το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο WND, δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με δικό του ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες αυτές.

Ο αμερικανός διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ , Πτέραρχος Philip Breedlove, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι η συσσώρευση οπλικών συστημάτων της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας, περιλαμβάνει πυραύλους Κρούζ και βλήματα μακράς εμβέλειας επιφανείας-αέρος , επιτρέποντας στην Μόσχα επεκτείνει την στρατιωτική της επιρροή στην περιοχή.

Όταν η Μόσχα ανακοίνωσε το νέο στρατιωτικό δόγμα της, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να επανδρώσει με πυρηνικά όπλα την Κριμαία.

«Η Κριμαία δεν είναι μια μη πυρηνική ζώνη, βάση κάποιος συμφωνίας , αλλά ήταν μέρος της Ουκρανίας, ενός κράτους που δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Τώρα, Κριμαία έχει γίνει μέρος ενός κράτους που διαθέτει τέτοια όπλα, σύμφωνα με την Συνθήκη Μη Διασποράς των Πυρηνικών». «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», είπε ο ίδιος, «η Ρωσία έχει κάθε λόγο να διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο … για να ταιριάζουν τα συμφέροντά της με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της», κατέληξε ο Λαβρώφ.

Ο Peter Vincent , πρώην αναλυτής στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών CIA και διευθυντής του Φόρουμ πυρηνικής στρατηγικής των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Μόσχα έχει προετοιμαστεί καταλλήλως για έναν πυρηνικό πόλεμο, αλλά οι προθέσεις της δεν καταγγέλλονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

«Εδώ και χρόνια, η Ρωσία έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των στρατηγικών και τακτικών πυρηνικών δυνάμεών της», δήλωσε ο αμερικανός εμπειρογνώμονας .

Ο Peter Vincent , ο οποίος είναι επίσης ο εκτελεστικός διευθυντής της Task Force του Κογκρέσου για την αμερικανική Εθνική εσωτερική ασφάλεια, δήλωσε ότι η προετοιμασία της Μόσχας, για πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ αποτελεί συχνό θέμα στην ρωσική τηλεόραση, «σαν να προετοιμάζει ψυχολογικά τον πληθυσμό».

Επίσης ο ίδιος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, την 6η Απριλίου του 2014, δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι η Ρωσία έχει παγκόσμια πυρηνική υπεροχή και «είναι η πρώτη στον κόσμο σε πυρηνικά όπλα».



«Δυστυχώς», είπε ο Vincent, « Αυτό που δήλωσε ο Πούτιν είναι σωστό».!!

Ο αμερικανός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η Μόσχα δίνει μεγάλη έμφαση στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, και στην αύξηση των αμυντικών κονδυλίων του προϋπολογισμού της . Είπε επίσης, ότι οι στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων, όπως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αποτελούν την «ελίτ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».

Η Ρωσία κατέχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις ΗΠΑ στον τομέων των τακτικών πυρηνικών όπλων , συνεχίζει ο Vincent, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν αποσυναρμολογήσει το σύνολο σχεδόν των τακτικών πυρηνικών όπλων τους, διαθέτοντας μόνο μερικές εκατοντάδες «παρωχημένες βόμβες για καταφύγια » σε αεροπορικές βάσεις στην Γερμανία.

Η Ρωσία εκτιμάται ότι διαθέτει χιλιάδες τακτικά πυρηνικά όπλα, τα οποία κυμαίνονται σήμερα από 3.000 έως 20.000, είπε ο ίδιος.

Ο ίδιος τόνισε ότι το πλεονέκτημα που διαθέτει σήμερα η Ρωσία στην πυρηνική ισορροπία, είναι «άνευ προηγουμένου». Τα πλεονεκτήματα, που διαθέτει η ρωσική πολεμική μηχανή οδηγούν σε « κλιμακούμενη κυριαρχία», η οποία επιτρέπει στην Ρωσία να διαπράξει επιθετικές ενέργειες κατά των ΗΠΑ και των συμμάχους της.

Οι μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις της Μόσχας με στόχο τις νατοϊκές δυνάμεις στην Ευρώπη , μένουν αναπάντητες στρατιωτικά, και το μόνο που γίνεται είναι διπλωματικές διαμαρτυρίες».

Το νέο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα, ωστόσο, τονίζει ο ίδιος, αποτελεί περισσότερο εκτός από την «πυρηνική αποτροπή», και τον πόλεμο των πληροφοριών ( στρατιωτικών, οικονομικών, ενεργειακών,βιομηχανικών κά) και την αύξηση των Ειδικών Δυνάμεων και των πληροφοριών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας από τις ισλαμικές ομάδες των τζιχαντιστών. Η απειλή περιλαμβάνει και τις ομάδες που κατοικούν σε νότιες επαρχίες της Ρωσίας στην Τσετσενία, το Νταγκεστάν και την Ινγκουσετία, οι οποίες διαθέτουν πολλούς μαχητές τώρα στην Συρία.

Ωστόσο, η πυρηνική αποτροπή παραμένει το κύριο μέρος του νέου ρωσικού στρατιωτικού δόγματος, σε συνδυασμό με την διατήρηση μιας ισχυρής στρατιωτικής παρουσίας στο Καλίνινγκραντ, και στην περιοχή της Αρκτικής, με σκοπό την διεκδίκηση των πολύτιμων αναξιοποίητων πηγών ενέργειας και ορυκτών πόρων.

Η προοπτική της τοποθέτησης πυρηνικών όπλων στην Κριμαία και στο Καλίνινγκραντ, αποτελεί προφανή απάντηση στο σχέδιο των ΗΠΑ, για την εγκατάσταση της αντι-βαλλιστικής ασπίδας, σε χώρες που συνορεύουν με την Ρωσία.

Ενώ ο διακηρυγμένος σκοπός της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη είναι, η αποτροπή ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων , οι Ρώσοι δεν έχουν καμία ψευδαίσθηση ότι το σύστημα αυτό «σκοπεύει» την ίδια την Μόσχα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, πρόκειται για ανάλυση έγκριτων αμερικανών αναλυτών του Κογκρέσου , οι οποίοι δημοσιοποιούν τις ανησυχίες τους. Οι ΗΠΑ, τοποθετούν αντιπυραυλική ασπίδα , και οι ρώσοι πυρηνικά όπλα στα σύνορα με την ανατολική Ευρώπη. Θα προτείναμε στους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες των δύο υπερδυνάμεων , εμείς οι έλληνες , από τα βάθη των αιώνων, να διαβάσουν σχετικά στο κεφάλαιο «Αίτια και αφορμές του πελοποννησιακού πολέμου».



Η «δημοκρατική» Αθήνα η οποία ένιωθε πολύ ισχυρή και επιθυμούσε την δική της παγκοσμιοποίηση, έφτιαξε την συμμαχία της Δήλου, ( τι μας θυμίζει –τι μας θυμίζει..), περικύκλωσε αρχικά στρατηγικά την ισχυρή πολεμικά «ολιγαρχική» Σπάρτη, και στην συνέχεια εμπορικά και οικονομικά ( τι μας θυμίζει –τι μας θυμίζει..), με άμεσο αποτέλεσμα έναν πόλεμο που στην εποχή του προσομοιάζονταν με μεγάλο περιφερειακό ή παγκόσμιο πόλεμο ( λόγω των αποικιών των δύο Πόλεων) , και διήρκησε 30 χρόνια. Έναν άγριο ανηλεή πόλεμο , στο οποίο εφαρμόστηκαν απίστευτης αγιότητας μέθοδοι και τακτικές και όπλα πρωτόγνωρα για την εποχή εκείνη, ( τι μας θυμίζει –τι μας θυμίζει..).

Θα τους προτείναμε λοιπόν εμείς οι έλληνες, από τα βάθη της ένδοξης ιστορίας μας, σε αμερικανούς και Ρώσους ιθύνοντες, αρκετοί από τους οποίους λατρεύουν την αρχαία Ελλάδα , να τον διαβάσουν καλά τον πόλεμο αυτόν , διότι οι συνέπειες σήμερα θα είναι τεράστιες. Ο κόσμος δεν αντέχει έναν ακόμη μεγάλο πόλεμο, και να τους υπενθυμίσουμε ότι η μόνη αυτοκρατορία που διήρκεσε 1000 χρόνια ήταν η βυζαντινή, καμία άλλη, και πιθανόν δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη.


 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου