Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Θετική η Λευκωσία στο αίτημα Μόσχας για στρατιωτικές διευκολύνσεις


















Πολύ κοντά σε κατάληξη βρίσκονται συζητήσεις μεταξύ της Λευκωσίας και της Μόσχας, για συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας και η κυπριακή κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσεγγίζει θετικά το ρωσικό αίτημα για παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι οι συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ήδη στο παρελθόν, η Λευκωσία είχε δώσει διευκολύνσεις ελλιμενισμού ρωσικών σκαφών στη Λεμεσό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ενδιαφέρει τη Μόσχα είναι να δοθούν διευκολύνσεις σε ρωσικά αεροσκάφη για χρήση της βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο.

Στο μεταξύ, εντατικές επαφές στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, πραγματοποιεί ο κ. Αναστασιάδης, με στόχο να αντιμετωπίσει την τουρκική προπαγάνδα και να αποτρέψει ενδεχόμενο αρνητικό ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε συναντήσεις με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντα και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Φινλανδίας. Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου