Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Γκάφα του ΕΟΤ: Καλεί τους τουρίστες στην Ελλάδα δείχνοντας Ολυμπιακούς των Ναζί (ΒΙΝΤΕΟ)





Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το βίντεο με την νέα καμπάνια για τον τουρισμό καθώς στο βίντεο παρουσιαζόντουσαν στιγμιότυπα που προκάλεσαν ποικίλα και αρνητικά σχόλια.


Πιο συγκεκριμένα, το φιλμ του ΕΟΤ με τίτλο «Gods, Myths, Heroes», το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο, είχαν συμπεριληφθεί σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Χίτλερ, το 1936 στο Βερολίνο και συγκεκριμένα από την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Ο Guardian επεσήμανε το λάθος στους Έλληνες αξιωματούχους και το βίντεο αποσύρθηκε από το YouTube το βράδυ της Τετάρτης.

«Ηταν ένα εορταστικό βίντεο για τα 100 χρόνια του ελληνικού οργανισμού τουρισμού, που παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά και θέλαμε να περιλαμβάνει υλικό από τους Ολυμπιακούς Aγώνες», εξήγησε στον Guardian ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Πάνος Λειβαδάς. «Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος. Τελικά ανέβηκε πριν από δύο ώρες το βίντεο και το επίμαχο στιγμιότυπο έχει χαθεί.


ΠΗΓΗ

ΑΞΊΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ.
ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ :78.000 ΕΥΡΩ ΕΔΩ Η ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου