Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ρωσία: 130 δισ. δολάρια θα «γίνουν» καπνός από την οικονομία της χώρας

Ρωσία: 130 δισ. δολάρια θα «γίνουν» καπνός από την οικονομία της χώρας

Έως το τέλος του 2014 - Αν η εκροή του συγκεκριμένου ποσού επαληθευτεί, θα αποτελέσει την μεγαλύτερη έξοδο κεφαλαίων από την χώρα, από την οικονομική κρίση του 2008 και έπειτα - Πού οφείλεται η κατάσταση

Κεφάλαια ύψους 130 δισ. δολαρίων θα "φύγουν" από την Ρωσία, έως το τέλος του 2014, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών Anton Siluanov.

Αν η εκροή του συγκεκριμένου ποσού επαληθευτεί, θα αποτελέσει την μεγαλύτερη έξοδο κεφαλαίων από την χώρα, από την οικονομική κρίση του 2008 και έπειτα.

Η συγκεκριμένη κατάσταση, οφείλεται στην πτώση κατά 23% του ρουβλιού, έναντι του δολαρίου, τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ ενισχύεται από την πτώση της τιμής του πετρελαίου, που στραγγαλίζει την ρωσική οικονομία.

Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του ποσού που θα χαθεί από την ρωσική οικονομία, το ΑΕΠ της Ουκρανίας, ήταν το 2013 στα 177 δισ. δολάρια.

Όπως σημείωσε ο Siluanov, το ρούβλι θα βρεθεί και κατάσταση ισορροπίας, πριν να αρχίσει η άνοδός του, με την ρώσική κεντρική τράπεζα να ξοδεύει, περίπου 26 δισ. δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα μέχρι τον Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το ρωσικό νόμισμα έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου