Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τα μυστήρια Σπήλαια της Νήσου Πάσχα.


Easter island map


Στο νότιο - ανατολική γωνιά της Ωκεανίας είναι ένα μικρό βραχώδες νησάκι, το οποίο είναι το πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου. Πράγματι, στην ευρύτερη έκταση του νησιού του Ειρηνικού 3000 χιλιόμετρα πιο κοντά στην άλλη κατοικημένη γη δεν παρατηρείται. Για πολλές δεκαετίες η Νήσο του Πάσχα προσελκύει  για τα μυστήρια της επιστήμονες και ερασιτέχνες της απ΄ όλο τον κόσμο.



Αυτό το νησί δεν είναι σαν το τυπικό Ειρηνικού "παράδεισο". Σε αυτό δεν υπάρχει πλούσια βλάστηση εδώ δεν αναπτύσσονται τροπικοι φοίνικες και τα κύματα του ωκεανού δεν καταλήγουν σε αμμώδεις παραλίες.Αυτό το νησί χαρακτηρίζεται από αραιή βλάστηση, κυρίως βραχώδεις έρημο και μαζικα  συντρίμμια απο ογκόλιθους. Όπου κι αν κοιτάξουμε - παντού βράχια πέτρας   σάρα 
και είσοδοι σε σπήλαια που βρισκοντε σε απομακρυσμένες περιοχές. Και όμως, χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, εκατοντάδες επιστήμονες και ερευνητές έρχονται εδώ κάθε χρόνο. Όλοι αυτοί  έλκονται από τα πολλά μυστήρια, τα οποία έχει μέχρι τώρα αυτό το μυστηριώδες νησί.





Η Παγκόσμια φήμη από το  νησί οφείλετε στις χιλιάδες αιχμές βελών ή στα διάφορα λίθινα εργαλεία? 
Για τα τρία για πολυ καιρό σβησμένα ηφαίστεια Rano - Kao,  Aron - Raraku στις γωνίες του νησιού? 
Οι μυστηριώδες επιγραφές "Kochav Rongo - Rongo»(  Πρόκειται για μία γραφή βουστροφηδόν)και αρχαίες κατοικίες, για κάποιο λόγο, εχουν την  μορφή ανεστραμμένης βάρκας. 



Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι για τους ερευνητές τα μυστηριώδη πέτρινα γλυπτά, πολλές εκατοντάδες από τα οποία πάγωσαν σχεδόν σε μια  αιώνια περιπολία γύρω από το νησί.








Ένα μικρό νησί που χάνεται στον απέραντο Ειρηνικό Ωκεανό, μερικές χιλιάδες μίλια από την ακτή της Χιλής, εγκαινιάστηκε από τον Ολλανδό πλοηγό Ya Roggevenom. 

Συνέβη 5 του Απρίλη 1722, - εξ ου και το όνομα του Πάσχα 























Multi-ton πέτρες γίγαντες, στέκονται με την πλάτη τους στον ωκεανό, φθάνουν σε ύψος 4-6 μέτρα, αλλά υπάρχουν 10-11 - μετρα υψηλότερα αγάλματα. Στα κεφάλια των πανύψηλων πέτρινων ειδώλων καπέλα κόκκινα - καφέ βάρους αρκετών τόνων. Ό, τι ήταν, αλλά μέχρι σήμερα εξακολουθούν να προκαλούν κατάπληξη  και αναγκαστικά αναρωτιέμαι: ποιος, πότε και γιατί αυτοί οι γίγαντες σκαλισμένοι από πέτρα ..


Περισσότερα για Τα μυστικά και μυστήρια
 αγάλματα της Νήσου του Πάσχα θα βρείτε εδώ

 Ένα από αυτά τα μυστήρια του είναι οι υπόγειες κατακόμβες από τα πιο μυστηριώδη μέρη του πλανήτη. 
Εδώ είναι η γνώμη του διάσημου ταξιδιώτη Ernest Muldasheva για το Νησί του Πάσχα:


"... Το γεγονός ότι ολόκληρο το νησί του Πάσχα, με διαστάσεις λίγο περισσότερο από 20 χιλιόμετρα σε διάμετρο, είναι δεμένο με ένα δίκτυο από υπόγειες διόδους τεχνητής προέλευσης, τα οποία σχηματίζουν ένα λαβύρινθο. Σύμφωνα με το μύθο, έναν υπόγειο λαβύρινθο που έχει πολλά υποστρώματα, καθένα από τα οποία καταλήγουν ... στο κέντρο της Γης.


Στην απέναντι 
πλευρά... από το Νησί του Πάσχα  του πλανήτη είναι το ιερό βουνό Kailash, που βρίσκεται γύρω από τη θρυλική πόλη των Θεών ... δεν μπορώ να αποκλείσω ότι στην απέναντι πλευρά του πλανήτη, που βρίσκεται στην περιοχή της Νήσου του Πάσχα, ήταν επίσης Πόλη των Θεών ... περισσότερα αρχαία πόλη Θεοί που τώρα βυθίστηκε στον ωκεανό. Ναι, και η υπόγεια πόλη λογικά θα πρέπει να είναι εκεί. Η είσοδός της βρίσκεται, ενδεχομένως σε έναν υπόγειο λαβύρινθο της Νήσου του Πάσχα.


Νομίζω ότι ... η πρώτη πόλη των θεών ήταν η  βυθισμένη περιοχή στην πόλη των Θεών της Νήσου του Πάσχα, και η δεύτερη - Πόλη κοντά στο βουνό Kailash στο Θιβέτ. Την πρώτη Πόλη των Θεών, δεν μπορούμε να την βρούμε - βυθίστηκε στην άβυσσο του Ειρηνικού Ωκεανού ... "


Για ένα δεδομένο Ε. Muldasheva πριν από την αποστολή στο Νησί του Πάσχα η ερώτηση: «Για ποιο σκοπό θέλετε να  εξερευνήσετε τον 
υπόγειο λαβύρινθο της Νήσου του Πάσχα» 

Εκείνος απάντησε:


"..
. Είναι όλα σχετικά με το θρυλικό συγκρότημα αγαλμάτων ... (Από πέτρα  αγάλματα μιλάμε λίγο αργότερα -. AV) Αν νομίζετε ότι υπάρχουν δύο Πόλης των Θεών, στη συνέχεια, στην πόλη των Θεών κοντά στο Νησί του Πάσχα πρέπει να υπάρχει χαραγμένη πάνω σε πέτρα - το αρχαιότερο πρόγραμμα ανθρώπινης δημιουργίας του κόσμου. Και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι είναι στα μπουντρούμια του νησιού ...



Προγονικά πνεύματα επιτίθενται.





Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το Νησί του Πάσχα, Ρώσοι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να διαπεράσουν το μυστηριώδες μπουντρούμι. Αλλά εάν δεν θα αφήσει τα μυστήρια του κάποια αόρατη δύναμη. Ο καθηγητής Ernst Muldashev πιστεύει: ότι οι άυλες "σφαίρες"ε'ιναι  πνεύματαοι των  αρχαίων κατοίκων του Πάσχα.





"Μπάλες" επιτέθηκαν τον καθηγητή στην είσοδο του σπηλαίου.

- "Μπάλες" είναι συνήθως που μας επιτέθικαν στην προσέγγιση μας με τις σπηλιές ή μέσα τους. Εγώ συνήθως πήγενα  μπροστά, και πίσω από τους συμμετέχοντες στην εκστρατεία, ως επί το πλείστον ο Radik Galiakhmetov που με φωτογραφιζεί συνεχώς με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Διαπιστώθηκε ότι, αν ένα πρόσωπο διασχίζει ένα αόρατο σύνορο, υπάρχει μια «μπάλα» και κρέμεται πάνω από το κεφάλι του, που συνοδεύει την κίνηση του κεφαλιού. Αν το άτομο συνεχίζει να κινείται μπροστά, πλησιάζει την "καμία θέση", τότε υπάρχουν πολλές "μπάλες", η οποία φάνηκε να πολιορκούν το σώμα. Αλλά οταν  οι 
συμμετέχοντες εξακολουθησαν να πηγαίνουν προς τα εμπρός, στη συνέχεια πέταξε ένα σμήνος από «μπάλες» που άρχισε να πραγματοποιεί κύκλους γύρω τους.

ΟΙ επιπτώσεις από τις «μπάλες» για τον καθένα είχαν ένα μεμονωμένο χαρακτήρα. Για παράδειγμα, ένιωσα ζαλάδα και ναυτία, και είχα συμπτώματα του οιδήματος του ρινοφάρυγγα.Ο  Radik Galiakhmetov αισθάνθηκε πόνο στους μυς του, και ζάλη. Wehner Gafarov έκανε εμετό.

 Ο Γιούρι Βασίλιεφ έδειξε σημάδια που προκαλούντεαπό το στρες, το άγχος και ανεξήγητο φόβο.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης μας στα σπήλαια της Νήσου του Πάσχα, εμείς περιοδικά προσπαθήσαμε να αντέξουμε και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός,  Αλλά τα συμπτώματα ήταν χειρότερα και γίνονται αφόρητα, και ως εκ τούτου έπρεπε να γυρίσουμε πίσω.






- Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν εκεί οι  μυστηριώδες «μπάλες» για να προστατεύσουν τις εισόδους των σπηλαίων της Νήσου του Πάσχα;

- Αυτό είναι σωστό. Σε όλες και τις δεκατρείς σπηλιές, όπου ήμασταν, δεν μας άφησαν να προχωρήσουμε  μακριά μέσα. Οι«Μπάλες» υπερασπίστηκαν την σπηλιά.

- Και μετά από όλα, τι είναι αυτό το φαινόμενο ι;

- Εαν εξετάσει προσεκτικά καποιός ότι η λέξη «σαρκοφάγος» έχει μεταφραστεί από τα ελληνικά ως "σάρκα-τρώγων», και ο μύθος είναι προφανές ότι το ανθρώπινο σώμα είναι τοποθετημένο σε μια σαρκοφάγο, εξαφανίζεται εντελώς εντός 40 ημερών. Υποθέσαμε ότι η σάρκα μπορεί να αποϋλοποίηθει και να γίνει μια εξωπραγματική "μπάλα", το περισσότερο μέσα και γύρω από τη σαρκοφάγο είναι πάντα πολλές "μπάλες".




Σταδιακά γίναμε γνώστες στην υπόθεση για την ύπαρξη του άυλου κόσμου, της σύζευξης με το υλικό. Καταφέραμε  να βρούμε πολλές έμμεσες αποδείξεις ότι μερικές φορές το υλικό αντικείμενο μπορεί να αποϋλοποίηθει και άυλων - για να υλοποιηθούν. Και εδώ, στο Νησί του Πάσχα, βρήκαμε την ακόλουθη αναλογία. Μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου Ράνο Κάου και Ράνο Raraku έχουν λίμνες, κατάφυτη με καλάμια, τα οποία είναι εφοδιασμένα με αμέτρητα μικρά ψάρια, τα οποία μπορείτε εύκολα να βάλετε στην  παλάμη. Αποδεικνύεται ότι αυτά τα ψάρια  μερικές φορές 'εχουν εξαφανιστεί εντελώς και στη συνέχεια να έχουν εμφανιστεί ξαφνικά ως δια μαγείας. Οι πάπιες και γλάροι, το οποίο θα μπορούσαν  να εχουν την τροφη τους στα πόδια τους, δεν είναι εδώ. Παρεμπιπτόντως, η εμφάνιση εδώ πέντε μέτρων καλαμιές χαρακτηριστικό της λίμνη Titikakav Βολιβία, πολύ μυστηριώδες.


Σπείρα "μπάλες" μπορεί να ξετυλίξουν ένα φίδι.

Γιατί να μην υποθέσουμε ότι η μη-υλικό κόσμο, που ζουν σε μια "μπάλα", μπορεί μερικές φορές να δώσει fenomenmaterializatsii;

- Στην Ινδία, το Νεπάλ και άλλες χώρες στην ύπαρξη Vostokaveryat άυλο κόσμο. Νομίζετε ότι οι "σφαίρες" - το φαινόμενο της ίδιας τάξης;




- Έχουμε την εντύπωση ότι οι "σφαίρες" δεν είναι μόνο οτι αισθανόμαστε ταόντα, και τα όντα να διαβάσουν το μυαλό μας τουλάχιστον οι "μπάλες", κρέμονται  πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων που εισέρχονται στην σπηλιά.




Η μελέτη της δομής των «μπάλων» έχουν δείξει ότι αυτές αποτελούνται από τέσσερα δαχτυλίδια με ένα σταυρό στο κέντρο. Και καθώς οι εικόνες που παρουσιάζονται, μερικές φορές οι "μπάλες" μπορεί να "ξετυλίξουν", σχηματίζοντας τέσσερα "φίδια".
 Όχι αν αυτό οφείλεται στις αμέτρητες εικόνες των φιδιών τοιχογραφίες της Αιγύπτου; 
Ίσως οι αρχαίοι λαοί της Αιγύπτου, ο οποίοι δημιούργησαν τους  υπέροχους ναούς και πυραμίδες, χρησιμοποιησαν την ενέργεια των άυλων κόσμων , επισυνάπτοντας "μπάλες" (όπως φαίνεται στις τοιχογραφίες!) Στο κεφάλι και αναγκάζοντάς τους να "ξετυλίξουν το φίδι", δίνοντας ενέργεια; Και ίσως, στο Νησί του Πάσχα χρησιμοποιήθηκε επίσης αυτή η ενέργεια;

- Στις σπηλιές της Νήσου του Πάσχα, σκοτώθικαν  πολλοι  ανθρώποι. Αυτες είναι οι  ένοχοι οι "μπάλες";




- Αμφιβάλλω. Οι"Μπάλες" είναι πιθανό να προκαλέσει τους ανθρώπους προς φυγή. Η απώλεια της ζωής στις σπηλιές έχει συνδεθεί με κάποια "γυναικα μυστήριο»



---------------------------------------------


Ο Rifgatovich Ernst επισκέφθηκε πολλές σπηλιές της Νήσου του Πάσχα. 
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό τους;

Τα τυπικά σπήλαια της Νήσου του Πάσχα είναι παρόμοια με τα στενά περάσματα, με διάμετρο 30-150 cm και έχουν κάμψη, πηγαίνετε κάτω από τη γη ξέρει πού.. Στις περισσότερες από αυτές τις σπηλιές, στα περάσματα ειναι δύσκολο να μπει ένας ενήλικα. Οι ντόπιοι δεν ανεβαίνουν εκεί. Παρ 'όλα αυτά σκοτώθηκαν εκεί περίπου 60 άτομα.

- Πώς το έκαναν πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις σπηλιές, στις οποίες  απλά κατεβαίναν και ήταν αδύνατο να ανέβουν ;

- Το θέμα αυτό, έχουν επανειλημμένα ζητηθεί από τους ντόπιους. Οι απαντήσεις ήταν τέτοια ειναι η  διαταγή ο "Aku Aku  να τους σκοτώνει", "μάτια στερούνται της ζωής" ή κάποια δύναμη μετατρέπει τους ανθρώπους σε ομίχλη." 
Επιπλέον, αποδεικνύεται, κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν μετά από μία ή δύο ημέρες μετά την επίσκεψη στο πέρασμα του σπηλαίου, αυτό συνέβη, όπως λένε, με το γιο του Ζακ-Υβ Κουστώ.



«Ήμουν μεθυσμένος με κάποιες μπάλες."

Ειδική φόβο των ντόπιων είναι η λεγόμενη Κοιλάδα του Θανάτου, στις σπηλιές όπου οι άνθρωποι μετατραπονταί σε ομίχλη.

- Πώς μπορείτε να εξερευνήσετε τις σπηλιές; Και τι είδες εκεί;

- Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε σε οποιοδήποτε από τα σπήλαια της Νήσου του Πάσχα - είναι ότι έχουν  τεχνητά χαρακτηριστικά οι δίοδοι στη γη . Το ζωντανό παράδειγμα είναι η σπηλιά-σωλήνα, το οποίο επισκεφθήκαμε.

- Πώς να κατανοήσουμε την έκφραση «σπηλιά-σωλήνα";

- Το σπήλαιο βρίσκεται σε ένα υψηλό απότομη όχθη του νησιού. Κατ 'ευθείαν από τον γκρεμό αρχίζει σωλήνα που πηγαίνει βαθιά τις παράκτιες λόφους. Η διάμετρός του είναι περίπου 1,5 μέτρα. Απορημένος προφανές ότι τα τοιχώματα του σωλήνα κατασκευασμένο από υλικό παρόμοιο με κεραμικό, γκρι, πάχους περίπου 20 cm. Στον τομέα της περιστροφής του σωλήνα ορατά πρόσθετα ένθετα από το ίδιο υλικό.



Στους τοίχους του σωλήνα κάπου παράξενο χαραγμένο χαρακτήρες και εικόνες βραχογραφηματα.

- Τι νιώσατε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας σε αυτό το σπήλαιο;
- Όταν ανιχνεύσει στο σπήλαιο-σωλήνα, αποδείχθηκε ότι οι τρεις από τις πέντε δάδες δεν καίγονται. Έκπληξή μας ήταν δεν υπάρχει όριο, όταν το βράδυ αποδείχθηκε ότι και οι πέντε φακούς λειτουργούν.



Και εκεί, σε μια σπηλιά-τούνελ, είμαστε με την Αφροδίτη Gafarov που έχει συρθεί προς τα εμπρός, ξεπερνώντας το ένα στρίψιμο μετά το άλλο. Το Σπήλαιο σε ορισμένα σημεία έχει επεκταθεί, σχηματίζοντας κάτι σαν μια διόγκωση του σωλήνα. Και σε ορισμένα σημεία θα μπορούσε να δει τις τεράστιες πέτρινες καμάρες, που θυμίζει το περίβλημα κατασκευασμένο για την ενίσχυση του σωλήνα. Σε χώρους σφάλματα "κεραμικά" επίστρωση, παρατήρησα ότι το βραχώδες έδαφος ήταν διάτρητο όπως 
από ένα τεράστιο τρυπάνι και σε ορισμένα σημεία το έδαφος οχυρώθηκε από εισαγωγή στρογγυλεμένων πετρών στο μέγεθος μιας μπάλας του χάντμπολ. 


Το σπήλαιο ήταν αποπνικτικό  και είχε  υγρασία. Όταν ανιχνεύσαμε περίπου 200-250 μέτρα, είδαμε μια άλλη αψίδα, κάτω από το οποίο ήταν πολύ προσχωσιγενή έδαφος, αλλά υπήρχε ένας στενός χώρος αρκεί για να ξεπεραστεί . Όταν το ανίχνευσα είδα ότι το σπήλαιο-σωλήνα, κάνει μια στροφή σε 90, πηγαίνει κατ 'ευθείαν για άλλα 80-100 μέτρα. Έγω έστρεψα το φακό μου  πίσω. Μου φάνηκε ότι φακό ανακλάται από κάτι κόκκινο. Γύρισα τον φακό και έμεινα αποσβολωμένος. Δύο κόκκινα μάτια να με κοιτάζουν
Προς το παρόν, η Αφροδίτη Gafarov, φωτογραφήθηκε για την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μου, φώναξε: «Βλέπω στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής ... Βλέπω ... Είστε όλοι μεθυσμένοι με κάποιες μπάλες! Πίσω! "

Έχω μόλις γύρισει από το σωλήνα και σύρθηκε πίσω. Ακόμη και όταν βρισκόμασταν  σε μια οριζόντια θέση νοιώθαμε έντονη ζάλη. 
Αισθανόμαστε μια ισχυρή αδυναμία. 





Θέση της Νήσου του Πάσχα





... Μπορούμε να υποθέσουμε ότι πιο ανεπτυγμένοι αρχαίοι άνθρωποι, συνειδητοποιώντας ότι η αρχική πόλη των θεών, θα βυθιστεί αργά ή γρήγορα και θα αραιωθεί από τα ρεύματα σε βάθος περίπου 2 μίλια, έφερε αυτό την «πέτρα της ζωής» στο υψηλότερο σημείο, το οποίο ήταν το σύγχρονο νησί του Πάσχα, και κρύφτηκε εκεί ... "


Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια αυτού του γραψίματος, ο συγγραφέας δεν έχει τα υλικά για μια περιοδεία του Ernest Muldasheva προς Νήσος του Πάσχα. 

Ωστόσο, μπορείτε να φέρετε μερικά αποτελέσματα του ταξίδι στο Νησί του Πάσχα εφημερίδα Explorer "επιχειρήματα και τα γεγονότα" Γιώργος Zttova.


Στα τέλη του 2005, η εφημερίδα "επιχειρήματα και τα γεγονότα», που δημοσιεύθηκε υπό τον τίτλο "Μυστήριο" έχει Έκθεση σχετικά με την επίσκεψη του  Zotov στις κατακόμβες της Νήσου του Πάσχα. Στην πραγματικότητα η είσοδος εκεί απαγορεύεται επίσημα, όπως στα μπουντρούμια του νησιού, πολλές φορές  άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί. Μαζί με ένα τοπικό αρθρογράφος Martin Rodriguez «ΟΕΕ» κατέβηκε στον ηφαιστειακή σπηλιά τριάντα μέτρα. Αλλά προηγουμένως ο Rodriguez δήλωσε:


"... Οι μεγαλύτερες διαδρομές που εξερεύνησαν οι άνθρωποι ήταν κάπου στο πέμπτο επίπεδο των κατακομβών. Αλλά όποιος διείσδυσε ακόμη  χαμηλότερα τότε αυτός εξαφανιζόταν. "


Οι σπηλιές που βρίσκονται στο νησί, όπως αποδείχθηκε, ήταν τόσο διακλαδισμένες που το μέγεθός τους καταλαμβάνει μια έκταση όχι μικρότερη από την μεσαίου μεγέθους πόλη ... Προφανώς, ο υπόγειος κόσμος του νησιού κατοικήθηκε στο παρελθόν. 

Για παράδειγμα, όταν το 1722 στο Νησί του Πάσχα έφθασαν οι πρώτοι Ευρωπαίοι είδε οτι δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου γυναίκες στο νησί, οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι από αυτούς και κατέφυγε στις πολυάριθμες υπόγειες σπηλιές.


Επιπλέον, στις σπηλιές του νησιού υπάρχουν: τεράστιοι φούρνοι μαγειρικής, που στους υπόγειους λαβύρινθους και τέλος τα μεγάλα ξεχωριστά δωμάτια, όπου στο παρελθόν, όπως και στα σύγχρονα ξενοδοχεία, θα μπορούσε ταυτόχρονα να φιλοξενήσει αρκετές εκατοντάδες άτομα.


Εδώ, στις σπηλιές μπορεί να βρεθεί, για παράδειγμα, «υπόγειοι κήποι", όπου, φανταστείτε ... μεγαλώνουν τα δέντρα μπανάνας, που στην επιφάνεια του νησιού δεν υπάρχουν την ημέρα έναρξης της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στο XVIII αιώνα, στο νησί υπήρχε υπόγειο σύστημα, το οποίο μπορεί να συγκριθεί μόνο με ένα σύγχρονο μετρό, γιατί ο καθένας θα μπορούσε να εισέλθει στα δυτικά του νησιού, και ήσυχα να παει προς τα ανατολικά και "αντίθετα".








Αγάλματα της Νήσου του Πάσχα





Πολλές διαφορετικές αποστολές επισκέφθηκαν το Νησί του Πάσχα, με την ελπίδα να ανασυνθέσουν την ιστορία των κατοίκων της και να ξετυλίγει ορισμένα μυστήρια του νησιού. Οι αρχαιολόγοι που διεξήγαγε έρευνες εδώ, βρήκε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από την ιστορία του νησιού. Για παράδειγμα, τα μέλη της αποστολής Νορβηγός εξερευνητής Thor Heyerdahl, ο οποίος κατέβηκε στο έδαφος σε βάθος περίπου 100 μέτρων, που βρέθηκαν στις ρωγμές της πέτρας αγαλματίδια μυστηριώδεις λαβυρίνθους, η οποία για περισσότερα από πενήντα χρόνια έρευνας εκτεθεί, αλλά, δυστυχώς, δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατό να αποδειχθεί ότι ανήκουν σε έναν αρχαίο πολιτισμό.


Θεωρεί απαραίτητο για ενημερώσει προς τους αναγνώστες του αθρου το ακόλουθο περίεργο γεγονός. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 σε ένα μουσείο στη Βαρκελώνη της Ισπανία ήταν μια εκπληκτική ανακάλυψη.Ανάμεσα στα εκθέματα αιώνες V-I π.Χ., βρέθηκε ένα μικρό αγαλματάκι δέκα εκατοστά σε ύψος, το οποίο πιστεύεται ότι είναι ένα ακριβές αντίγραφο απο τα λίθινα αγάλματα της Νήσου του Πάσχα. Σημειώστε ότι στο Μουσείο της Βαρκελώνης το μυστηριώδης "αντίγραφο" βγήκε από τη σπηλιά, που βρίσκεται στην ισπανική πόλη της Santesteban ...


Και αυτό λογικά ενδιαφέρον γεγονός ...Ο Γάλλος ερευνητής Francesc Mazer κατά την κάθοδο στον κρατήρα  ενός από τα ηφαίστεια της Νήσου του Πάσχα βρέθηκε μπροστά σε ένα άγαλμα από στερεοποιημένη λάβα -  μιας γυναίκας σε στάση γέννησης. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η "νέα μητέρα» υποβλήθηκε στο V αιώνα π.Χ. από την πιο σπάνια μορφή βασάλτη, το οποίο θα μπορούσε να βρεί κάποιος μόνο στην Αφρική.


Για να ολοκληρώσω αυτήν την ενότητα ο συγγραφέας επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή στη δήλωση του Τύπου - τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Χιλής Αρχαιολόγων Victor Mendez, ο οποίος, αναφερόμενος στη μελέτη της Νήσου του Πάσχα, είπε τα εξής:


"... Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η υπόγεια έρευνα στο νησί απαγορεύεται. Υποτίθεται ότι υπάρχουν περίπου τριακόσια σπηλιές - κρύπτες. Αλλά μόνο όταν το μπουντρούμι επιτρέπουν νέους επιστήμονες της αποστολής, μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν υπήρχε ένα είδος 
υπόγειου πολιτισμού της Νήσου του Πάσχα  και πώς θα μπορούσε να είναι; .. Οι πιο τολμηρές εκδοχές λένε ότι το νησί σε γενικές γραμμές μπορεί να είναι μια υπόγεια διάβαση προς την ακτή Χιλή, καθώς και στην Ασία. 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ http://erevnw.blogspot.gr  
ΑΠΟ:

http://coollib.com
http://nostradamu.narod.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου