Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Θραύσματα του αστεροειδή RC 2014 συνετρίβησαν στην Γη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

















Όπως αναφέρθηκε από κάποιο ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, γύρω στα μεσάνυχτα μεταξύ του Σαββάτου, και της Κυριακής υπήρξε μια πτώση μετεωρίτη, ευτυχώς σε μια προαστιακή περιοχή που δεν κατοικείτε, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανάγκουα (Νικαράγουα), σχηματίζοντας έτσι ένα κρατήρα 12 μέτρα σε διάμετρο, και 5 βάθος.





Στις 20:18, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, από την άλλη πλευρά του κόσμου, στη Νέα Ζηλανδία, ένας άλλος αστεροειδής περίπου είκοσι πόδια διάμετρο, εθεάθη περίπου 40.000 χλμ μακριά από τη Γη, η διαδρομή του αστεροειδή των συντριμμιών πέρασε στην " γήινη ατμόσφαιρα. Ένα από αυτά τα θραύσματα συνετρίβη γύρω στα μεσάνυχτα σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Νικαράγουας, η οποία έχει 1,2 εκατομμύρια κατοίκους. Το αντικείμενο δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημιές, μόνο πολύ φόβο στους ανθρώπους που είχαν ακούσει μια δυνατή έκρηξη.





Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου geofica Wilfredo Strauss δήλωσε: «Η επίδραση του μετεωρίτη καταγράφηκε επίσης και από τα σεισμικά όργανα, ήταν ένα μεγάλο κομμάτι του αστεροειδή 2014 RC, που πέρασε κοντά στη Γη στις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε ήταν αρκετά μεγάλο. Είδαμε τον κρατήρα που προκάλεσε (περίπου 12 μέτρα). Αν έπεφτε στην πόλη, σίγουρα θα είχε κάνει πολλές ζημιές σε σπίτια, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τόσων ανθρώπων. "

ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.
Μια γιγαντιαία βολίδα διέσχισε τον ουρανό της ισπανικής χερσονήσου την Κυριακή, στις 7 Σεπτεμβρίου 2014. Οι μετεωρικές θέασης έχουν ληφθεί από τουλάχιστον σε οκτώ θέσεις παρατήρησης: Καταλονία, την Βαλένθια, την Ανδαλουσία, Αραγωνία, Καστίλλη-Λα Μάντσα, Castilla y León, Μαδρίτη και Extremadura.


Το μετέωρο άγνωστης προέλευσης φώτισε τον ουρανό πάνω από την Βαρκελώνη περίπου στις 6:55, όπως αναφέρθηκε από την «Μετεωρολογική Υπηρεσία (AEMET) στην Καταλονία. Σύμφωνα με μάρτυρες, ο μετεωρίτης διέσχισε τον ουρανό για λίγα δευτερόλεπτα, φωτίζοντας τη γύρω περιοχή που άφησε μια μακρά διαδρομή καπνού πριν την αποσύνθεση.


Bòlid 07-09-2014 from jessica lleonart on Vimeo.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου