Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εμφανίστηκαν μυστηριώδεις πράσινες μπάλες στην παραλία στο Σίδνεϊ - Αυστραλία- Είναι όντως μυστηριώδεις;;;



Μυστήριο sidney1
























Παρά τις προσπάθειες των επιστημόνων, υπάρχουν ακόμα μερικά φαινόμενα που παραμένουν ανεξήγητα και εξακολουθούν να βασανίζουν την επιστημονική κοινότητα.
Ενώ κάθε είδους θεωρία είναι δυνατόν, σε πολλές περιπτώσεις, η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων καθιστά την περίπτωση μυστηριώδη και συναρπαστική. Πρόσφατα, στην παραλία της Dee Why Beach στο Σίδνεϊ, Αυστραλία, έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες πράσινες μπάλες άγνωστης προέλευσης. Οι μάρτυρες της εμφάνισης αυτών των παράξενων σφαιρών είπαν ότι δεν είχαν δει ποτέ κάτι σαν αυτό, χαρακτηρίζοντάς τα ως "αγνώστα επιπλέοντα αντικείμενα."





Ένα μέλος του συλλόγου Surf Ναυαγοσωστική Club, η Rae-Maree Hutton, όπως αναφέρθηκε από την εφημερίδα Daily Telegraph, είχε τον έλεγχο της παραλίας, όταν πρόσεξε αυτά τα παράξενες πράσινες σφαίρες.μυστήριο για Σίντνεϊ

Η Rae δεν ήξερε τι ήταν και από πού ήρθαν δεν της άγγιξε, εξηγώντας ότι έμοιαζε κατασκευασμένα από σφουγγάρι. Η Rae μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και υποστήριξε επίσης ότι σκέφτηκε ότι ήταν τα αυγά ξένων προέλευσης.
Ένας άλλος άνθρωπος, Ο Scarlett de Villiers, είχε παρατηρήσει το ίδιο πρωί αυτές της παράξενες πράσινο μπάλες κατά τη διάρκεια της βόλτα του στην παραλία.
Ο Scarlett, δήλωσε ότι ήταν μια πολύ θυελλώδη ημέρα και η θάλασσα ήταν πολύ πρόχειρη και παρόλο που ο ίδιος δεν γνώριζε την προέλευση αυτών των μυστηριώδη αντικειμένων πήρε ένα, συνειδητοποιώντας ότι ήταν πολύ μαλακό.
Η Jenny Zhang, μία κάτοικος της Narraweena κοντά στο Σίδνεϊ, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι παρόλο που πήγαινε κάθε πρωί στην παραλία ήταν η πρώτη φορά που είχε δει τέτοιο πράγμα. Η Τζένη είπε επίσης ότι στις προηγούμενες ημέρες είχαν εμφανιστεί αυτές οι πράσινες μπάλες σε σχήμα αυγού και έχει προσελκύσει την προσοχή όλων το γεγονός ότι αυξήθηκαν σε αριθμό και μέγεθος.




Η Jenny από περιέργεια προσπάθησε να το ερευνήσει μόνη της στο Διαδίκτυο, αλλά παρέμεινε με το ερώτημα δεν βρίκε καμία παρόμοια περίπτωση.
Ο Δρ Luke Hedges, δήλωσε ότι τα μπλε κύματα ήταν παρόν στη θάλασσα όπου προήλθαν από μια ομάδα πολύ μικρών ζώον, σημειώνοντας ότι η βιοφωταύγεια είναι κοινό στα θαλάσσια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών. Ο γιατρός είπε, επίσης, ότι η αιτία των μπλε κυμάτων οφειλόταν στα δινομαστιγωτά, ή μικροσκοπικά φύκια.
Η επιστημονική κοινότητα δεν πιστεύει στην εξωγήινη προέλευση αυτών των σφαιρών, και δίνουν την εξήγησή τους στα φύκια που είχαν διαμορφωθεί με τη μορφή των αυγών. Ο Καθηγητής Alistair Poore, ένας επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ, είπε ότι αυτές οι μπάλες θα μπορούσαν να είναι ένα συγκεκριμένο είδος της πράσινης άλγης.

Ωστόσο, η θεωρία του καθηγητή Poore δεν εξηγεί πλήρως την εμφάνιση αυτών των μπάλων στην παραλία, καθώς και ότι τα «αυγά» φαίνεται να αποτελούν (σύμφωνα με μια πρώτη ανάλυση) από ζωντανό υλικό. Οι επιστήμονες προσπαθούν να αναλύσουν διεξοδικά αυτές τις πράσινες σφαίρες αγνώστου προέλευσης και θα ακολουθήσουν αυτή την περίπτωση πολύ ενδιαφέρουσα. Σίγουρα αυτό είναι ένα περίεργο φαινόμενο που αφορά την εμφάνιση αυτές της πράσινες μπάλες





ΠΗΓΗ



ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟ:



Μια μπάλα Marimo είναι μια σπάνια μορφή ανάπτυξης των φυκών, η οποία αναπτύσσεται σε μεγάλες πράσινες μπάλες με ένα απαλό, βελούδινο appearance.they είναι εγγενές στην Ιαπωνία, όπου φυσιολογικά αυξάνεται στη λίμνη Akan. Βρίσκονται επίσης στην Ισλανδία, την Εσθονία και τη Σκωτία.Μπορούν να αναπτυχθούν στον πυθμένα της λίμνης σε βάθος 2 - 2,5 m.Το στρογγυλό σχήμα του Marimo διατηρείται από τη δράση των κυμάτων που γυρίζει.
Στην Ιαπωνία η Marimo είναι ένας εθνικός θησαυρός.
Το όνομά τους λέει η γιαπωνέζα βοτανολόγος "Tatsuhiko Kawakami".Mari σημαίνει bouncy μπάλα και Μο είναι ένας όρος για τα φυτά που αναπτύσσονται στο νερό. Έτσι, Marimo σημαίνει bouncy plant.


Περισσότερα εδώ και εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου