Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Επιστροφή με 12 μετάλλια από την Ουαλία για την εθνική ομάδα στίβου



Με μια άκρως ικανοποιητική συγκομιδή και πολλές διακρίσεις επέστρεψε τη Δευτέρα η εθνική ομάδα στίβου. Τα χαμόγελα και οι χαρά δεν μπορούσαν να κρυφτούν, ειδικά από όσους κατέκτησαν μετάλλιο.Με τις βαλίτσες τους γεμάτες μετάλλια αλλά και την 16η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, επέστρεψε η εθνική μας ομάδα στίβου από το Σουόνσι της Ουαλίας όπου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


Συνολικά 12 μετάλλια και συγκεκριμένα δύο χρυσά, πέντε ασημένια και ισάριθμα χάλκινα, ήταν ο απολογισμός μιας διοργάνωσης όπου έλαμψαν πολλά από τα νέα ταλέντα του ελληνικού στίβου, τα οποία σε συνδυασμό με την παλαιά φουρνιά αθλητών και αθλητριών, δημιουργούν ένα δυνατό μείγμα ενόψει του κορυφαίου ραντεβού της επόμενης διετίας, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Την αποστολή στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την ενθουσιασμό του για την ελληνική αγωνιστική πορεία στη διοργάνωση του Σουόνσι.

"Στο Σουόνσι, όπως και πριν από λίγο καιρό στο Αΐντχόφεν όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, ο ελληνικός αθλητισμός των ΑμεΑ έδειξε ότι μπορεί και δικαιούται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το μαρτυρούν τα 26 μετάλλια που κέρδισαν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας στις δύο αυτές διοργανώσεις, τα οποία μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία για κάτι μεγάλο σε δύο χρόνια από σήμερα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως είπα και στην ομάδα του στίβου την οποία υποδέχθηκα στο αεροδρόμιο, ήμουν και παραμένω κοντά τους. Στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Ξέρουμε ότι οι δυσκολίες είναι περισσότερες λόγω και της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει στη χώρα, όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Κυρίως για τους εαυτούς μας αλλά και για να αποδείξουμε ότι ο καθημερινός αγώνας που δίνουμε είναι ισότιμος.

Η προσπάθειά μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την προσπάθεια των υπόλοιπων αθλητών. Τα παιδιά αυτά δεν θέλουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Θέλουν όλα όσα έχουν όλοι οι υπόλοιοι αθλητές και αθλήτριες.

Από την Πολιτεία, την αθλητική ηγεσία, από τους πολιτικούς άρχοντες αυτής της χώρας. Η ζωντανή μετάδοση ενός αθλήματος από την τηλεόραση, δεν το κάνει αυτόματα και καλύτερο. Αυτή είναι μόνο η βιτρίνα.

Από πίσω κρύβονται πολλά και σημαντικά πράγματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοούνται. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΟΠΑΠ Α.Ε. αλλά και τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ για την αμέριστη συμπαράστασή τους η οποία τουλάχιστον για το Παραολυμπιακό Κίνημα αποτελεί ανάσα και μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον", είπε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.






Τα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής αθλητές και αθλήτριες:



- Γιώργος Κωστάκης: Χρυσό μετάλλιο σε μήκος και τριπλούν κατηγορίας T47

- Στέλλα Σμαραγδή: Ασημένιο μετάλλιο στο μήκος Τ47 και χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. Τ47

- Μανώλης Στεφανουδάκης: Ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό F54

- Κωνσταντίνος Καμάρας: Ασημένιο μετάλλιο στο μήκος Τ38

- Δημήτρης Ζησίδης: Ασημένιο μετάλλιο στην σφαιροβολία F32

- Μαρία Σταματουλά: Ασημένιο μετάλλιο στην σφαιροβολία F32/33

- Αγγίμ Δημήτρης Δομγκιόνι: Χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό F57

- Στράτος Νικολαίδης: Χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα F20

- Χρήστος Κουτούλιας: Χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν T47

- Ανθή Λιάγκου: Χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα F32/33




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου