Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
























Δεν συμφώνησαν για την διευθέτηση των χρεών και η ρωσική εταιρία διέκοψε την παροχή αερίου, όπως είχε απειλήσει ότι θα κάνειΠραγματοποίησε την απειλή της η Gazprom και διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να διευθετήσουν το χρέος της χώρας, που ανέρχεται στα 1,95 δισ. δολάρια.

Η εταιρία έκανε μάλιστα μία ανάρτηση στο Twitter, όπου αναφέρει: «Η απόφαση πάρθηκε σαν συνέπεια της αποτυχίας της Naftogaz Ukraine να αποπληρώσει. Το χρέος της προς το ρωσικό αέριο ανέρχεται στα 4,458 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 1,451 δισ. δολάρια για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2013 και 3,007 δισ. δολάρια για τον Απρίλιο και Μάιο του 2014».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η Ουκρανία θα πρέπει πλέον να προκαταβάλλει το αντίτιμο για τις παραδόσεις φυσικού αερίου. «Σήμερα από τις 10.00 ώρα Μόσχας, η Gazprom, σύμφωνα με το ισχύον συμβόλαιο, έθεσε τη Naftogaz στο σύστημα προπληρωμής για τις παραδόσεις φυσικού αερίου.

Αρχής γενομένης από σήμερα, η ουκρανική εταιρεία θα λαμβάνει μόνο το ρωσικό φυσικό αέριο για το οποίο έχει πληρώσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Gazprom.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου