Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Νανοτρόφιμα, ποιά καταναλώνουμε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα-Τα Νανοσωματίδια Καταστρέφουν τον εγκέφαλο.






















ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ KAI ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

”Προς το παρόν στην Ευρώπη δεν κυκλοφορούν αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα να προμηθεύονται οι ευρωπαίοι νανοτρόφιμα.

Υπάρχει ήδη μια σχετική έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο η οποία απαγορεύει την παραγωγή τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα και ζητά την αξιολόγηση των κινδύνων που ενδέχεται να εγκυμονούν με τη χρήση των νανοτροφίμων . Θα πρέπει τα συγκεκριμένα τρόφιμα να φέρουν ειδική ετικέτα ότι η παρασκευή τους έγινε με την χρήση της νανοτεχνολογίας.

ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΝNΕΟVTAMΠΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SOLGAR ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ Q10 ΤΟ ΝΑΝΟ Q10.Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΝΝΕΟV ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ NESTLE KAI L΄ΟREAL ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ.
ΗΔΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΝΣΑΜΙΝΑΣΗ γGT,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΗΠΑΡ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ








Ποιά είναι η δικαιολογία για την παραγωγή των νανοτροφίμων.

Η νανοτεχνολογία εισβάλει στην διατροφική μας αλυσίδα, οι επιστήμονες όμως διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τρόφιμα που μέχρι τώρα θεωρούνταν βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία, τώρα με την χρήση της νανοτεχνολογίας θα βελτιώνεται η ποιότητα τους και θα μεταφέρουν βιταμίνες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Με τη χρήση νανοσωματιδίων τα τρόφιμα θα διατηρούνται για περισσότερο χρονικό διάστημα, θα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και φαρμακευτικές ουσίες που θα θεραπεύουν ασθένειες.

Ερευνητές σε Κίνα και ΗΠΑ έχουν προχωρήσει στην παρασκευή νανοτροφίμων, που περιέχουν ενσωματωμένα

θρεπτικά συστήματα. Ισραηλινοί ερευνητές σχεδιάζουν να παράγουν χοτ-ντογκ που θα μειώνουν την χοληστερίνη και παγωτά που θα είναι υγιεινά και δεν θα παχαίνουν.


Τα πρώτα νανοτρόφιμα έχουν ήδη παρασκευαστεί και κυκλοφορούν σε Αυστραλία και ΗΠΑ. Στην Αυστραλία πωλείται ψωμί, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στις ΗΠΑ πωλούνται 3 προιόντα νανοτεχνολογίας.

Πρόκειται για ένα είδος φυτικού ελαίου που προστατεύει από την χοληστερόλη, ένα ρόφημα σοκολάτας που μειώνει την ανάγκη για λήψη ζάχαρης και ένα πράσινο τσάι κινέζικης παραγωγής που δεκαπλασιάζει την απορρόφηση σεληνίου.
Αν και τα νανοσωματίδια χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα, δεν γίνεται αυστηρός έλεγχος πριν από την παρασκευή ή συσκευασία τους.

Διεθνείς καταναλωτικές οργανώσεις έχουν αρχίσει εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού και ζητούν από τις εταιρείες παραγωγής να αναγράφονται στην ετικέτα οι νανοτεχνολογικές μεταλλάξεις.

Η δυναμική είσοδος της νανοτεχνολογίας στην καθημερινότητα των ανθρώπων, πέρασε από τα ρούχα και τα καλλυντικά στη διατροφική αλυσίδα, προκαλώντας αναπόφευκτες αντιδράσεις ως προς τις άγνωστες ακόμη συνέπειές της για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι υποσχέσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πολλές και η βιομηχανία τροφίμων δεν μένει διόλου ασυγκίνητη.ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.

Οι ανησυχίες όμως που δημιουργούνται για τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό είναι μεγάλες, καθώς τα μικροσκοπικά σωματίδια έχουν την τάση να διεισδύουν σε κύτταρα και να διαπερνούν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό ( παρεμβάλλεται μεταξύ του αίματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος, ένας κυτταρικός φραγμός που περιορίζει την είσοδο ουσιών προστατεύοντας τον εγκέφαλο).


ΤΑ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΥΡΕΩΣ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΒΛΑΒΗ



http://episthmi.blogspot.gr/2012/10/nano.html


Η SOLGAR, πρώτη παγκοσμίως εφαρμόζει πραγματική ΝανοΤεχνολογία στα Συμπληρώματα Διατροφής! 1ο Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης 2006 Frost and Sullivan από την Aquanova, συνεταιρική εταιρία μας.

Το Nutri Nano Co-Q10, είναι το πρώτο από την Platinum σειρά προϊόντων SOLGAR, για την παρασκευή των οποίων θα γίνεται χρήση πραγματικής ΝανοΤεχνολογίας, με την ειδική βραβευμένη πατέντα της Aquanova.

Το συνένζυμο Q10 είναι γνωστό για τον ουσιαστικό ρόλο που παίζει στην παραγωγή ενέργειας σε κυτταρικό επίπεδο. Το Co-Q10 προσφέρει σημαντικά οφέλη στο καρδιαγγειακό και ανοσοποιητικό μας σύστημα, και συμβάλει ως αντιοξειδωτικό στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών στις λιπαρές δομές του σώματος.

Η βραβευμένη πατέντα πραγματικής ΝανοΤεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Solgar, μεγιστοποιεί τα οφέλη από την λήψη του συνενζύμου Q10, καθώς το Nutri nano Co-Q10, είναι μέχρι και 3 φορές πιο απορροφήσιμο και αφομοιώσιμο από τον οργανισμό, από οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα διατροφής υψηλής βιοδιαθεσιμότητας.

Το Nutri Nano Co-Q10 της Solgar, έχει την δυνατότητα με μικρότερες δόσεις να καλύπτει πιο γρήγορα και με έως τριπλάσια αποτελεσματικότητα, τις ανάγκες του οργανισμού με το πολύτιμο συνένζυμο Co-Q10.

http://stopalimentarius.wordpress.com/2012/08/14/nanotechnology/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

28-Oct-2011 – L’Oreal and Nestlé joint venture Innéov told a beauty foods and supplements ….Intelligent nanoparticles could enhance anti-aging cosmetics .
Ευαγγέλου Μαριάννα
βιοχημικός Μs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου