Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μεγάλος σεισμός 6,3 ρίχτερ κοντά στη Λήμνο. Τρεις ελαφρά τραυματίες






















Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα. Μικρές υλικές ζημιές. Έντρομοι οι κάτοικοι των νησιών βγήκαν στους δρόμους



Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Λήμνου στις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ.


Το εστιακό βάθος είναι στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στο ρήγμα της Ανατολίας, κάτι που προκαλεί ανησυχία στους σεισμολόγους.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια (τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα) και έγινε αισθητός και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κωνσταντινούπολη τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι

Την πρώτη μεγάλη δόνηση, ακολούθησε 10 λεπτά αργότερα και μετασεισμός 5 ρίχτερ. Κλιμάκια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες σε Λήμνο και Σαμοθράκη, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ζημιές.

Μια Βρετανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφρά στο αεροδρόμιο της Λήμνου, καθώς κατέπεσε τμήμα ψευδοροφής.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα μια μητέρα και το παιδί της από το χωριό Κορνός, που κατά τη διάρκεια του σεισμού προσπάθησαν να προστατευθούν κάτω από ένα τραπέζι.

Το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του σεισμού, αν και κατά τη διάρκεια της δόνησης έγινε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησής του, πρόβλημα που τώρα έχει αποκατασταθεί.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας. Υπήρξαν κατακρημνίσεις τοίχων σε παλαιές κατοικίες στην ύπαιθρο της Λήμνου.




Το NEWS 247, επικοινώνησε με κάτοικο του νησιού, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι ο σεισμός κράτησε πολλή ώρα και οι κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους έντρομοι, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχουν τραυματισμοί.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, "ο σεισμός έγινε στις 12:25 με προκαταρκτικό μέγεθος 6,5 βαθμούς ρίχτερ. Έγινε στο Βόρειο Αιγαίο στο ρήγμα της Ανατολίας. 'Εγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Σαμοθράκη και τη Λήμνο", όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, "οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρές ζημιές".

Όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας, "τα κτίρια στα δυο αυτά νησιά είναι πολύ καλά και το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου