Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Γιατί η Ελληνιστική Σειρά των Πλανητών;






Γιατί η Ελληνιστική Σειρά των Πλανητών;

Από την © Naomi Bennett 2014

Δημοσιεύτηκε στο ISAR Journal τον Απρίλιο 2014

Μετάφραση κατόπιν γραπτής άδειας της συγγραφέως


Η δυτική αστρολογία, όπως έχει σήμερα, διαμορφώθηκε στη Μεσοποταμία και την Αίγυπτο.


Όμως πολλές γνώσεις χάθηκαν εξαιτίας των κατακτήσεων που συνηγόρησαν σε πράξεις βιασμών, λεηλασιών και καταστροφής από τη φωτιά. Οι βιβλιοθήκες της Ηλιούπολης καταστράφηκαν. Οι κυβερνήτες και οι ιερείς θανατώθηκαν, για να ελεγχθεί καλύτερα ο πληθυσμός. Ήταν αφενός η περσική κατάκτηση του 523 π.Χ. αλλά καυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 330 π.Χ. Ο Νίκ Κάμπιον σημειώνει ότι υπάρχει ένα κενό 600 ετών που δεν υπάρχουν αστρολογικά συγγράμματα μετά την πτώση της Ρώμης. Ότι έχουμε σήμερα, διασώθηκε από τους Πέρσες και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη κατά την Περσική Κυριαρχία στη Νότια Ισπανία. Αυτή ήταν και η αρχή της Αναγέννησης.



Ο Αρχαίος Κόσμος πίστευε στο να κρατά τη γνώση μυστική, ώστε να διατηρεί την εξουσία. Πολλές αλήθειες και γνώσεις καταγράφονταν σε μορφή εικόνων. Έπρεπε να έχεις αρκετή μόρφωση για να καταλάβεις τα μηνύματα που αφήνονταν πίσω. 

Οι πιο πολλές από τις μαθηματικές και αστρονομικές ανακαλύψεις που αποδίδονται στους Έλληνες των Ελληνιστικών Χρόνων ήταν ήδη γνωστές στην Αρχαία Αίγυπτο. 
Υπήρχαν μεγάλοι και εξειδικευμένοι γεωμέτρες στον Αρχαίο Κόσμο. Οι Έλληνες πήραν τη γνώση τους από ό,τι έμεινε πίσω από το Αιγυπτιακό Ιερατείο, αλλά έκαναν και πολλές παρερμηνείες.
 Αυτό έχει τεκμηριωθεί πολύ καλά από έναν ειδικό στα αρχαία μετρικά συστήματα, το Δόκτωρα Λίβιο Στετσίνι (3) (4).
 Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι γνώριζαν ήδη για την μετάπτωση των ισημεριών, τον αριθμό π, τον αριθμό φ, τον Κανόνα της Χρυσής Τομής, τα ορθογώνια τρίγωνα, τους αριθμούς Φιμπονάτσι και είχαν και μία μορφή μαθηματικής ανάλυσης (που ανακαλύφθηκε από τον Νεύτωνα). 
Το κατάφεραν αυτό με τη γεωμετρία και τις αναλογίες, πολύ πριν τους αραβικούς αριθμούς και την άλγεβρα (που είναι στην πραγματικότητα απλά μία μορφή μαθηματικής σημειολογίας).

Αν θυμάστε, οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι άρχιζαν το ηλιακό τους έτος στη μηδενική μοίρα του Καρκίνου, ένα έτος που κυβερνώνταν από τη Σελήνη. 
Στο επόμενο ζώδιο, το Λέοντα αποδόθηκε ο Ήλιος, μετά ήρθε ο Ερμής στην Παρθένο και η Αφροδίτη στο Ζυγό. Αυτό με οδήγησε σχεδόν κοντά στην τρέλα στις πρώτες μου αστρολογικές σπουδές. 
Γιατί, απέδωσαν τους πλανήτες με τη σειρά Σελήνη, Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, κλπ;

Ηλιοκεντρικό Ηλιακό ΣύστημαΟποιαδήποτε βασική εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο μας δείχνει το ηλιακό σύστημα στη σειρά Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, κλπ. Ήταν ηλίθιοι και δεν ήξεραν κάτι παραπάνω; Είναι αδύνατο να είναι ο Ήλιος κοντύτερα στη Γη, από ότι είναι η Αφροδίτη ή ο Ερμής.

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι μελέτησαν τα αστέρια για περισσότερο από 4.000 χρόνια. Πώς γίνεται να έκαναν τόσο λάθος; Ήξεραν την περιφέρεια της Γης κι ότι η Γη είναι πεπλατυσμένη στους πόλους. Οι Μεγάλες Πυραμίδες είναι ευθυγραμμισμένες ακριβώς στον Τροπικό του Καρκίνου, Μόνο σύγχρονες συσκευές μέτρησης μπορούν να έχουν τόση ακρίβεια όση οι Αιγύπτιοι την Εποχή του Ταύρου!. Εμείς, πολύ απλά δεν τους αποδώσαμε τα εύσημα που άξιζαν στα βιβλία μας.

Παρόλα αυτά και με τον Κέπλερ στον Δυτικό Κόσμο να ανακαλύπτει την κίνηση των πλανητών και τον Γαλιλαίο να αποδίδει τον Ήλιο στο κέντρο του Ηλιακού Συστήματος, γιατί επιμείναμε σε αυτήν την αστρολογική σειρά; Στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό του Βεζελαί στη Γαλλία, πιο κάτω, υπάρχει ακόμα η Ελληνιστική Σειρά των Πλανητών με τον Χριστό αντί την θεά Νουτ να χωρίζει τα ζώδια μεταξύ Καρκίνου και Λέοντα.Σαν αστρολόγοι έχουμε ξεχάσει να κοιτάζουμε την αστρονομική πλευρά αυτής της εικόνας για τις απαντήσεις μας.


Όλη η αστρολογική μας δομή βασίζεται σε ιερή γεωμετρία, αστρονομία και μαθηματικά. Τα καλύτερα μυαλά του Αρχαίου Κόσμου ήταν αστρολόγοι μέχρι που η Εκκλησία και η Επιστημονική Εποχή καταπίεσαν την Αστρολογία.




Ακόμα ανακαλύπτουμε αυτή τη γνώση, χάρη σε σοβαρούς ακαδημαϊκούς όπως ο Ρόμπερτ Ζόλλαρ, ο Ρόμπερτ Χαντ, ο Ρόμπερτ Σμιτ και ο Μπέντζαμιν Ντάικς που ανακατασκευάζουν το παρελθόν μας βασισμένοι σε νέες μεταφράσεις. Ας προσθέσουμε σε αυτό τη δύναμη των υπολογιστών και του ίντερνετ στο να διαδίδει αυτή τη γνώση. Μπορούμε τώρα να μοιραστούμε αυτά τα θέματα με τους συναδέλφους μας στην Ινδία και τον Αραβικό Κόσμο. Λέγεται ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο αμετάφραστα χειρόγραφα στην Ινδία, χωρίς να υπολογίσουμε τον Αραβικό Κόσμο και την Κίνα.


Ο Καρλ Πέϊν Τόμπεϊ ανακάλυψε την απάντηση στο ερώτημα που κάναμε πιο πάνω ήδη από το 1933 γιατί μελέτησε την ιερή γεωμετρική δομή που υπήρχε μέσα στο Αστρολογικό Σχέδιο. Δεν άφησε όμως αποδείξεις, ούτε βιβλιογραφικές αναφορές. Δεν ήταν στο στυλ των αστρολόγων στις αρχές του 20ου αιώνα να το κάνουν αυτό. Ένα μεγάλο ποσοστό από ότι ανακάλυπταν το έδιναν μόνο στους προσωπικούς μαθητές τους, αλλά δεν το δημοσίευαν γενικά. Μπορούμε να ευχαριστούμε τον Ρόμπερτ Χόλντεν για ένα μέρος αστρολογικής τεκμηρίωσης που διασώθηκε καθώς και τις αστρολογικές βιβλιοθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία για τη βοήθεια τους στην αναπαραγωγή της δουλειάς των αστρολόγων του προηγούμενου αιώνα.


Αμέσως μετά ακολουθεί ένα οπτικό απόσπασμα από ένα βίντεο του Τζον Μικ πάνω στο γεωκεντρικό μοντέλο, με τον Ήλιο και τον Ερμή να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη για 165 χρόνια (5). Χρησιμοποίησε την πραγματική θέση και ταχύτητα βάσει στοιχείων της NASA JPL. Είναι ένα βίντεο που μπορείτε που σας συνιστώ να παρακολουθήσετε ανεπιφύλακτα στο Youtube:





Ο Ερμής και ο Ήλιος ταξιδεύοντας γύρω από τη Γη που είναι στο Κέντρο

Η δεύτερη εικόνα είναι ένα απόσπασμα από το βίντεο του Τζον Μικ:










Η Αφροδίτη και ο Ήλιος ταξιδεύοντας γύρω από τη Γη που είναι στο Κέντρο

Η Γη είναι στο κέντρο και των δύο εικόνων. Ο Ήλιος είναι μία μικρή κουκίδα σε ένα απλό κύκλο γύρω από τη Γη. Όλοι οι εξωτερικοί κύκλοι είναι ή ο Ερμής ή η Αφροδίτη που κινούνται γύρω από τη Γη στη διάρκεια πολλών ετών. Είναι ξεκάθαρο και στα δύο αποσπάσματα ότι ο Ερμής και η Αφροδίτη μένουν περισσότερο χρόνο στην περιοχή που είναι έξω από τον Ήλιο. Ο Ήλιος είναι κοντύτερα στη Γη το περισσότερο διάστημα του έτους, παρά ο Ερμής ή η Αφροδίτη. Όταν οι εσωτερικοί πλανήτες Ερμής και Αφροδίτη περνάνε μπροστά από την τροχιά του Ήλιου, τότε είναι που επιβραδύνουν και εμφανίζονται ως ανάδρομης πορείας. Αυτή είναι η απόδειξη ότι οι αρχαίοι αστρολόγοι ήξεραν ότι ο Ήλιος είναι κοντύτερα στη Γη, μετά τη Σελήνη, τον περισσότερο χρόνο. Δεν ήταν και τόσο ηλίθιοι τελικά.

Πράγμα που μας φέρνει στην ανακάλυψη των εξωτερικών πλανητών, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα. Αν κρατήσουμε τη σειρά των πλανητών με βάση τη μέση απόσταση τους, τότε ο Ουρανός πρέπει να ανατεθεί στον Υδροχόο, ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς και ο Πλούτωνας στον Κριό. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι κάτι πέρα από σύμπτωση.

Ο Καρλ Τόμπεϊ το ανακάλυψε αυτό το 1933 και το δημοσίευσε το 1938 και το 19547. Με βάση τις μοντέρνες αναθέσεις κυβερνητών σε ζώδια με βάση τη μέση απόσταση ο Καρλ, συμπέρανε:

«Εάν συμφωνήσουμε στο να ταυτίσουμε τη Σελήνη με το ζώδιο του Καρκίνου, τότε το αποδεκτό σύστημα κυβέρνησης γύρω από το ζωδιακό από τον Καρκίνο προς τους Ιχθείς (Σελήνη προς Ποσειδώνα) σε μία αντίστροφη του ρολογιού πορεία ακολουθεί ένα αριθμητικό μοτίβο. Συμπίπτει με τη μέση απόσταση του κάθε σώματος από τη Γη. Αφού οι σύγχρονοι αστρολόγοι δεν έλαβαν υπόψη τους τη μέση απόσταση στο να συνδέσουν τους πλανήτες με τα διάφορα ζώδια, η πιθανότητα αυτού του σχεδίου στο να ταιριάζει στη μέση απόσταση μπορεί να εκφραστεί ως εξής:

______________1______________ = _____1_____
11 x 10 x 9 x 8 x 7 x 6 x 5 x 4 6,652,800

Επομένως οι πιθανότητες υπέρ της μέσης απόστασης από τη Γη να είναι ο παράγοντας που καθορίζει αυτό που οι αρχαίοι ονόμαζαν κυβέρνηση των πλανητών στα ζώδια είναι 6,652,799 προς 1. Από μαθηματική άποψη και μόνο, ο Πλούτωνας, ο πρώτος πλανήτης μετά τον Ποσειδώνα, πρέπει να συμπίπτει με τον Κριό. Η φύση του πρέπει να είναι αυτή του Κριού.»

Σαν δευτερεύουσα σημείωση, θυμηθείτε παρακαλώ ότι μία από τις αρχικές σημασίες της κυβέρνησης ή του κυβερνήτη ήταν η μέτρηση του μήκους. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η αρχική σημασία του κυβερνήτη στην αστρολογία, το να μετράει.

Κατανοώ ότι αυτό δημιουργία μία διαφωνία σχετικά για την ανάθεση του Πλούτωνα στον Κριό, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί8. Σαν σπουδαστής της Παραδοσιακής Αστρολογίας, μπορώ να καταλάβω την αποφυγή χρήσης των εξωτερικών πλανητών. Ανακατεύει τις Θεμελιώδεις Δυνάμεις. Ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσει κανείς τις Δυνάμεις είναι να χρησιμοποιήσει τους παλιούς Κυβερνήτες. Το να χρησιμοποιήσει κανείς τους παλιούς κυβερνήτες κρατάει όλους τους Ελληνιστικούς Κανόνες και τις Τεχνικές στη θέση τους. Οι Ινδοί Αστρολόγοι έχουν το ίδιο πρόβλημα αν χρησιμοποιήσουν τους εξωτερικούς πλανήτες στους υπολογισμούς τους. Χρησιμοποιούν μόνο τους παλιούς κυβερνήτες για τις Δυνάμεις αλλά υπάρχουν τόσες αποδείξεις ότι οι διελεύσεις των εξωτερικών πλανητών είναι πραγματικές και δουλεύουν, που λαμβάνουν υπόψη τους και τους εξωτερικούς πλανήτες επίσης. Κάποια στιγμή το θέμα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τουλάχιστον, τώρα υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι η Μέση Απόσταση από τη Γη είναι η βάση που υπόκειται του σχεδίου πίσω από την Ελληνιστική Σειρά των Πλανητών.

Αναφορές

1. “Le Zodiaque de Pharaon” by Christiane Desroches-Noblecort, Archelogia Numero 292, Juillet-Aout 1993, pages 21-45.
2.http://www.britishmuseum.org/explore/highlights/article_index/f/the_family_of_soter.aspx The tomb of the Soter family of Archon of Thebes, discovered in 1820, contained fourteen mummies in rectangular wooden coffins. The coffins belonged to members of the family of Soter, Archon of Thebes. Several of the coffins were inscribed in Greek with Soter’s name and genealogy, which means that they can be dated precisely to the early second century AD. Theban Tomb 32 in the el-Khokha area on the west bank of the Nile.
3. Stecchini, Livio Catullo ,“Notes on the Relation of Ancient Measures to the Great Pyramid,” Appendix to Secrets of the Great Pyramid by Peter Tompkins, Harper and Row 1971, pages 287-382.
4. http://www.metrum.org/measures/index.htm 7 Carl Payne Tobey’s Collected Works on Astrology, editor Naomi Bennett 1998, p. 162
8. “Does Pluto Rue Scorpio or Aries?” article by Naomi Bennett 1996,www.learnastrologynow.com


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου