Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η Αλ Κάιντα στην Αλβανία, το Ισλάμ και η Ελλάδα


Ακραίοι ισλαμιστές που συνδέονται με οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα έχουν στήσει δίκτυο μέσα στα τζαμιά.

Στην τηλεόραση, όπου εμφανίστηκε, 0 75χρονος Αλβανός Ντιουλμπέρι Σούλι, δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ο ιμάμης του κατέστρεψε την οικογένεια. Ο Σούλι, από το χωριό Γκούρα του Πόγραδετς, ζει από το φθινόπωρο το δικό του δράμα, το οποίο συνδέει ευθέως με τους τζιχαντιστές του Ισλάμ. 
Στις 24 Οκτωβρίου εξαφανίστηκε από το σπίτι του ο γιός του μαζί με την γυναίκα του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Έκτοτε αγνοείται η τύχη τους και ο Σούλι θεωρεί περίπου βέβαιο ότι στρατολογήθηκε από φανατικούς και κατέληξε με την οικογένειά του στη Συρία, για να πολεμήσει στο όνομα του Αλλάχ.


Ο ίδιος ο Σούλι είναι ένας χαμηλών τόνων, ήπιος μουσουλμάνος, ο γιός του όμως ήταν «πολύ θρήσκος» και τελούσε υπό την θρησκευτική επιρροή του σκληροπυρηνικού ιμάμη των Τιράνων Αμπντουραχίμ Μπάλα, που έχει ήδη συλληφθεί από την Αλβανική Αστυνομία και κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
«Είχε στενή σχέση με τον ιμάμη, σχεδόν εξαρτιόταν από αυτόν. Τώρα ανησυχώ για την τύχη του και της οικογένειάς του. Σίγουρα ο ιμάμης ξέρει που είναι», είπε.


Ο Μπάλα ανακρίνεται από την Αστυνομία, η οποία ερευνά τον ρόλο του στη στρατολόγηση Αλβανών μουσουλμάνων και την προώθησή τους στη Συρία για επάνδρωση εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων που πολεμούν εναντίον του Άσαντ.
Μαζί του έχουν συλληφθεί σε εφόδους της αντιτρομοκρατικής, στα Τίρανα. Το Πόγραδετς και το Λιμπράτζι, άλλα δεκατρία άτομα, μεταξύ αυτών και δύο ακόμη ιμάμηδες.
Ο αρμόδιος για την υπόθεση εισαγγελέας Εουγκέν Μπέτσι, δήλωσε ότι οι συλληφθέντες διώκονται με την κατηγορία ότι στρατολογούσαν άτομα, τα οποία στέλνονταν στη συνέχεια στην εμπόλεμη Συρία. Εκτός από την κατοχή όπλων και πυρομαχικών, κατηγορούνται, με πρώτους τους ιμάμηδες, ότι υπέθαλπαν με τα κηρύγματά τους το μίσος εναντίον άλλων θρησκειών του αλβανικού κράτους, όσο και δυτικών χωρών.


Οι Αλβανικές μυστικές υπηρεσίες, που παρακολουθούσαν τους υπόπτους επί εννέα μήνες, φέρονται να εντόπισαν ακόμα και αποδείξεις αποστολής εμβασμάτων μέχρι και 1.000 ευρώ, που προφανώς προορίζονταν για όσους πήγαιναν στη Συρία, ενώ βρήκαν σε σπίτι και τζαμιά μαγνητοσκοπημένες εκκλήσεις για τζιχάντ στη Συρία, στις οποίες έπλεκαν το εγκώμιο του Μπιν Λάντεν.


Η επιχείρηση των αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η κυβέρνηση του Έντι Ράμα κατάρτισε και προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ποινές κάθειρξης έως και δέκα χρόνων, σε πολίτες της χώρας που εμπλέκονται σε πολεμικές συγκρούσεις σε ξένες χώρες.



Οι Αλβανικές αρχές μεταδίδουν ότι έχουν βάσιμες υπόνοιες πως ο εξαρθρωθείς πυρήνας των ακραίων ισλαμιστών συνδέεται με οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα, που πολεμούν στη Συρία. Με βάση τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, περισσότεροι από 300 Αλβανοί, από την Αλβανία, το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ, πολεμούν σήμερα μέσα από τις γραμμές εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως η Αν Νάσρα κ.α. στη Συρία, όπου καταφθάνουν μέσω της Τουρκίας μαζί με τις οικογένειές τους. Φήμες θέλουν τουλάχιστον 30 εξ αυτών να έχουν σκοτωθεί στις μάχες.


Η στρατολόγηση γίνεται σε κάποια από τα περίπου 650 νόμιμα τζαμιά και τα δεκάδες άλλα που «φυτρώνουν» παράνομα σε πόλεις και χωριά της Αλβανίας, πολλά εξ αυτών με την αθέατη οικονομική ενίσχυση χωρών όπως η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ.
Η Μουσουλμανική Κοινότητα Αλβανίας ανακοίνωσε ότι οι ιμάμηδες που συνελήφθησαν ήταν παράνομοι, καθώς δεν είχαν διορισθεί από αυτήν, όμως τα αλβανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι τα τζαμιά όπου υπηρετούσαν οι συλληφθέντες είχαν κατασκευαστεί με άδεια της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αλβανίας…


Κατά την έφοδο της αστυνομίας στο τζαμί του Μπάλα, στα Τίρανα, οι αρχές βρήκαν ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία ο ιμάμης έλεγε στους πιστούς ότι «αυτοί που σκοτώθηκαν στη Συρία προσεύχονταν σε αυτό εδώ το τζαμί», ενώ αμέσως μετά τις αποκαλύψεις οι γονείς των 16 παιδιών που σπούδαζαν στο συγκεκριμένο τέμενος ως οικότροφοι, έσπευσαν να τα απομακρύνουν.


Σχόλιο ιστολογίου: Αποτελεί πάγια τακτική του Ισλάμ, η χρήση των τζαμιών ως «εργαλείων» για άσκηση πολιτικής, αλλά και χώρο εύρεσης «γενναίων πολεμιστών» που δεν θα διστάσουν να ενταχθούν στις τάξεις της τζιχάντ για να πολεμήσουν και να σκοτωθούν στο όνομα του Μωάμεθ.
Αυτή ακριβώς η πάγια τακτική θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα γεγονός που απειλεί την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας, από τη στιγμή που χώρα μας έχει γίνει τόπος προσέλευσης μουσουλμανικών πληθυσμών τόσο από χώρες της Ασίας, όσο και της Αφρικής.
Η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να δημιουργήσει από την πλευρά της τα κατάλληλα εκείνα εργαλεία (θεσμικά και υπηρεσιακά) τα οποία θα φροντίσουν για την αντιμετώπιση ενός ακραίου φαινομένου, το οποίο όπως έχει διαπιστωθεί, έχει τάσεις διάχυσης με πολύ μεγάλες ταχύτητες και είναι απολύτως βέβαιο πως θα αποτελέσει κίνδυνο από τη στιγμή που θα αποφασίσουν κάποιοι φανατικοί μουλάδες να επιβληθούν στην Ελλάδα.
Ο κίνδυνος αυτός έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, είναι άρρηκτα δεμένος με την ακεραιότητα της χώρας, απειλεί ευθέως την εθνοτική της μορφή και είναι ήδη ορατός και υπαρκτός στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα, η οποία έχει μετατραπεί σε μία ωρολογιακή βόμβα... Είναι δε, απολύτως βέβαιο πως θα εκδηλωθεί επιθετικά (κάνοντας χρήση κάθε είδους επιθετικής κίνησης) μόλις συμπληρωθεί η ικανή μάζα μουσουλμάνων εντός της Ελλάδας.
Και με αυτά τα δεδομένα, αλλά και με το επιπλέον δεδομένο του μη σεβασμού προς την χώρα υποδοχής που τρέφουν οι μουσουλμάνοι, πρέπει να τονιστεί πως τα χρονικά περιθώρια αντιμετώπισης του απόλυτου χάους δεν είναι απλώς ασφυκτικά, αλλά τείνουν να αγγίξουν το σημείο όπου θα υπάρξει η εφαρμογή της «κατακτητικής ισχύος»…
Ένα από τα βασικά εργαλεία εξάπλωσης του πολυπολιτισμού, της ανοχής στην διαφορετικότητα και της ενίσχυσης των εννοιών του ανθρωπισμού, είναι και διάφορες ΜΚΟ (γνωστές για τον ρόλο τους στην ανατροπή κυβερνήσεων και αλλαγής του παγκόσμιου γεωπολιτικού χάρτη, χαρακτηρισμένες ως εργαλεία μυστικών υπηρεσιών και επίσημα απαγορευμένες στην Ρωσία με τον χαρακτηρισμό «κατάσκοποι»), οι οποίες διασπείρουν και αλλοιώνουν λέξεις και έννοιες προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των στόχων και των σκοπών της παγκοσμιοποίησης και της επιβολής μίας νέας τάξης πραγμάτων. Η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι βασική χρηματοδότης ΜΚΟ (πέραν των ύποπτων χρηματοδοτήσεων που γίνονται από άλλες ξένες οργανώσεις αλλά και κράτη), φέρει τεράστια ευθύνη για την λειτουργία των συγκεκριμένων οργανώσεων, οι οποίες λειτουργούν αποδομητικά ως προς τους θεσμούς αλλά και την ελληνική κοινωνία, απαιτείται να λάβει τα αναγκαία μέτρα προς την κατεύθυνση ουσιαστικού (και ότι τυπικού ή ονομαστικού) ελέγχου των δράσεων που αναπτύσσονται μέσω των ΜΚΟ και την βλαπτικότητα των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, μέσα από έναν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό στον οποίο θα υποχρεούνται να υπακούουν και να λογοδοτούν οι ηγεσίες αυτών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Τέλος, λαμβάνοντας υπόψιν πως ένα ποσοστό των λαθραία εισερχομένων στην χώρα μουσουλμάνων, είναι εκπαιδευμένα μέλη ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων (η σχετική πληροφόρηση έχει έρθει -προ αρκετών ετών- στην Ελλάδα από μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών), μία ισλαμιστική έκρηξη μέσα στην Ελλάδα δεν θα μπορεί να αντιμετωπισθεί με συμβατικούς τρόπους και θα καταστήσει τη χώρα «στόχο» όλων των ισλαμιστών του πλανήτη, οι οποίοι με τους γνωστούς μηχανισμούς θα προσέρχονται για «να πολεμήσουν κατά των απίστων, στο όνομα του Αλλάχ»…

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου