Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αστρονομικό εβδομάδας από 17 έως 23 Μαρ 2014

Αστρονομικό εβδομάδα από τις 17 με 23 Μαρ 2014




Αλέξανδρος Kozlovsky



Σε μια δεδομένη εβδομάδα (γεμάτη από ενδιαφέροντα φαινόμενα) θα καλύψει αστέρι Βασιλίσκος (1,3 m) από Leo αστεροειδής (163) Ηριγόνης όταν η ορατότητα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα, η Alpha Leo θα απουσιάζει στον ουρανό στο κέντρο της επιφάνειας της ταινίας. Την ίδια ημέρα (Μάρτιος 20) έρχεται η εαρινή ισημερία (στο βόρειο ημισφαίριο - η αρχή του αστρονομικού άνοιξη, και στο νότο - φθινόπωρο).


Η επόμενη μέρα θα καλύψει το φεγγάρι (F = 0,8) του πλανήτη Κρόνου με ορατότητα στη Νότιο Αφρική και τη Νότια Αμερική. Ο υδράργυρος θα περάσει σε μοίρες νότια του Ποσειδώνα στο ορατότητας στη νότια Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών. Venus φτάνει το πρωί επιμήκυνση 46,5 γρ., Και στον γαλαξία M82, εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο για την παρατήρηση ενός σουπερνόβα . Το νέο αστέρι στον αστερισμό του Κηφέα ανοιχτό .Φωτεινότητα του αστεριού - περίπου 11m, και είναι κοντά στο αστέρι της Alpha Cephei και αυτό , όπως το φωτιστικό μεσάνυχτα σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη της χώρας μας.

Των πλανητών του ηλιακού συστήματος: Mercury ορατό κατά την αυγή στο νότιο τμήμα της χώρας, υπάρχει η Αφροδίτη στον πρωινό ουρανό (ορατό στη διάρκεια της ημέρας), ο Άρης και ο Κρόνος άριστη ορατότητα τη νύχτα και το πρωί, ο Δίας - το βράδυ και τη νύχτα, και ο Ουρανός μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας κιάλια ή ένα τηλεσκόπιο το βράδυ (αυτή την εβδομάδα η προβολή του τελειώνει). Ο Ποσειδώνας είναι ορατό στον πρωινό ουρανό, αλλά μόνο στις νότιες περιοχές.

Φεγγάρι στην πρόταση της για την ουράνια σφαίρα επίσκεψη αστερισμό της Παρθένου , Ζυγός , Σκορπιός και Οφιούχου , έχοντας πρωί και ορατότητα τη νύχτα. Αρχίζει Σελήνη κρατήστε αστερισμό της Παρθένου κατά τη φάση της πανσελήνου Week. Γύρω στα μεσάνυχτα στις 18 Μαρτίου το βράδυ το φως έρχεται πιο κοντά στον Άρη και Spica σε φάση 0.95, και από τα μεσάνυχτα την επόμενη μέρα πάει στο Ζυγό σε φάση 0.9. Σε αυτό αστερισμό το φεγγάρι του Κρόνου καλύπτει, και καλύπτει μόνο τον πλανήτη Σελήνη τον Μάρτιο. 22 Μαρτίου και 23 σεληνιακό οβάλ, τη σταδιακή μείωση της φάση θα περάσει μέσα από την αστερισμούς του Σκορπιού και του Οφιούχου.

Των κομητών στο νότιο κατεύθυνση του αστερισμού φίδια και Shield κινείται Lovejoy (C/2013 R1) C λάμψη ασθενέστερη 10μ.Heavenly περιπλανώμενος LINEAR (C/2012 X1) με φωτεινή λάμψη 8μ κινείται ανατολικά του αστερισμού του Αετού . Ουρά άλλος όρος C/2012 K1 (PanStarrs) (gloss - περίπου 10μ) κινείται προς τα βόρεια του αστερισμού του Ηρακλή και Corona Borealis .Και οι τρεις κομήτες είναι στον πρωινό ουρανό.

Μεταξύ αστεροειδείς υψηλότερη στιλπνότητα (6,2 m) έχει Vesta που κινείται ανατολικά του αστερισμού της Παρθένου κοντάCeres (7,4 m). Pallas έχει γυαλάδα 7,3 m και κινείται βόρεια του αστερισμού Ύδρα . Vesta καθαρός ουρανός χωρίς φωτισμό και μπορεί να ανιχνευθεί με γυμνό μάτι.

Σχετικά φωτεινό (. Έως 9,0 m ph) Long-περίοδο των μεταβλητών αστέρων (σύμφωνα με AAVSO ), που παρατηρείται από το έδαφος της χώρας μας, έφθασαν τη μέγιστη φωτεινότητα: RZ SCO 8,2 m - 17 Μαρτίου, S GEM 9,0 m - 20 Μαρτίου.

Ανάμεσα στις μεγάλες βροχές μετεωριτών είναι ενεργά Normids (ορατό από το νότιο γεωγραφικό πλάτος) γάμμα.


http://www.astronet.ru/db/msg/1303940

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου