Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Έκοψαν το ρεύμα στη Βουλή - Κλείδωσαν τους βουλευτές


Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε η Βουλή στην Κύπρο, γύρω από την οποία εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", γύρω στις 10:00, διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι της ΑΗΚ προκάλεσαν ζημιά στη γεννήτρια του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο να εγκλωβιστούν εντός του κτηρίου, αφού οι ηλεκτρικές πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.


Ωστόσο η ηλεκτροδότηση επανήλθε μια ώρα αργότερα, και την ίδια ώρα επανάρχισε η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, η οποία είχε διακοπεί πριν καλά καλά αρχίσει στις 9 το πρωί.

Εντός του κτηρίου βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας, προκειμένου να προστατεύσουν βουλευτές και προσωπικό από τυχόν είσοδο των διαδηλωτών.

Με πλαστικά μπουκάλια νερού και φρούτα, εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσπάθησαν νωρίτερα να εισέλθουν εντός του κτιρίου.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι φωνάζοντας «πουλημένοι» και γιουχαΐζοντας τους βουλευτές, αγανακτισμένοι και οργισμένοι, έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία για να περιορίσει τους διαδηλωτές από το να εισέλθουν στο κτίριο.

Εντός του κτηρίου, η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις διακόπηκε πριν καν αρχίσει, ενώ οι βουλευτές - μέλη της επιτροπής παρέμεναν συγκεντρωμένοι στο αίθριο του Κοινοβουλίου. Αιτία της αναβολής ήταν η επίθεση που δέχθηκε το όχημα του Γενικού εισαγγελέα όταν κατεύφθασε στο χώρο της Βουλής, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει χωρίς να παραστεί καν στην Επιτροπή.

Έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, που προσπάθησε να ανακόψει τους διαδηλωτές, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι την είσοδο της Βουλής και να προσπαθούν να εισέλθουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έξω από τη Βουλή βρέθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης και του ΔΗΚΟ, Αγγελος Βότσης, οι οποίοι απ'ότι φαίνεται επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα.


Υπολογίζεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι σήμερα βρέθηκαν μπροστά από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν γύρω στις 2,5 με 3 χιλιάδες άτομα.


Οι συντεχνίες της ΑΗΚ - ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΒΑΗΚ, ανακοίνωσαν περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις από την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, θα καταθέσει στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ενιαίο κείμενο με τις εισηγήσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, το οποίο αναμένεται να δοθεί στα κόμματα το απόγευμα. Η Επιτροπή θα συνεχίσει τη συζήτηση σε συνεδρία της την Τρίτη στις 10 το πρωί, με στόχο να οδηγηθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου