Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Υπόγειο μυστήριο στο Σιάτλ.






















Μια μυστηριώδης μάζα βαθιά κάτω από το έδαφος στο Σιάτλ έχει βάλει τέλος στο μεγαλύτερο μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων του κόσμου, και οι μηχανικοί είναι προβληματισμένοι.

Ως επί το πλείστον το αυτοματοποιημένο Bertha είναι 300 μέτρα σε μήκος, καθιστώντας το σαν το μεγαλύτερο μηχάνημα διάνοιξης σήραγγας στον πλανήτη.

Ήρθε στο Σιάτλ για να βοηθήσει στην κατασκευή μίας σήραγγας αυτοκινητοδρόμου δύο-μιλίων- αξίας 3.100.000.000 $ κατά μήκος του δυτικού άκρου της πόλης.

Το μηχάνημα που σκάβει στο Σιάτλ εμποδίζεται από ένα τεράστιο αντικείμενοπου ορισμένοι αποκαλούν ότι μπορεί να ένα αρχαίο τεχνούργημα. Είναι κάτι τόσο σκληρό που θα μπορούσε να καταστρέψει το 80 εκατομμυρίων δολαρίων μηχάνημα.

Ορισμένοι επίσης πιστεύουν, ότι μπορεί να είναι κάτι θαμμένο πολύ καιρό πριν, από κάποιο αρχαίο πολιτισμό που δεν γνωρίζαμε τίποτα. Άλλοι πάλι λένε ότι μπορεί να είναι τα πλευρικά τοιχώματα μιας από τις πολλές υπόγειες βάσεις σε αυτόν τον πλανήτη.



Πιστεύουν ακόμα ότι είναι ένα θαμμένο κομμάτι από την ιστορία του Σιάτλ «μέχρι αποδείξεως του εναντίου», είπε στους New York Times η επιμελήτρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Σιάτλ Ann Ferguson.


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου