Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ και ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ


   

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ όταν χάνει την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του και τα ιδιαίτερα και διακριτά χαρακτηριστικά της πηγής και της προέλευσής του πολύ απλά πεθαίνει και διάδοχός του αναδεικνύεται η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ και η ρηχή προσέγγιση και αντίληψη του όποιου ιστορικού παρελθόντος-παρόντος και μέλλοντος χαρακτηρίζει τον κάθε λαό που τον δημιούργησε και τον ανέδειξε.

Και κάθε πολιτισμός έχει και την »χάρη» του, την προσωπικότητά του… ΌΛΟΙ ΜΑΣ οφείλουμε να αποδίδουμε τιμές και πρωτεία όπου αυτά αναλογούν. 
Γιατί πως να το κάνουμε άλλο λαοί έχουν να επιδείξουν τον πολιτισμό των ΒΟΥΝΤΟΥ και της ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑΣ σαν ΚΑΝΟΝΑ ΖΩΗΣ και άλλοι της ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και άλλοι της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.






Καμία πρόθεση για προσβολή, αναξιοκρατία και ρατσισμό δεν χαρακτηρίζει όσους με διάκριση αποκωδικοποιούν πρόσωπα, λαούς και καταστάσεις και μέσα από αυτό το σχήμα αντιλαμβάνονται οτι καταστρατηγούνται ιστορικές μνήμες, εθνικά και πολιτικά δικαιώματα λεπτοφυή και υψηλής οκτάβας που είναι αυτονόητα και δομημένα μέσα από θυσίες και αγώνες στο διάβα της ιστορίας τους. Αίτημα όλων μας είναι η αρμονική συνύπαρξη όλων των λαών και όλων των εθνών διατηρώντας ως άξονα και κανόνα ζωής πάντα ο,τι πνευματικότερο, λεπτοφυέστερο και ευγενέστερο έχει ο κάθε λαός, το κάθε έθνος, το κάθε σύνολο, ο κάθε άνθρωπος να επιδείξει. 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ και δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συμβαίνει και κυκλοφορεί στις μέρες μας ως πολυπολιτισμικότητα.


Το φαινόμενο που ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ» ονομάζεται επιεικώς «ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ». Η «ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ» είναι προϊόν ενός άλλου φαινομένου που επίσης βιώνουμε αλλά με δυσκολία αναγνωρίζουμε και που λέγεται «ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΑΞΙΩΝ». Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ που διανύουμε, δεν έχει να κάνει με την δημιουργικότητα μέσω των οδών της έμπνευσης και της ευφυΐας, ούτε και υπηρετεί την δικαιοσύνη και τον ανθρωπισμό μέσω αυτών των οδών όπως κανονικά θα έπρεπε. Είναι πολυ λεπτά τα όρια ανάμεσα στην ευφυΐα και την διασάλευση του νοός.

Όπως επίσης είναι και πολύ λεπτά τα όρια ανάμεσα στην ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και στην ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΑΞΙΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ και ειδικά ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ υποφέρουμε σε κορυφαίο επίπεδο από ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΟΣ και ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΑΞΙΩΝ.

Άγγελος Δούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου