Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ - CHEMTRAILS(ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)




14/4/2011 ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ?? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ !!!




Η συνεχεια απο



Γιατί μυστικά?



Η φανερή προσπάθεια, να διατηρηθεί μυστική η διεξαγωγή του Πειραματισμού με τον Καιρό μας , η οποία διενεργείται τουλάχιστον από το 1999, εξηγείται ανάμεσα σε άλλα και με τα παρακάτω:

Ο Ψεκασμός με chemtrails έρχεται σε αντίθεση με αμέτρητους διεθνείς κανονισμούς και συγκρούεται με βασικά ερωτήματα εθνικής κυριαρχίας, όπως και ερωτήματα σχετικά με τηνπροστασία του εθνικού εναέριου χώρου.

Η εναέρια κυκλοφορία ανώνυμων –δίχως διακριτικά- αεροπλάνων, είναι ακόμη και σε περίοδο πολέμου παράνομη, λόγος για τον οποίο οι από- και προσγειώσεις να επιτρέπονται μόνο σε στρατιωτικά αεροδρόμια μιας ξένης δύναμης, η οποία να διαθέτει τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα επί της χώρας. 
Εδώ θα μπορούσε να μιλά πρακτικά κανείς μόνο για την περίπτωση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να δρα κατ’ αυτό τον τρόπο.

Επιπλέον προστίθενται και βασικά ερωτήματα νομικής ευθύνης σε περίπτωση απόδειξης πρόκλησης βλάβης σε Ανθρώπους (αρρώστιες, φυσικές βλάβες) και στο περιβάλλον (ερωτήματανομικής ευθύνης κατά το Διεθνές Δίκαιο). 
Πως θα έπρεπε να γίνουν οι χειρισμοί για παράδειγμαμηνύσεων από Ομάδες Περιβαλλοντικής Προστασίας για αποζημίωση και πως με μία αγανακτισμένη αντίδρασή? 
Εξ’ αιτίας του εύρους τέτοιων προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν προτείνεται φυσικά μιαμυστική διαδικασία δράσης, η οποία έρχεται να συνδυαστεί σε περίπτωση ανάγκης με την«αξιόπιστα αρνητική» στάση στις δημόσιες υπηρεσίες. Διότι αν γινόταν γνωστές οι διαπλεκόμενες πλευρές-παράμετροι, θα οδηγούνταν με σχετικά σίγουρη πιθανότητα στην παύση των chemtrails τουλάχιστον στην Ευρώπη.



Ασταθή Αντεπιχειρήματα



Σε συνδυασμό με τις υπηρεσιακές στρατηγικές (τουλάχιστον στις ΗΠΑ) θα έπρεπε να εξεταστούν άλλα δύο επιχειρήματα αυτών που διαψεύδουν την ύπαρξη chemtrails, τα οποία με μια προσεκτική ματιά αποδυναμώνονται αμέσως

* Από τη μία γίνεται λόγος για ποικίλες μορφές συμβατικών «ουρών» από καυσαέρια αεροπλάνων (επιμονή, χρονική διάρκεια διάλυσης της). 
Με λίγη υπομονή και σε μία μόνομέρα διεξαγωγής ψεκασμών, θα παρατηρήσει κανείς αμέτρητα αεροπλάνα, τα οποία δεν αφήνουν καθόλου «ουρά» στον ουρανό ή αφήνουν μία εντελώς διαφορετική «ουρά»μολονότι εμφανίζονται στον ίδιο τόπο και σε όμοιο ύψος με τα αεροπλάνα που διενεργούντους ψεκασμούς! 
Σε αντίθεση με αυτά, από τις πτήσεις chemtrail παράγονται πάντα χοντρές «ουρές»-γραμμές , οι οποίες δεν εξαφανίζονται ούτε μετά από αρκετά λεπτά ήδευτερόλεπτα, αλλά αρχίζουν σταδιακά να σχηματίζουν ομιχλώδεις στρώσεις-σύννεφα.

** Μετά εφιστούν οι Υπηρεσίες την προσοχή στο γεγονός, ότι υπάρχουν αρκετοίδιαφορετικοί τύποι από φυσικά σύννεφα. Τα ομιχλώδη σύννεφα που δημιουργούν όμως τα chemtrail ξεχωρίζουν αισθητά: ακόμη και μετά από ώρες μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τηναρχική «ουρά»-γραμμή. Απλώνονται μέσα σε δύο με πέντε ώρες σε μία αρχικά λευκή ήανοιχτή γκρίζα συννεφένια «κουβέρτα».

Αντίθετα με την αναμονή για βροχής και την με αυτή συνδυαζόμενη αύξηση στις τιμές της υγρασίας στην ατμόσφαιρα, σε ημέρες ψεκασμών με chemtrail η υγρασία μετρά αισθητά χαμηλές τιμές ανάμεσα σε 30% και 35%. Παράλληλα ποτέ δεν βρέχει ως συνέπεια τέτοιων «νεφών». 
Αυτά τα χημικά σύννεφά που δημιουργούνται σε ημέρες ψεκασμών είναι πάντα «ξεφτισμένα» και χωρίς περίγραμμα.Μάλλον δεν τα κατάφεραν ακόμη οι «χειριστές του κλίματός» μας να σχεδιάσουν ένα«προβατάκι» με την Welsbach-πατέντα τους!

Οπτικά εντυπωσιάζει αμέσως όταν παίρνει θέση μπροστά από αυτά τα τεχνητά αέρια ένα φυσικό Cumulus-σύννεφό μέχρι να το καταπιούν κυριολεκτικά.



*** Από την άλλη παραπέμπουν οι Υπηρεσίες στην ύπαρξη πολλών διαφορετικών αεροπορικών«δρόμων» που ακολουθούν οι πτήσεις. Αλλά ακόμη και αυτό το επιχείρημα καταρρέει, καθώς η παρουσία chemtrail-δραστηριοτήτων είναι ιδιαίτερα εμφανής: 5 έως 15 αεροπλάνα σχηματίζουνομάδες των δύο ή τριών αεροπλάνων και έχουν πάντα την ίδια συμπεριφορά πτήσης.Πηγαινοέρχονται και διασταυρώνονται αφήνοντας παράλληλες «ουρές», γεωμετρικά σχήματα,πλεχτά ή σταυρωτά σχέδια.



Δισεκατομμύρια κέρδη

Για την Βιομηχανία ''Το παγκόσμια Πρόγραμμα chemtrails-Έλεγχος καιρού'' είναι, και δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία επ’ αυτού, μία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων επιχείρηση. 
Παρά το τεράστιο κόστος, διενεργείται γιατί είναι υψηλά κερδοφόρο. 
Η βιομηχανία κερδίζει πολύπερισσότερα από όσα «γίνονται καπνός» στον ουρανό. 
Η επιχείρηση chemtrail θα μπορούσε ναείναι μία σύμπραξη ανάμεσα στις πετρελαϊκές εταιρίες, τις φαρμακευτικές όπως και τις στρατιωτικές βιομηχανίες, όπου ακόμη και η τελευταία παριστάνει όπως κάθε άλλη επιχείρηση μία επιχείρηση μεσκοπό το κέρδος. 
Όπως και σε πολλά άλλα προγράμματα η μεγιστοποίηση του κέρδους, σε αυτήτη σύμπραξη των τριών βασικών βιομηχανιών, θα αποτελεί άμεση προτεραιότητα.



Έλεγχος του Νου με Ψύχω–Trails?

Ακριβώς γι’αυτό θα πρέπει να υπολογίζει κανείς με τα chemtrails και χρήση κάποιου κρυφού συστήματος, τα λεγόμενα dual-active systems, συστήματα τα οποία παράλληλα με την δράση τους στον έλεγχο του καιρού, χρησιμεύουν και σαν φορείς επιπλέον –εξ’αρχής άγνωστων,παραγόντων. Θα έπρεπε να σκεφτεί κανείς για συστατικά από την φαρμακευτική, η οποία ίσως ενεργεί ψυχοδιεγερτικά ή ανασταλτικά, αλλά πάντως στα πλαίσια Ελέγχου του Νου.

Μία τέτοια υπόνοια ξυπνά πάντα, όταν γίνεται γνωστό πως τέτοια μαζικά πειράματα έλαβαν χώρα στο SanFrancisco στις αρχές της δεκαετίας του’60 (σύμφωνα με φακέλους της FBI, που άνοιξαν). Εάν σκεφτεί κανείς με πιο τεράστιο κόστος σημειώνεται σήμερα η παρουσία των επιχειρήσεων chemtrails στην παγκόσμια αγορά, αντιπροσωπεύει τη λογική της προώθησης στην αγορά, πωςτέτοια dual-active συστήματα για την αύξηση του κέρδους, θα πρέπει να τα πάρουμε τουλάχιστον σοβαρά.



Επίλογος:

Η ανάλυση ενός τέτοιου φαινομένου όπως τα chemtrails οδηγεί το άτομο σχεδόν αναγκαστικά στα όρια της μέχρι τώρα αντίληψης του.

Μπορεί να είναι αληθινά όσα βλέπω με τα μάτια μου? 

Είναι δυνατόν να δρουν με τέτοιο θράσος? 

Τέτοια ερωτήματα έθεσα και εγώ στον εαυτόμου, καθώς επί 4 χρόνια έπεφτα ξανά και ξανά πάνω στο θέμα των chemtrails. Τέτοιες ερωτήσεις και αμφιβολίες είχα ακόμη όταν τον Φεβρουάριο του 2003 έβλεπα τις πρώτες μαρτυρίες για chemtrails στην Ελβετία. 
Αμφέβαλλα μέχρι τις 6 Μαρτίου, όταν στεκόμουν πάνω στη στρατιωτική γέφυρα στο Basel, μέχρι που κοίταξα στον ουρανό και αμέσως ήξερα: τα chemtrails είναι γεγονός, διότι είναι πλέον εδώ! 
Καλά, αυτό που διαδραματιζόταν πάνω από το κεφάλι μου στον ουρανόέφτανε στα όρια του «δεν πιστεύω στα μάτια μου», όμως μπόρεσα να το αναγνωρίσω και να τοποθετήσω σωστά την αναγνώριση που έκανα επειδή ακριβώς η φαινομενολογία του μου ήταν γνωστή.



Όταν εξασκείται Κυριαρχία, είναι συχνά κυριαρχία με όπλο το φόβο για το άγνωστο.Για να σπάσω αυτού του είδους την κυριαρχία δίνοντας ως όπλο στον αναγνώστη ή τηναναγνώστρια την πληροφορία, ώστε να μπορέσει αντιληφθεί όσα είναι αληθινά και δεν θα έπρεπενα είναι αληθινά. Αυτό είναι το νόημα αυτού του άρθρου.

Ότι παίζεται μπροστά στα μάτια όλων μας στον ουρανό, πάνω από τα κεφάλια μας, έχει μια τέτοια εκρηκτική δύναμη που ποτέ δεν υπήρχε πριν εκεί –και συνοδεύεται από μια ανεδαφική υπεροψία. Μια υπεροψία, που εννοεί, πως ουποτελής δεν θα τολμήσει να πιστέψει στα μάτια του.




Απαιτεί τη αφύπνιση μας, την αμέριστή προσοχή μας, την αποφασιστική αντίσταση μας καιτη δύναμη στην αντιμετώπιση αυτών των δειλών, κρυμμένων Δραστών Ελεγκτών-παραλλακτώντου κλίματός μας (και όχι μόνον αυτών).

Αυτή η δράση στα κρυφά, η οποία τόσο παραδειγματικά εκφράζεται με την πολιτική της «αξιόπιστα αρνητικής» στάσης είναι η καρδιά, αλλά ταυτόχρονα καιη αχίλλειος πτέρνα του Συστήματος. 

Το σπαθί που θα κόψει τον τένοντα είναι η γνώση γύρω από αυτό, πως τα Chemtrails είναι μία πραγματικότητα. Αυτή η Γνώση είναι Δύναμη και κερδίζεται μέσω προσωπικής παρατήρησης και συνειδητοποίησης του περιβάλλοντος μας.

Όποιος λοιπόν θα ήθελε ευχαρίστως να ανήκουν οι πληροφορίες σχετικά με τα chemtrails,οι οποίες το παραδέχομαι με την πρώτη ματιά μοιάζουν φανταστικές, στο βασίλειο του μύθου έχωνα πω μόνο το εξής; Ύψωσε το βλέμμα σου μία φορά την ημέρα από ένα σημείο με καλήορατότητα-θέα (π.χ. τη Γέφυρα του Ρήνου στο Basel)

[σημ μτφ.: και συμπληρώνουμε εμείς : σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, βγες στην ταράτσα, πήγαινε στην παραλία, ή σε μια πλατεία και ύψωσε το βλέμμα σου!!! στον ουρανό και μέσα σε λίγες μέρες θα σου επιβεβαιωθούν οι παρατηρήσεις μας! ]

Οι Ψεκασμοί Chemtrails, πραγματοποιούνται τώρα ακόμη όπως και πριν με ένα εβδομαδιαίο ρυθμό. 
Εν τω μεταξύ γίνονται ψεκασμοί τη νύχτα, ώστε να ανεβαίνει η ομίχλη ψεκασμού μέσω των θερμών αέριων μαζών σε μεγαλύτερο ύψος,( πόσες φορές δεν έχουμε παρατηρήσει τον ουρανό της Αθήνας φωτισμένο πορτοκαλί σαν να ειναι ηλιαβασίλεμα?? - αυτό κατά πάσα πιθανότητα γινεται απο την αντανάκλαση του ωτός της πόλης στα μεταλικά σωματίδια) όπως και νωρίς τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Επειδή τις ωραίες δίχως σύννεφα ημέρες ανεβαίνει η υπέρυθρη ακτινοβολία, γίνονται ψεκασμοί τέτοιες μέρες συνήθως πάντα δίχως εξαίρεση. 
Έτσι η καλύτερη στιγμή για παρατήρηση είναι: νωρίς το πρωί, όταν από τη μετεωρολογική υπηρεσία έχουν προβλέψει καλόκαιρό και λιακάδα.



O συγγραφέας του άρθρου: Gabriel Stetter







Κινητοποιήσεις - Δράσεις



Η κ. Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη ζητά απάντηση από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ,Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μεταφορών και Επικοινωνιών, για την αιτία που προκαλείτις λευκές ουρές στον ουρανό της Λάρισας.


«Σε φωτογράφιση του ορίζοντα στην περιοχή της Λάρισας, που έγινε το 2004 αλλά και πρόσφατα (8 και 9 Σεπτεμβρίου

2006) είναι εμφανείς γραμμές που προσομοιάζουν με τα συνήθη contrails, δηλαδή τις συνηθισμένες λευκές ουρές τωναεριωθούμενων επιβατικών αεροσκαφών. Η εκδοχή αυτή φαίνεται να μην ευσταθεί δεδομένου ότισε ένα συνηθισμένο contrail το δημιουργημένο νέφος δεν παραμένει αλλά σύντομα διασκορπίζεται,ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση οι λευκές ουρές γίνονται πιο παχιές και απλώνονται σ’ ολόκληροτον ουρανό, σχηματίζοντας αρχικά διάφορα σχήματα μεταξύ τους και στο τέλος καταλήγουν σανμια αραιή συννεφιά (ένα λευκό πέπλο) που διαρκεί για πολλές ώρες. 

Κατόπιν τούτου γεννάται το ερώτημα αν οι γραμμές αυτές (λευκές ουρές) έχουν μια πιθανή αιτία και συγκεκριμένα αν πρόκειταιγια αεροσκάφη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να γίνουν μετεωρολογικές μετρήσεις,αν πρόκειται για πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας, αν πρόκειται για πρόγραμμα με οξείδια αλουμινίου και βαρίου σε clasters πολυμερών (πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του φαινομένουτου θερμοκηπίου) ή αν πρόκειται για πρόγραμμα μελέτης των ιδιοτήτων και συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας για την ενίσχυση των επικοινωνιών και των συστημάτων παρακολούθησης για ειρηνικούς και αμυντικούς σκοπούς, γνωστό ως HAARP (High Frequency Active Auroral ResearchProgram).

Επειδή είναι σκόπιμο να γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου, ιδιαίτερα οι κάτοικοιτης περιοχής, ερωτώνται οι κ. υπουργοί: "Περί ποίου ακριβώς προγράμματος πρόκειται κι αν αυτό εμπεριέχει κινδύνους για τους ίδιους καιτο περιβάλλον "05/02/2007" Αεροψεκασμοί πάνω από την Αθήνα



---------------------------------------------------------------------------------

Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εθνικής 'Αμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πολίτες διαμαρτύρονται ότι παρατηρείται το φαινόμενο αεροσκάφη (πολιτικής ή πολεμικής αεροπορίας) συχνά να πραγματοποιούν αεροψεκασμούς πάνω από την Αθήνα αλλά και πάνω από άλλες πόλεις, χωρίς να είναι γνωστό γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ποιο είναι το περιεχόμενο των υλικών με τα οποία ψεκάζουν και ποιο σκοπό εξυπηρετούν οι αεροψεκασμοί αυτοί.

Επειδή από την παρατήρηση αυτών των φαινόμενων δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί;

• Από ποιους φορείς και για ποιο λόγο πραγματοποιούνται και εάν το περιεχόμενο αυτών εμπεριέχει κινδύνους για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

Ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου κας Σκαρμούτσου

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο των Σικυωνίων Πολιτών και τον Σύλλογο Δασκάλων, αλλά συγκεκριμένα τον Σύλλογο των Σικυωνίων Πολιτών, όχι μόνο για τη συμμετοχή του και την ενεργοποίηση να κάνει αυτή την εκδήλωση απόψε όσο στην ευαισθητοποίηση και την ευαισθησία που έχει να παρακολουθήσει αυτό το φαινόμενο που συνέβη στο δήμο μας, να ενημερώσει και εμένα προσωπικά ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου και μέσω εμού την δημοτική αρχή. 
Και με ανακοίνωση- καταγγελία που αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και η δημοτική αρχή όπως και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι που παραβρίσκονται στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Όμως μετά από την πληροφόρηση την αναλυτικότατη που είχαμε σήμερα εδώ - και ευχαριστούμε τον κ. Κατσαρό για την ενημέρωση – πραγματικά έχουμε προβληματιστεί εις την χιλιοστή και επειδή παραβρίσκεται εδώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τονπροκαλώ και τον παρακαλώ να το θέσει ως θέμα για να πάρουμε απόφαση στο αμέσωςεπόμενο δημοτικό συμβούλιο για να ενεργοποιήσουμε και τα διάφορα επίπεδα των αρχών και της εξουσίας. 
Φάνηκε σε όλους μας εδώ απόψε, παρόλο που λίγο πολύ το είχαμεκαταλάβει ότι πολλά γίνονται, θεωρώντας ότι εμείς είμαστε πολύ ασήμαντοι για να συμβάλλουμε με τη δικιά μας ενεργή συμμετοχή σε αλλαγές των δικών τους μέτρων και σταθμών.

Η αυτοκράτειρα δύναμη ενώ έχει όχι μόνο τους δικούς της ρύπους και τα δικά της δικαιώματα για την εκπομπή ρύπων εκμεταλλεύεται αλλά αγοράζει και δικαιώματα ωςέχουσα το πολύ χρήμα και το μεγάλο δολάριο κι’από τις φτωχές χώρες που ούτως ή άλλωςδεν θα ρύπαιναν το περιβάλλον γιατί δεν έχουν βιομηχανίες. 
Αφού αγοράζει και αυτών ταδικαιώματα ρυπαίνει το περιβάλλον και μετά θεωρεί για να το σώσει πλέον και για νασώσει εμάς, να, ας πεθάνει τους μισούς για να σταματήσει τις ακτίνες του ηλίου. 
Απó ότιφαίνεται εδώ απόψε, δεν μένει τίποτε άλλο σε μας παρά η δική μας ενεργοποίηση. Καικαμιά φορά τα κομπιούτερ και οι τεχνολογίες μπορεί να δείχνουν την τάδε οδό, αλλά, ηδύναμη του ανθρώπου και των κοινωνιών δείχνει τον σωστό δρόμο.

Πιστεύω με αφορμή αυτή τη δική μας συγκέντρωση εδώ - όπως στην Αμερική έκαναν «Οι Καθαροί Ουρανοί», μια ομάδα, και ενεργοποιήθηκαν οι πολίτες - να ενεργοποιηθούμε και να αντιδράσουμε σε αυτό που γίνεται τάχατες για το καλό μας ενώ είναι για το κακό μας.

Προς: Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας -κάθε αρμόδιο Υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης-και τον Πρωθυπουργό μας

19. Σεπτεμβρίου 2008

Αφορά: Διενέργεια χημικών αεροψεκασμών (chemtrails/ «χημικές ουρές») και την «τεχνιτή» πρόκληση κλιματολογικών φαινομένων μεγάλης έντασης (θύελλες, καταιγίδες, σφοδρές βροχοπτώσεις) στον Ελλαδικό χώρο

–Προσοχή: Δεν αναφερόμαστε σε αεροψεκασμούς αγροτικών καλλιεργειών!-.

Αξιότιμοι κύριοι

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προοστασίας Κου Μουζά (3/9/2008)* προς τους εθελοντές, με σκοπό να ενημερώσει για ένα σημαντικό αριθμό θεμάτων που αφορούν όλους μαςκαι που θα «συνεργαστούμε άμεσα για την αντιμετώπιση τους», και του Έκτακτου Δελτίου Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ **

δράττουμε την ευκαιρία για να ζητήσουμε ορισμένες απαντήσεις στο θέμα των διενεργούμενων αεροψεκασμών (chemtrails).

Το θέμα αυτό έχει φτάσει επανειλημμένα στην ελληνική βουλή, μέσα από σχετικέςερωτήσεις βουλευτών, στις οποίες μέχρι σήμερα δε δόθηκε καμία απάντηση. Οι πολίτες που παρατηρούν πλέον τις επιχειρήσεις αεροψεκασμών να διενεργούνται στους ελληνικούς ουρανούς, ολοένα και πληθαίνουν.

Η άρνηση των υπευθύνων να δώσουν σαφείς απαντήσεις στο ζήτημα –τακτική, η οποία μοιάζει να έχει παγιωθεί σε όλη την Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ, όπουεπίσης παρατηρείται το φαινόμενο- πυροδοτεί σειρά από «εικασίες», που δίνουν διάφορες ερμηνείες στο θέμα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αισθάνονται οι πολίτες ανυπεράσπιστοι, ανίσχυροι και φοβισμένοι.

Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες στο θέμα και έρευνες που έγιναν σε άλλες χώρες έχουνδείξει, πως κατά τους ψεκασμούς διασπείρονται ιδιαίτερα τοξικά και επικίνδυνα, -τόσογια την ανθρώπινη υγεία, όσο και για το περιβάλλον- βαρέα μέταλλα. Ανάμεσα σεπολλά άλλα αναφέρονται μικροσωματίδια αλουμινίου και άλατα βαρίου. Τα οποίακαταλήγουν στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και στο έδαφος. Μεαποτελέσματα δυσμενή στην ανθρώπινη υγεία, την τροφική αλυσίδα και τη βιόσφαιραγενικότερα.

Επίσης η πολυετής παρατήρηση και έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο φαινόμενο, έδειξεπως οι «χημικές ουρές»/ chemtrails συνδέονται άμεσα και με την πρόκληση ιδιαίτεραέντονων καιρικών φαινομένων, όπως σφοδρές καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις,θυελλώδεις ανέμους κ.α.

Γενικότερα φαίνεται πως με τη χρήση αυτών ελέγχεται το κλίμα και ο καιρός σε τοπική,αλλά και ευρύτερη κλίμακα. Μάλιστα φαίνεται πως σχετίζονται άμεσα με το σύστημα HAARP (στο οποίο καταλογίζονται σειρά από αδιαμφισβήτητες δυνατότητες πουξεκινούν με τη χειραγώγηση του κλίματος και καταλήγουν στην πρόκληση σεισμών και την επίδραση στην ανθρώπινη συνείδηση) .

Το ίδιο φαινόμενο χημικών αεροψεκασμών σε μεγάλο ύψος (chmetrails), μετά τοχαρακτηριστικό καλοκαιρινό «διάλειμμα», άρχισε να διενεργείται από τις 2/9/2008 στηνευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και από τις 11/9/2008 στην Αττική, -αλλά και στηνυπόλοιπη επικράτεια- με ολοένα αυξανόμενη ένταση. Η μικρή διακοπή της«επιχείρησης αεροψεκασμών» συνοδεύτηκε από έντονη καιρική μεταβολή,καταρρακτώδεις βροχές που πλημμύρισαν την περιοχή προκαλώντας πολλές υλικέςζημιές και με θυελλώδεις ανέμους 8 Beaufort (17-18/9/2008).

Μάλιστα από τις 18/9/2008 είχαμε τη συνέχεια της επιχείρησης και αύξηση της έντασηςτης την επομένη 19/9/2008…

Η από ετών παρατήρηση της επίδρασης των chemtrails στις καιρικές συνθήκες και η άμεση σχέση τους με την πρόκληση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων, ήρθε να επιβεβαιωθεί από τον αμερικανό μετεωρολόγο Kevin Martin***, ο οποίος πλέον είναι σε θέση να δίνει χάρτες των περιοχών όπου πρόκειται να διενεργηθούν τέτοιοι ψεκασμοί.

Η επιβεβαίωση των προβλέψεων του από τα παρατηρούμενα γεγονότα που βιώνονταικατά τόπους, δεν χωράει πλέον αμφιβολία.

Τα ερωτήματα μας προς εσάς:

· Γιατί διενεργούνται αυτοί οι αεροψεκασμοί chemtrails;

· Ποιοι έχουν δώσει τη σχετική άδεια πτήσεων τους πάνω από την Ελληνική – &Ευρωπαϊκή- Επικράτεια?

· Ποιοι έχουν υποθηκεύσει την υγεία των Ελλήνων Πολιτών και της ισορροπίας τηςελληνικής Φύσης?

· Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των επιχειρήσεων?

· Ποιος θα μας προστατεύσει από τις επιδράσεις αυτών των επιχειρήσεων, που εν τωμεταξύ έχουν «αγκαλιάσει» σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη?

· Ποιος θα χρεωθεί τις ατομικές αλλά και τις περιβαλλοντικές βλάβες πουπροκαλούνται?

· Γιατί δεν απαντήθηκαν οι σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών μας?

· Γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες έρευνες?


Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και πάλι στην ανοιχτή επιστολή του Γεν. ΓραμματέαΠολιτικής προστασίας (3/9/2008)*, όπου χαρακτηριστικά λέει, πως η… «Βάση» τουέδωσε το μήνυμα, πως «πάλι αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς». 
Τουλάχιστον όσων αφορά το παρόν φλέγων ζήτημα… θα συμφωνήσουμε με τη«βάση»: Αυτή ακριβώς είναι και η δική μας αίσθηση.

Με εκτίμηση



----------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνέντευξη με τον Νεκτάριο Κουκούλη







Νεκτάριος Κουκούλης: Γύρω στο 2002 άρχισε να γίνεται γνωστό στην Ελλάδα τοπρόβλημα που έχει προκύψει με τους ψεκασμούς, δηλ. τις χημικές ουρές των αεροπλάνων, τις γνωστές διεθνώς ως chemtrails. 
Πράγματι ευαισθητοποιήθηκα γιατί έμμεσα το πρόβλημα αυτό επηρεάζει την υγεία του κόσμου της Αίγινας. 
Αλλά και επειδή παρατήρησα πάνω από τους ουρανούς της Αίγινας σε ορισμένες περιόδους μεγάληέκταση στο φαινόμενο των ψεκασμών, μαζεψα όλα τα δεδομένα και όλα τα στοιχεία που είχα και αποφάσισα να θέσω θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικόσυμβούλιο της Αίγινας. 
Η συζήτηση έγινε.

Το δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας δέχθηκε τηνεισηγησή μου και μαζί με τον δήμαρχο αποφάσισαν να τεθεί όλη αυτή η υπόθεση για νομική διευρεύνηση σε δικηγόρους.

Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Ν.K.: Το αποτέλεσμα θα μπορούσαμε να το σχολιάσουμε και κοινωνιολογικά. Δυστυχώς στις μικρές τοπικές κοινωνίες είναι δύσκολο να μεταφράσουμε τη διεθνή αρχή “thinkglobally act locally” στην πράξη, γιατί ο κόσμος είναι απορροφημένος στα καθημερινά του προβλήματα αλλά δυστυχώς έχει και δυσκολίες στη πρόσβαση στην οικολογική πληροφόρηση. Ομολογώ ότι παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε με την εισηγησή μου δεν εγίνε και πολύ κατανοητό το πρόβλημα. Έτσι, οι δικηγόροι στους οποίους ανέθεσαν την υπόθεση ο δήμος και ο δήμαρχός αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για να ζητήσει κάποιος ποινική δίωξη. Βέβαια το φαινόμενο των χημικών ουρών και των ψεκασμών συνεχίζεται και μάλιστα κατά περιόδους είναι πολύ έντονο. Ετσι από τότε περιορίζομαι στο να παρατηρώ το φαινόμενο, να επικοινωνώ, να ενημερώνω φίλους και να αποτυπώνω φωτογραφικό υλικό.

Το 2003 ο Δήμαρχος της Αίγινας κ. Μούρτζης μαζί με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας υποστήριξε την πρόταση του δημοτικού συμβούλου Νεκτάριου Κουκούλη να δραστηριοποιηθεί ο Δήμος γύρω από το θέμα των ψεκασμών πάνω από το νησί από μεγάλα στρατιωτικού τύπου αεροπλάνα.





Δημοσιογράφος >

Έχει περάσει μία δεκαετία από τότε που πρωτοάρχισαν οι αεροψεκασμοί και διανύουμε το έκτος έτος από τότε που εμφανίστην στην Ελλάδα. Εως τώρα έχουν μαζευτεί αρκετά στοιχεία και ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι κάτι το περίεργο συμβαίνει ψηλά στους ουρανούς μας.Τα τελευταία δύο χρόνια, το μεγαλύτερο ποσοστό των Έλληνων πολιτών έχουν ενημερωθεί για το φαινόμενο κα ιαντέδρασε με διάφορους τρόπους, πολύ θετικό στοιχείο.

Φυσικά υπάρχει και η μερίδα των ανθρώπων που δεν πιστεύουν τα μάτια τους απ' αυτόπου βλέπουν και προτιμούν τις αστείες εξηγήσεις των επίσημων φορέων.

Εμείς που βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη, σεβόμαστε την άποψη τους και προσπαθούμε να τους μεταπείσουμε με τα επιχειρήματα μας, κάτι που δεν κάνουν μερικοί από αυτούς που ειρωνεύονται την κατάσταση και εμάς ως θεωρίες συνωμοσίας από γραφικούς τύπους κτλ. Σ' αυτή την μερίδα βρίσκονται και οιπερισσότερες οικολογικές οργανώσεις που μερικές λειτουργούν βάση οδηγιών και άλλες εθελοτυφλώντας.



---------------------------------------------------------------------------------

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ




Ο ύποπτος ρόλος των ''οικολόγων''πράσινων







Ο Δημήτρης Φαναριώτης, Πρόεδρος Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας δημοσίευσε ένα άρθρο στο μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό 
Ο Ι Κ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Π Ι Θ Ε Ω Ρ Η Σ Η, με θέμα τους χημικούς αεροψεκασμούς όπου υποστηρίζει ότι είναι μύθοι που κάποιοι τον δημιουργούν και κάποιοι τον αναπαραγάγουν, λόγω παραπληροφόρησης ή εσκεμμένα. 
Υποστηρίζει πως αυτοί οι μύθοι εξυπηρετούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τις πετρελαϊκες εταιρείες και τις ρυπογόνες βιομηχανίες που αλλάζουν το κλίμα του πλανήτη !!!!!!! 
Αυτές οι κατηγορίες θεωρώ ότι στρέφονται εναντίον μας που ως ιστοσελίδα και ως ανθρώποι παλεύουμε για φανερωθεί η αλήθεια γύρω από το θέμα των χημικών αεροψεκασμών. Δεν θιγόμαστε με τις δηλώσεις σας, κ. Φαναριώτη , τις θεωρούμε γελοίες !

Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν δουλεύουμε ούτε για την Αμερική, την CIA, την ExxonMobil, ταMcDonald's και δεν προωθούμε την παγκοσμιοκρατία !!

Το άρθρο σας είναι γεμάτο με αστεία επιχειρήματα, τα οποία θα σας απαντήσω, που δείχνει ότι δεν κατέχεται το θέμα, οπότε μην ασχολείστε ή να λειτουργείτε βάση οδηγιών.Απ' ότι φαίνεται, κάποιοι πανικοβλήθηκαν από την μαζική αντίδραση του κόσμου τον τελευταίοκαιρό και χρησιμοποιούν μερίδα οικολόγων για να υποβαθμίσουν το θέμα....



Ακολουθούν απόσπασματα από το άρθρο του κ. Φαναριώτη και οι δικές μας απαντήσεις :



" Πόσο θα κόστιζε να «ψεκαστεί» μια ολόκληρη χώρα με χημικά και επικίνυνα μέταλλα; 
Πόσες φορές την ημέρα και επί πόσες μέρες θα έπρεπε να επαναλαμβάνεται αυτό; 
Πόσες χιλιάδες αεροπλάνα θα χρειαζόταν για να γίνει κάτι τέτοιο; 
Που θα βρουν τόση μεγάλη ποσότητα βαρέων μετάλλων, αν υποθέσουμε ότι είχαν αρκετά χρήματα για να τα αγοράσουν; 
Δεν έχουν τίποτα καλύτερο, αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν, από το να πετάνε κατ' αυτό τον τρόπο τα χρήματά τους καινα σπαταλούν τον χρόνο τους; Τόσοι και τόσοι ψεκασμοί που αναφέρονται, πως και δεν «έπαθε»μέχρι σήμερα κανείς κάτι το, πραγματικά …«κακό»;

Απλές ερωτήσεις που από μόνες τους απομυθοποιούν την υπόθεση. "

Ολόκληρος ο πλανήτης για να ψεκαστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία των πατεντών και των μελετώνπου έγιναν για την γεωμηχανική και της πρότασης για διασκορπισμό αλουμινίου και βαρίου στηνατμόσφαιρα, εκτιμάται ότι στοιχίζει γύρω στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο, ποσό απειροελάχιστο για τους ηγέτες της παγκοσμιοποίησης.







Σε άλλες χώρες όπως Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αμερική το φαινόμενο είναι καθημερινό ενώ στην Ελλάδα συναντάται 6-7 φορές τον μήνα(τώρα βεβαία είναι καθημερινό φαινόμενο) που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 12 φορές. Ηδιαφορά στο πρόγραμμα που ακολουθούν οι αεροψεκασμοί όφείλεται ή στο γεωγραφικό πλάτοςτων χωρών ή στην διαφορά του πληθυσμού της χώρας. 
Όσο για την ποσότητα των βαρέων μετάλλων που χρειάζονται, δεν άκουσα να έλλειψαν τααποθέματα αλουμινίου και βαρίου, ίσα ίσα που η παραγωγή αυξήθηκε. Και εκτός των άλλων τομέγεθος τους είναι πάρα πολύ μικρό, 10 εως 100 micron.
Για να συγκριθεί το μέγεθος αυτό, η ανθρώπινη τρίχα έχει πάχος 100 micron! 
Και αυτό το πολυ μικρό τους μέγεθος δημιουργείτεράστια προβλήματα Δημόσιας Υγείας γιατί με την εισαγωγή στο ανθρώπινο σώμα είτε μέσω αναπνοής ή πόσης νερού πάει κατευθείαν στα βαθιά μέρη του σώματος και ειδικότερα στηνκαρδία, στους πνεύμονες και στο εγκέφαλο. 

Οι τοξικές ουσίες αυτές δεν μπορούν να αποβληθούν φυσικά από τον οργανισμό με αποτέλεσμα τα κρούσματα καρκίνου, αυτισμού, αναπνευστικάπροβλήματα και το Αλτσχαϊμερ να αυξηθούν ραγδαία.. 
Στον ελληνικό πληθυσμό, τα στοιχεία απόδιαφορετικές πηγές δείχνουν μια γενική αύξηση των βαρέων μετάλλων στο αίμα τους ... 
Όσο για τοεπιχείρημα σας στο αν έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο, καταρχάς δεν θεωρείται καν επιχείρημα.
Λύνοντας την απορία σου, σου υπευνθυμίζω ότι η ύπαρξη αλουμινίου και βαρίου στην ατμόσφαιραεξυπηρετεί πολλούς σκοπούς και προγράμματα διαφορετικής φύσεως και αυτό δεν βασίζεται σε μύθους αλλά επιστημονικές πατέντες

" Ένας μύθος, έχει δύο συντελεστές: Αυτούς που τον δημιουργούν και αυτούς που τοναναπαράγουν. Αυτοί που αναπαρήγαγαν τον μύθο αυτό και στην χώρα μας και που συνεχώςεπανέρχονται με … «νεότερες αποκαλυπτικές φωτογραφίες» και «αδιάσειστα στοιχεία» είναι απλάθύματα παραπληροφόρησης και απλά, δεν έτυχε, οι άνθρωποι, να έχουν την στοιχειώδημαθηματική λογική για να καταλάβουν το …άτοπο των επιχειρημάτων τα οποία αναπαράγουν. Τους…«συγχωρούμε».

Τι κερδίζουν όμως, αυτοί που δημιουργούν αυτούς τους μύθους;

Πολλά:

1) Δημιουργούν «άλλοθι» στις ρυπογόνους βιομηχανίες και στις άλλες δραστηριότητες πουσυμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος, ώστε κάθε φορά που μια περιοχή πλήττεται από ακραίακαιρικά φαινόμενα, οι κάτοικοι να μην αναζητούν την λύση που είναι ο περιορισμός των ρυπογόνωνδραστηριοτήτων, και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά να νομίζουν ότι τους «χτύπησε»ο …παντοδύναμος εχθρός

2) Δημιουργούν «ηττοπάθεια» σε όσους αντιδρούν στην ρύπανση του περιβάλλοντος, κάνοντάςτους να πιστεύουν ότι ο … εχθρός είναι τόσο δυνατός που δεν θα μπορέσουμε να τον νικήσουμεκαι τους αναγκάζουν έτσι να σταματήσουν τις προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο.

3) Ανοίγουν τον δρόμο στα σχέδια των υπερμάχων της παγκοσμιοποίησης και άλλων μορφώνεκμετάλλευσης του σημερινού ανθρώπου. Ποιος θα αντιδράσει,, για παράδειγμα στην εισαγωγή τωνμεταλλαγμένων στην χώρα μας, όταν έχει …πειστεί ότι …όλα είναι μάταια και ότι, ότι και να κάνειδεν μπορεί να ξεφύγει από τις «υπερδυνάμεις» και τα «υπερόπλα». Φοβάται, τότε, ο απλός πολίτηςνα αντιδράσει, μήπως και την επομένη ημέρα τον …αεροψεκάσουν με Αλουμίνιο, Άνθρακα και άλλαπολύ, πολύ κακά πράγματα.

4) Είναι και αυτό μέρος της παγκόσμιας τρομοκρατίας με τα δήθεν «υπερόπλα» που πέρα από ταεμπορικά συμφέροντα, τα χρησιμοποιούν διάφορα κράτη για να φοβίσουν άλλα κράτη, όπως γιαπαράδειγμα η Αμερική που επιβάλλεται στα άλλα κράτη της Γης, με όλα τα είδη της τρομοκρατίαςπου μπορεί να εφαρμόσει.



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΥΠΕΡΟΠΛΑ».ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ! ΑΥΤΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ

Τέλος, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός για να καταλάβει, ότι, σύμφωνα με τηναρχή της διατήρησης της ενέργειας, αν υπήρχε ένα μηχάνημα που να μπορεί να δημιουργήσειυπερθέρμανση, σεισμούς και άλλα σε μια χώρα, ή σε μια μεγάλη περιοχή, «στέλνοντας δέσμεςλέιζερ, ή ηλεκτρομαγνητικές, ή άλλου είδους δέσμες από ψηλά», το ίδιο το μηχάνημα θα είχε εκραγεί από την υπερθέρμανση, πολύ πριν φθάσει στην γη η πρώτη «ριπή» από την…«καταστρεπτική του δράση»."

Κύριε Φαναριώτη, εμείς δεν συγχωρούμε κανένα εγκληματία, ούτε τα τσιράκια τους που παίζουν με την υγεία μας, τον αέρα που αναπνέουμε και με το περιβάλλον του πλανήτη.Προτείνω να διαβάσετε καλά τι υποστηρίζουμε και ποιες είναι οι δικές μας θέσεις γιατί σφάλετε στιςαπόψεις σας :

1. Δεν δημιουργούμε κανένα άλλοθι σε καμμιά ρυπογόνα βιομηχανία, αντιθέτως υποστηριζούμε τηνμείωση των ρυπογόνων αερίων και την χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και έχουμεκατηγόρησει ουκ ολίγες φορές μέσα από τα άρθρα μας την Αμερική και το πετρελαϊκό λόμπι πουδεν υπογράφουν την Συνθήκη του Κιότο, αλλά προωθούν την λύση της γεωμηχανικής για τοπρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

2. Δεν δημιουργούμε καμμιά ηττοπάθεια και το κυριότερο δεν νιώθουμε ηττοπάθεια και για τολόγο είμαστε εδώ και πολεμάμε και προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο. Δεν πιστεύουμε ότι οεχθρός είναι ανίκητος, αντιθέτως τον θεωρώ πολύ μικρό μπροστά σ' ένα ενωμένο λαό. Πιστεύουμεότι η αλήθεια θα φανερωθεί, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να γίνει γρήγορα γιατί ώσπου καθυστερούμε, θα φτάσουν στο σημείο να νομιμοποιηθούν.

3. Η παγκοσμιοποίηση κύριε Φαναριώτη δεν είναι κάτι κακό, αλλά θα είναι πολύ ωφέλιμο στηνανθρωπότητα να έρθει πιο κοντά. Αυτό δεν είναι καλό και αυτό που συμβαίνει είναι ηπαγκοσμιοκρατία, που είμαστε πλήρως αντίθετοι και αντιδρούμε σ΄ αυτή. Έχουμε εκφράσει ταπαράπονα μας και τις ανησυχίες μας δημόσια για το " άνοιγμα του δρόμου" όπως την ελεύθερηχρήση του ελληνικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και CIA χωρίς να δίνουνλογαριασμό σε κανένα.

4. Τα υπερόπλα αυτά υπάρχουν, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι. Όποιος φοβάται, συνεχίζεινα κοιμάται. Απαγορεύονται από τους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ) και τις διεθνείς συμβάσειςοπότε πρέπει να σταματήσουν τα οποιαδήποτε πολεμικά προγράμματα μετατροποίησης τουκαιρού. Όσο για την Ελλάδα, έχει γίνει μία ακόμη αμερικάνικη πολιτεία με τις ευχές όλων μας !

Τα υπερόπλα αυτά υπάρχουν, έχουν ιστορία ενός αιώνα, έχει γίνει χρήση τους και σε πολεμικές
επιχειρήσεις και για το λόγο αυτό υπάρχουν και διεθνείς συμβάσεις ( ENMOD) που απαγορεύουντα υπερόπλα αυτά ! 
Είναι αυτονόητο.

Αυτό που φοβόμαστε ότι γίνεται τώρα είναι ότι μέσω της γεωμηχανικής και γενικότερα τοπρόβλημα των κλιματικών αλλαγών, τα υπερόπλα αυτά προωθούνται υπογείως αφού ταπαρουσίαζουν ως λύση στις συνέπειες της υπερθέρμανσης. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικο 
και να καταλάβουμε ότι το θέμα επείγει προς εξέταση και μελέτη.

Κύριε Φαναριώτη, ο στόχος του αγώνας σας είναι ο ίδιος με τον δικό μας. Σας παρακαλώ να είσαστε πιο προσεκτικός με τα λόγια σας, δεν είμαστε εμείς ο εχθρός αλλά όπως είπατε είναι οιυπέρμαχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Τέλος, προτείνουμε και προκαλούμε σε μια δημόσια συζήτηση όπου η κάθε πλευράθα παρουσιάσει τα δικά της στοιχεία και να συζητηθεί το θέμα της γεωμηχανικής και τωνχημικών αεροψεκασμών.

Η πρόκληση αυτή απευθύνεται σε οικολογικές οργανώσεις όπως του κ. Χρυσόγελου και τουκ. Φαναριώτη αλλά και Greenpeace , WWF που αποσιωπούν το θέμα γενικότερα.Απευθύνεται στο Εθνικό Αστερόσκοπειο Αθηνών και στην κυβέρνηση.Απευθύνεται σε καθηγητές, ερευνητές και επιστήμονες κάθε επιστήμης γιατί το θέμα αγγίζει κάθεφάσμα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κίνημα Εν Ουρανοίς



-----------------------------------------------------------------------

Τοποθέτηση του Νίκου Χρυσόγελου των Οικολόγων-Πρασίνων για τις χημικές ουρές και οι πρώτες αντιδράσεις



Μύθος και συνομωσιολογίες οι αεροψεκασμοί με «chemtrails»
Βλέπω να διαδίδεται μια συνομωσιολογικού χαρακτήρα ερμηνεία των προβλημάτωνρύπανσης που δεν σχετίζεται με την πραγματικότητα και στηρίζεται μάλλον σε άγνοια βασικώνπαραμέτρων για τη μεταφορά των ρύπων. 
Η ύπαρξη ενός σχεδίου που ονομάστηκε«γεωμηχανική» δεν μπορεί να γενικεύεται και να συνδέει κανείς όλη τη ρύπανση του πλανήτη μεένα σχέδιο που έτσι κι αλλιώς αν εφαρμόζονταν ή εφαρμόστηκε θα ήταν σε εντελώς περιορισμένη κλίμακα.

Μοιάζει ακριβώς με τη φήμη ότι οι οικολόγοι αμολάνε παντού φίδια, τελευταία και ψύλλους(!) και όλοι είναι σίγουροι ότι έχουν δει οικολόγους να κάνουν κάτι τέτοιο. 
Ελάχιστοι μπαίνουν στονκόπο να αναρωτηθούν αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο από άποψη κόστους (μυθικές δαπάνες για νααναπαράγονται και να ελευθερώνονται εκατομμύρια φίδια αφού όλοι είναι απολύτως σίγουροι ότικάτι τέτοιο είναι πραγματικό και όχι μυθοπλασία), αποτελέσματος (πόσοι άνθρωποι και πόσα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται σε όλη τη χώρα αφού ακόμα και στο πιο μικρό χωριό όλοι είναισίγουροι ότι έχουν δει κάποιον να αμολάει φίδια), εγκαταστάσεις εκτροφής (που στο καλόεκτρέφονται όλα αυτά τα εκατομμύρια φίδια), μέσα διατροφής (τι στο καλό τρώνε όλα αυτά ταεκατομμύρια φίδια)....

Σκεφτείτε λοιπόν ότι όλοι βλέπουν «ύποπτα αεροπλάνα», βλέπουν «καπνό να βγαίνει απότις μηχανές των αεροσκαφών», βλέπουν αναλύσεις που δείχνουν ρύπανση περιοχών.
 Και τι πιο ...απλό να πιστέψουμε ότι υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία που σκορπάει ρύπους σε όλο τονπλανήτη. 
Μετατίθεται, νομίζω, έτσι το ενδιαφέρον του κόσμου από το πραγματικό πρόβλημα τηςρύπανσης (για την αντιμετώπιση του οποίου πρέπει να πάρουμε μέτρα, να αλλάξουμε πολιτικές)σε μια υποτιθέμενη συνομωσία (όπου δεν απαιτείται να αλλάξουμε πολλά αλλά απλώς νακαταγγείλουμε).

Στην Ελλάδα για παράδειγμα έχουμε σύμφωνα με έκθεση της ΠαγκόσμιαςΟργάνωσης Υγείας (WHO) πάνω από 2500 θανάτους ετησίως λόγω της ρύπανσης απόμικροσωματίδια που σχετίζονται με ρυπογόνους και κακές πρακτικές και όχι με τον βομβαρδισμόχημικών από άγνωστα αεροσκάφη. 
Πάνω από 3.000.000 είναι παγκοσμίως τα θύματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αυξάνεται ραγδαία (και λόγω της αλματώδους ανάπτυξης στην Κίνα- δείτε στοιχεία για τη ρύπανση στο Πεκίνο, τα νέφη ρύπων στην Ασία κα). 
Δεν είναι δύσκολο να βρεις λοιπόν θύματα από καρκίνο του πνεύμονα (που συνδέεται άμεσα με την ατμοσφαιρικήρύπανση αλλά και το κάπνισμα), προβλήματα άσθματος -σπαστικής βρογχίτιδας (υψηλό ποσοστόμεταξύ των παιδιών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες βέβαια). 
Στη Γερμανία υπήρχε στη δεκαετίατου '80 μεγάλη καμπάνια για το θέμα αυτό από τους γονείς που πέτυχαν βελτίωση των συνθηκώντης ατμόσφαιρας στις πόλεις. Θα το ρίξουμε στις «χημικές ουρές» αγνώστων αεροπλάνων εδώ ήθα ξεκινήσουμε μια σοβαρή καμπάνια?

Μύθος πρώτος: κάποια σκάφη χωρίς διακριτικά σκορπούν τα χημικά. Αεροπλάνα υπάρχουν πλέον υπερβολικά πολλά, αρκετοί έχουν προσωπικά, δικά τους αεροσκάφη και το λευκό δεν είναικατ ανάγκη μυστηριώδες αλλά πιθανώς ιδιωτικό αεροσκάφος. 
Ήδη στους αεροδιαδρόμουςυπάρχει τρομερό μποτιλιάρισμα και τα σκάφη που κινούνται έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταίαχρόνια κατακόρυφα. Αρκεί κανείς να διαβάσει επίσημες εκθέσεις για να δει το κυκλοφοριακό χάοςκαι στους αιθέρες.

Μύθος δεύτερος: πολλοί έχουν δει να βγαίνει μια ουρά χημικών από αεροσκάφη η οποία δεν
διαλύεται και είναι τα χημικά που ραντίζουν την ατμόσφαιρα όλοι αυτοί που έχουν οργανώσει τη 
συνομωσία.
 Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας μέσος πολίτης, έστω και με απλές γνώσεις, όχι κατά ανάγκη χημικού, δεν κατανοεί ότι ανάλογα με τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα μπορεί να είναι ορατή και να αργήσει να διαλυθεί η ουρά των ρύπων από τους κινητήρες των αεροσκαφών που καίνε
κηροζίνη και άλλα πρόσθετα. 
Από παιδί θυμάμαι τις ουρές από τα αεροσκάφη στον ουρανό ως ένδειξη της διέλευσης τους αν οι συνθήκες στην ατμόσφαιρα επέτρεπαν τη διατήρηση του νέφους ρύπων πίσω από τις μηχανές τους. Σίγουρα κάποια αεροσκάφη είναι πιο προχωρημένης
τεχνολογίας και ρυπαίνουν λιγότερο σήμερα. Αλλά τα περισσότερα συνεχίζουν να ρυπαίνουν πολύ
και δεν μιλάω βέβαια μόνο για την εκπομπή CO2 (φαινόμενο θερμοκηπίου). Δεν είναι τυχαίο
λοιπόν που κοντά στα αεροδρόμια αλλά και στους αεροδιαδρόμους καταγράφονται υψηλότερες
τιμές ορισμένων ρύπων. Ας θυμηθούμε τις εικόνες αλλά και τους πίνακες ζωγραφικής με τα πλοία
να ταξιδεύουν στις θάλασσες και πάντα αφήνουν πίσω τους ένα σύννεφο μαύρου καπνού. 
Κάτι παρόμοιο γίνεται και στην ατμόσφαιρα αλλά οι ατμοσφαιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν πάντα να είναι ορατή η ρύπανση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπαρκτή. 
Όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας, και ανέμων είναι ευνοϊκές, τότε οι αέριοι ρύποι μπορεί να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα με τη μορφή νέφους -ουράς. Είναι δηλαδή, κυρίως, θέμα ατμοσφαιρικών
συνθηκών να φανεί το νέφος- ουρά ρύπων.
Μύθος τρίτος: Υπάρχουν ρύποι στην ατμόσφαιρα και διαπιστώνεται ρύπανση και σε διάφορα εδάφη, για παράδειγμα αναλύσεις στις καμένες περιοχές έδειξαν παρουσία βαρέων μετάλλων και άλλων επικίνδυνων χημικών. 
Είναι άγνωστα αεροπλάνα που ραντίζουν με τοξικές ουσίες την
ατμόσφαιρα και έτσι τα χημικά ανιχνεύονται σε διάφορες περιοχές που βομβαρδίστηκαν με χημικά.
Είναι σαφές ότι ζούμε σε μια εποχή αυξημένης ρύπανσης που δεν γνωρίζει όρια και σύνορα. 
Η ρύπανση αυτή είναι αποτέλεσμα της βιομηχανικής παραγωγής, των μετακινήσεων, της καύσης ορυκτών καυσίμων, της χρήσης επικίνδυνων υλικών αλλά και εφαρμογής κακών πρακτικών (π.χ. καύση αποβλήτων, ανεξέλεγκτη ή έστω και σε ορισμένες ελεγχόμενες μονάδες, αεροψεκασμοί
φυτοφαρμάκων κα).
 Όλα αυτά που περιγράφονται συνήθως στα σενάρια συνομωσίας είναι
αποτελέσματα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και του εδάφους από τις πολλές δραστηριότητες (βιομηχανικές, αστικές, κανονικές πτήσεις αεροσκαφών κα).
H καύση για παράδειγμα των πλαστικών από διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές που περιέχουν βρωμιωμένες οργανικές ενώσεις έχει ως αποτέλεσμα να ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα μια σειρά από βρωμιωμένες ενώσεις.
Δείτε και στο διαδίκτυο τι γίνεται, επίσης, σε περιοχές της Κίνας και του Βιετνάμ όπου καίνε για να πάρουν τα πολύτιμα μέταλλα χιλιάδες τόνους ηλεκτρονικών συσκευών από την Αμερική αλλά και
από την Ευρώπη (μικρότερες ποσότητες πια λόγω της εφαρμογής νέας νομοθεσίας). 
Τα νέφη με τοξικά δηλητήρια ταξιδεύουν, δεν μένουν σε μια περιοχή. Βρωμιωμένες ή χλωριωμένες ενώσεις υπάρχουν σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή, όχι κατ ανάγκη μόνο στη
βιομηχανική παραγωγή και στη γεωργία.
Έρευνες του πολυτεχνείου Κρήτης δείχνουν ότι ακόμα και στο Αιγαίο υπάρχουν ρύποι που η προέλευσή τους όμως δεν είναι από χημικά που ρίχνουν άγνωστης προέλευσης αεροσκάφη αλλά από τις βιομηχανικές και αστικές περιοχές της Ν. Ευρώπης, της Κεντρικής Ευρώπης και των
Βαλκανίων. Οι δικές μας βιομηχανίες στέλνουν ρύπους και προς τα Βαλκάνια. 
Η σκόνη (μικροσωματίδια) λειτουργούν ως (μετα) φορείς και άλλων ρύπων που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα
λόγω των διαφόρων δραστηριοτήτων και μετατρέπεται σε εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία. Τα σύννεφα σκόνης (μικροσωματίδια) μεταφέρουν τη ρύπανση αρκετά μακριά μέσα από διάφορες διαδρομές που μόνο κατά προσέγγιση μπορούν να περιγραφούν από τα διάφορα
μοντέλα διασποράς. 
Τα χημικά με τα οποία ραντίζουν οι γεωργοί ταξιδεύουν μακριά με τα ρεύματα ανέμου και ανιχνεύονται σε μακρινές αποστάσεις και σε είδη τα οποία δεν έχουν άμεση επαφή..
Ακόμα και στη θάλασσα τα πλαστικά -ειδικά τα μικρά κομματάκια - προσροφούν τοξικές ενώσεις, βαρέα μέταλλα και άλλους ρύπους και γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα για τις διάφορες μορφές ζωής.
Η όξινη βροχή που κατέστρεψε τα δάση και τις λίμνες στις Σκανδιναβικές χώρες (και στη Γερμανία) δεν προέρχονταν μόνο από τις χώρες αυτές αλλά κυρίως από τη Βρετανία και άλλες βιομηχανικές περιοχές. Δεν ήταν η παρουσία ρύπων αποτέλεσμα κάποιας αόριστης ρήψης χημικών από άγνωστα αεροπλάνα. 
Οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στο έδαφος λόγω της
όξινης βροχής ελευθερώνουν αλουμίνιο ή άλλες χημικές ουσίες που προσβάλλουν τους φυτικούς
οργανισμούς και εξασθενούν το αμυντικό τους σύστημα. Μια συνηθισμένη ασθένεια βρίσκει έτσι εξασθενημένο το αμυντικό σύστημα των ειδών και νεκρώνει τα δέντρα.
Μια άλλη παρανόηση είναι αυτή που συνδέει τη ρύπανση εδαφών, όπως για παράδειγμα πρόσφατα στα εδάφη των καμένων περιοχών -αλλά και σε υπόγεια νερά - με μια συνομωσία.

Έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων δείχνει παρουσία βαρέων μετάλλων και άλλων χημικών στις καμένες περιοχές και στη στάχτη, αλλά αυτή πιθανώς
προέρχεται από την καύση σκουπιδότοπων και γενικότερα των σκουπιδιών που υπήρχαν στις περιοχές και στην ελευθέρωση ξανά στο περιβάλλον των ρύπων που είχαν συγκρατηθεί από τα δέντρα / δάση - με την καύση των δασών ελευθερώθηκαν δηλαδή ξανά στην ατμόσφαιρα. 
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα των διαδικασιών και όχι συνομωσολογική προσέγγιση.
Νίκος Χρυσόγελος, Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2007
Συνεχιζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου