Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισαν την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας;






















«Το όνομα ‘Μακεδονία’ ενεπλάκη στη συζήτηση της σύμβασης για τον εναέριο χώρο στην Ελλάδα»
"Το ελληνικό Κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα την πολυμερή συμφωνία, μεταξύ της ΕΕ και άλλων χωρών για έναν κοινό ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, αλλά από τη συζήτηση δεν παραλήφθηκε το ζήτημα της ονομασίας της χώρας μας".

Η συμφωνία εγκρίθηκε με την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλα κόμματα, υπό την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολιτευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την καταψήφισαν υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι με τον τρόπο αυτόν δημιουργείται χώρος στα Σκόπια να χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» για τα αεροσκάφη που εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Ελλάδας και να προσγειώνονται στα ελληνικά αεροδρόμια.



Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, απαντώντας σε παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης, είπε ότι τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας καλύπτονται πλήρως και ότι οι εταίροι έχουν αποδεχθεί πλήρως την αεροπορική νομοθεσία που καθορίζεται με αποφάσεις τους Συμβουλίου Ασφαλείας και από τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία και ένα βήμα προς τα εμπρός στον τομέα των αερομεταφορών που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της ολοκληρωμένης Ευρώπης, σημειώνει το ‘24βέστι’.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου