Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το Voyager δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα το Ηλιακό Σύστημα, στην πραγματικότητα είναι ακόμη αρκετά μακριά!!!












9/12/13 - Αυτή η ημέρα αποτέλεσε ένα μεγάλο ορόσημο στην αναζήτηση της ανθρωπότητας να στείλει αντικείμενα πολύ μακριά έξω στο σύμπαν για να δει τι θα συμβεί. Το διαστημόπλοιο Voyager 1 , που ξεκίνησε το 1977, έχει γίνει επίσημα το πρώτο αντικείμενο κατασκευασμένο από ανθρώπους που κατάφερε να εισέλθει στον διαστρικό χώρο (εκτός και αν υπάρχουν άνθρωποι σε άλλους πλανήτες που έχουν κάνει το ίδιο πράγμα - είναι δυνατόν!).

Σήμερα βρίσκεται περίπου 12 δισεκατομμύρια μίλια μακριά.
Επειδή το διάστημα είναι παράξενο, υπάρχει πολλή σύγχυση σήμερα,
όπως πάντα
για το πού ακριβώς ο Voyager 1 είναι τώρα. 
Πολλά πρωτοσέλιδα ισχυρίστηκαν ότι έχει «εγκαταλείψει το ηλιακό σύστημα."









                                                                                                                                                                                                 




Όμως, σύμφωνα με τη NASA, το Voyager 1 βρίσκεται ακόμα στο ηλιακό σύστημα και θα συνεχίσει να είναι στο ηλιακό σύστημα για τα επόμενα 30.000 χρόνια ή περίπου τόσο. Ετοιμαστείτε για κάποιες εξηγήσεις από την NASA :
Έτσι, θα μπορούσε να πει η ομάδα ότι το Voyager 1 έχει εγκαταλείψει το ηλιακό σύστημα; Όχι ακριβώς - και αυτό είναι μέρος της σύγχυσης.
Από τη δεκαετία του 1960, οι περισσότεροι επιστήμονες έχουν καθορίσει ως όριο του ηλιακού μας συστήματος, το Νέφος του Oort, από το οποίο κατάγονται οι κομήτες που ταλαντεύονται γύρω από τον ήλιο μας, σε μεγάλες χρονικές κλίμακες.
Η περιοχή αυτή, όπου η βαρύτητα των άλλων αστέρων αρχίζει να κυριαρχεί εκείνης του ήλιου.
Θα χρειαστούν περίπου 300 χρόνια για το Voyager 1 να φθάσει το εσωτερικό άκρο του νέφους του Oort και, ενδεχομένως, περίπου 30.000 χρόνια για να πετάξει πέρα ​​από αυτό.
Ανεπίσημα, φυσικά, "ηλιακό σύστημα" συνήθως σημαίνει η πλανητική γειτονιά γύρω από τον ήλιο μας. Λόγω αυτής της ασάφειας, η ομάδα του Voyager τον τελευταίο καιρό μιλούσε για τον διαστρικό χώρο, ο οποίος είναι ειδικά ο χώρος της επιρροής του πλάσματος μεταξύ της σφαίρας του κάθε άστρου .
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια σημασιολογική συζήτηση. 
Το σημαντικό είναι ότι το Voyager 1 είναι πολύ μακριά από τη Γη αυτή τη στιγμή, και συλλέγει δεδομένα σε ένα μέρος όπου ποτέ πριν δεν το έχουμε κάνει αυτό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου