Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙΝΑ: Βρέθηκε ο τάφος μιας από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην ιστορία της χώρας!




Έζησε μεταξύ του 664 και του 710

Ήταν στενή σύμβουλος της πρώτης κινέζας αυτοκράτειρας Γου Τζετιάν και είχε παντρευτεί τον γιο της, ενώ είχε σχέση με τον εραστή της και παράλληλα με τον ανιψιό της







Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο μιας γυναίκας πολιτικού του 7ου αιώνα, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές της κινεζικής κλασικής ιστορίας.

Η Σανγκουάν Γουανέρ -που έζησε μεταξύ του 664 και του 710 όταν κυβερνούσε την Κίνα η δυναστεία των Τανγκ- ήταν στενή σύμβουλος της πρώτης κινέζας αυτοκράτειρας Γου Τζετιάν και είχε παντρευτεί τον γιο της, ενώ είχε σχέση με τον εραστή της και παράλληλα με τον ανιψιό της.

Η δυναστεία των Τανγκ κλυδωνίστηκε από μια σειρά πραξικοπημάτων, δολοφονιών και ερωτικών μηχανορραφιών. Έτσι, ο σύζυγος της Σανγκουάν Γουανέρ, πρίγκιπας Λι Σιάν, έγινε για μικρό χρονικό διάστημα αυτοκράτορας προτού δολοφονηθεί από την πρώτη σύζυγό του, που σφετερίστηκε τον θρόνο.

Εκείνη με τη σειρά της εκδιώχθηκε από τον θρόνο από τον Λι Λονγκγί, που καταδίκασε σε θάνατο την σφετερίστρια καθώς και την Σανγκουάν Γουανέρ, και κυβέρνησε την Κίνα επί 43 χρόνια με το όνομα Τανγκ Σουανζόνγκ.

Η ανακάλυψη του τάφου της Σανγκουάν Γουανέρ κοντά στο αεροδρόμιο της Σιανγιάνγκ, στα βόρεια της επαρχίας Σαανσί, επιβεβαιώνεται από μια επιτύμβια πλάκα, όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός China Radio στον ιστότοπό του.

Φωτογραφίες από τις εκσκαφές δείχνουν ότι ο τάφος περιέχει θόλους και κεραμικά άλογα.






ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου